Movellus Diiktiraf oleh Frost & Sullivan kerana Meningkatkan Prestasi Sistem dan Mengoptimumkan Kuasa dengan Portfolio IP AeonicTM

(SeaPRwire) –   Platform Harta Intelek Digital (IP) AeonicTM Movellus meningkatkan penggunaan kuasa, kebolehpercayaan, dan prestasi merentasi aplikasi daripada pemproses berkuasa tinggi ke peranti bateri berkuasa rendah.

SAN ANTONIO, Feb. 6, 2024 — baru-baru ini menganalisis pasaran pengoptimuman kuasa semikonduktor dan, berdasarkan penemuannya, mengiktiraf dengan Anugerah Kepemimpinan Inovasi Teknologi Utara Amerika 2024. Movellus menggunakan kepakaran industri, pengalaman pasaran dan kemahirannya untuk mencipta penyelesaian pemantauan kejatuhan voltan dan pengawalan frekuensi yang boleh konfigurasi untuk litar bersepadu (IC) kompleks. Syarikat itu menyelesaikan cabaran sistem untuk sistem-pada-cip (SoC) besar dengan sasaran kuasa agresif, dengan mengekalkan asas pelanggan yang semakin berkembang. Ia membangunkan inovasi arsitektur berasaskan paten untuk meningkatkan prestasi silikon berprestasi tinggi, dan penyelesaiannya meningkatkan prestasi sistem secara signifikan dan membolehkan generasi IC kompleks berikutnya.

Platform Harta Intelek Digital AeonicTM Movellus menyediakan pereka dengan IP boleh konfigurasi, berproses-mudah alih dengan tahap ketestabilian tinggi untuk pelbagai aplikasi SoC maju. Platform itu menyelesaikan cabaran pengoptimuman kuasa dan prestasi sistem, membolehkan pengamatan dan konfigurasi meluas. Pelanggan mengintegrasikan teknologi penting ini merentasi pelbagai saiz proses (daripada 40 nanometer [nm] ke 3nm) dan aplikasi pelbagai, daripada peranti AI pinggiran berkuasa rendah ke penawaran pemprosesan dan rangkaian pusat data awan berprestasi tinggi.

  • Masa adaptasi yang sangat cepat (mengesan dan bertindak balas) untuk kejatuhan dengan pemilihan kelajuan jam dan masa tindak balas yang halus untuk kawalan DVFS
  • Sistem tindak balas kejatuhan yang boleh diamati pertama untuk pengurusan kesihatan dan analitik silikon
  • Pengesanan kejatuhan ambang berbilang

Sama Suwal, penganalisis amalan terbaik di Frost & Sullivan, menyatakan, “Perbezaan utama Movellus terletak dalam pendekatan uniknya untuk menukar fungsi analog tradisional ke domain digital dan menambah lapisan pengetahuan sistem untuk menyelesaikan masalah pelanggan yang rumit. Pendekatan digital pertamanya membolehkannya membangunkan teras IP yang kaya ciri dan ‘boleh sintesis’.”

Movellus menggabungkan pengesanan kejatuhan dan pemadaman ke dalam satu sistem bersepadu, mengurangkan usaha sambil memaksimakan manfaat. Observabiliti sistem memberi jurutera reka bentuk penglihatan lebih baik ke atas prestasi SoC dan kesihatan silikon, membolehkan mereka membuat keputusan berpandukan dan melaksanakan strategi pengurusan kitaran hayat silikon yang optimum. Movellus mengekstrak peningkatan maksimum daripada garis panduan voltan dan frekuensi yang biasanya diabaikan, mengurangkan penggunaan kuasa IC kompleks secara signifikan dan meningkatkan kebolehpercayaan operasi. Penyelesaian itu membolehkan masa adaptasi keseluruhan terunggul industri dengan prestasi setanding dengan penyelesaian reka bentuk lengkap sepenuhnya dan boleh menyampaikan penjimatan kuasa lebih 10%, menjadikannya ideal untuk SoC sensitif kuasa kompleks.

“Movellus merekabentuk penyelesaiannya untuk meningkatkan penggunaan kuasa dan mengoptimumkan prestasi merentasi aplikasi dalam pemproses berkuasa tinggi—pelangsing pemproses grafik, pemercepat AI, dan pemproses komputasi berprestasi tinggi—peranti bateri berkuasa rendah, dan persekitaran berat memerlukan kebolehpercayaan kritikal,” tambah Himanshu Kashinath Mhatre, penganalisis industri di Frost & Sullivan. Dengan prestasi keseluruhannya yang kukuh, Movellus memenangi Anugerah Kepemimpinan Inovasi Teknologi Utara Amerika 2024 Frost & Sullivan dalam pasaran pengoptimuman kuasa semikonduktor.

Setiap tahun, Frost & Sullivan menyampaikan anugerah ini kepada syarikat yang telah membangunkan produk dengan ciri dan fungsi inovatif yang mendapat penerimaan pesat di pasaran. Anugerah ini mengiktiraf kualiti penyelesaian dan peningkatan nilai pelanggan yang membolehkannya.

Anugerah Amalan Terbaik Frost & Sullivan mengiktiraf syarikat di pelbagai pasaran serantau dan global untuk menunjukkan pencapaian cemerlang dan prestasi yang unggul dalam kepimpinan, inovasi teknologi, perkhidmatan pelanggan, dan pembangunan produk strategik.

Mengenai Frost & Sullivan

Selama enam dekad, Frost & Sullivan terkenal di seluruh dunia kerana peranannya dalam membantu pelabur, pemimpin korporat, dan kerajaan menavigasi perubahan ekonomi dan mengenal pasti teknologi disruptif, Mega Trends, model perniagaan baru, dan syarikat untuk bertindak, menghasilkan aliran berterusan peluang pertumbuhan untuk memacu kejayaan masa depan. Hubungi kami:

Hubungan:
Ashley Weinkauf
P: 210-844-2505
E:

Mengenai Movellus

Movellus menyediakan teknologi penting yang digabungkan ke dalam pelbagai aplikasi daripada peranti AI pinggiran ke penawaran pemprosesan data pusat awan berprestasi tinggi. Syarikat itu beribu pejabat di Sunnyvale, CA, dengan pusat R & D di Michigan dan Toronto. Lawati kami di:

Hubungan Media
Aakash Jani

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.