mPrest Dipilih sebagai Pembekal DERMS untuk Doral Energy

(SeaPRwire) –   mPrest dan Doral Energy mengumumkan perjanjian kerjasama

Platform mDERMS mPrest membolehkan Doral Energy untuk mengoptimumkan penjanaan tenaga terbaharunya yang teragih serta perdagangan, kedua-duanya sebagai Loji Kuasa Virtual (VPP) serta sebagai Penerbit Kuasa Bebas (IPP) dan Pembekal Tenaga.

PETACH TIKVA, Israel, Jan. 29, 2024 — mPrest, pengeluar dan pembekal utama sistem pengurusan sumber tenaga teragih (DERMS) yang bersedia untuk grid, serta di belakang meter, telah dipilih oleh Doral Energy, syarikat terkemuka global dalam bidang tenaga boleh diperbaharui, sebagai platform DERMS untuk tujuan mengurus dan mengoptimumkan keuntungan aset tenaga suria dan storagenya.

Doral Energy adalah pembangun dan pemilik ratusan projek tenaga boleh diperbaharui yang menguntungkan dan pembekal tenaga kepada syarikat terkemuka. Doral Energy berlesen sebagai IPP dan VPP. Oleh itu, ia memerlukan platform canggih yang akan membolehkannya meramal dan mengoptimumkan beban, storan, dan penjanaannya, serta mengoptimumkan keuntungannya dalam perdagangan dengan pasaran tenaga, dan pelanggannya.

Integrasi maju Doral untuk tenaga suria dan teknologi storan menyediakan cara yang lestari dan cekap untuk memenuhi permintaan tenaga bersih yang semakin meningkat, dan pada masa yang sama, memainkan peranan penting dalam meningkatkan kestabilan dan ketahanan grid.

“DERMS mPrest direka bentuk sebagai DERMS enterprise grid-sedia untuk Pengoperasi Rangkaian Pengagihan dan Pengoperasi Sistem Pengagihan,” kata Natan Barak, CEO mPrest. “Selepas mendapat pengiktirafan global dalam dunia DNO / DSO, kami meluaskan keupayaan mDERMS kami untuk memenuhi keperluan hujung di belakang meter yang penting untuk VPP dan pengumpul.”

“Doral komited ke arah masa depan yang lebih bersih dan lestari. VPP tenaga suria dan storan kami mewakili tonggak penting dalam perjalanan kami ke arah dunia yang lebih hijau dan matlamat mencapai netral karbon menjelang 2030. Dengan menggabungkan tenaga suria dan teknologi storan terkini, kami tidak sahaja mengoptimumkan pengeluaran tenaga tetapi juga menyumbang kepada kestabilan dan ketahanan grid,” kata Shay Dolev, Ketua Perdagangan Tenaga di Doral.

“Sumber Tenaga Teragih (DERs) memainkan peranan penting dalam dunia kita yang moden. Memperluaskan DERMS kami yang berfokus pengagihan ke pusat ke arah DERMS hujung juga merupakan bukti komitmen kami untuk memacu inovasi dalam sektor tenaga,” kata Ron Halpern, Ketua Komersial mPrest.

Mengenai mPrest: Empower Digital Transformation. Now.
Dengan menggunakan pengalaman dan kepakaran yang tidak tertandingi dalam perisian kawalan dan arahan masa sebenar kritikal, mPrest telah membangunkan perisian orkestra dan pengoptimuman aset teragih dan terkemuka di dunia. Platform orkestra dan pengoptimuman masa sebenar mPrest yang berdasarkan perkhidmatan mikro membawa kuasa AI dan IoT ke transformasi digital pasaran tenaga dan pasaran IOT perindustrian lain. Suit aplikasi mPrest, termasuk Sistem Pengurusan Sumber Tenaga Teragih (DERMS) dan Pengurusan Kesihatan Aset (AHM) dilaksanakan di premis atau awan dalam masa rekod di organisasi paling progresif dan cekap di seluruh dunia, termasuk beberapa syarikat tenaga terbesar di dunia. Suit produk berkecuali pembekal mPrest menghubungkan jutaan sensor, peranti, mesin, aset, subsistem, aplikasi IT dan OT, mencipta sistem sistem yang memberikan pandangan dan kawalan muktamad ke atas operasi yang kompleks dan teragih.

Mengenai Doral:
Kumpulan Doral adalah pemimpin global dalam tenaga boleh diperbaharui, beroperasi sejak 2007.
Syarikat ini memegang ratusan projek tenaga suria yang menguntungkan dan sedang membina ratusan megawatt tambahan dengan kemudahan storan 2.3 gigawatt-jam. Doral beroperasi di Israel, Eropah, dan Amerika Syarikat dan kini mempunyai bakinya projek kira-kira 15.2 gigawatt (DC) dan 12.3 gigawatt jam storan di seluruh dunia.
Syarikat ini disenaraikan di Bursa Saham Tel Aviv dan merupakan sebahagian daripada indeks Tel Aviv-125.

Hubungi:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.