NIPPON EXPRESS HOLDINGS Memperluaskan Perkhidmatan Penghantaran Digital e-NX Quote untuk Meliputi Lebih Banyak Negara dan Wilayah, Menambah Fungsi Pengiraan Emisi CO2

(SeaPRwire) –   TOKYO, 7 Februari 2024 — NIPPON EXPRESS HOLDINGS, INC. (di sini, “NXHD”), akan memperluas ke 35 negara dan wilayah yang diliputi perkhidmatan penghantaran digital e-NX Quote, yang membolehkan pengguna mendapatkan kutipan secara dalam talian, bermula dengan pelancaran pada 31 Januari di Jepun. Perkhidmatan ini juga kini termasuk fungsi pengiraan pelepasan CO2.

Logo:  

e-NX Quote:  

Perkhidmatan penghantaran digital e-NX Quote menyediakan kutipan kontena penuh (FCL) dan kurang daripada kontena penuh (LCL) secara serta-merta dengan memasukkan kuantiti, asal dan destinasi, maklumat barang, dan sebagainya, secara dalam talian. Perkhidmatan ini diperkenalkan pada Julai 2023 untuk 20 negara/wilayah dan kini telah diperluaskan ke 35 negara/wilayah dengan penambahan banyak laluan, termasuk beberapa yang berlepas dari Jepun.

Tambahan pula, e-NX Quote kini disambung kepada NX-Green Calculator, alat untuk mengira pelepasan CO2 daripada pengangkutan antarabangsa, untuk menganggarkan pelepasan CO2 daripada pengangkutan bersama anggaran dalam talian. NXHD merancang untuk terus meningkatkan fungsi perkhidmatan dengan menambah bilangan laluan yang diliputi dan meluaskan skopnya untuk merangkumi anggaran penghantaran udara antarabangsa.

Kumpulan NX akan mempercepatkan transformasi digital operasi pengangkutan antarabangsa dengan memanfaatkan sepenuhnya IT dan teknologi digital, dan bekerja untuk membangunkan penyelesaian logistik yang sempurna untuk menyokong pembangunan perniagaan global pelanggan dan menyediakan nilai baharu kepada pelanggan di seluruh dunia.

Senarai negara/wilayah:  

Laman web Nippon Express:  

Akaun LinkedIn rasmi Kumpulan Nippon Express:
 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.