Mindvalley Melancarkan Aplikasi Meditasi dan Pembangunan Diri Penuh Imsersi Pertama di Apple’s Vision Pro

(SeaPRwire) –   Mindvalley ialah Aplikasi Solo Pembangunan Peribadi & Meditasi Immersif yang Disertakan di Stor Aplikasi VisionOS

KUALA LUMPUR, Malaysia dan LONDON dan NEW YORK dan LOS ANGELES, 3 Feb. 2024Mindvalley, platform pertumbuhan peribadi terkemuka, teruja untuk mengumumkan pelancaran aplikasi pembangunan peribadi & meditasi tenggelam sepenuhnya yang inovatif di Vision Pro, set kepala pengiraan ruang Apple yang revolusioner.

 

Pelancaran Vision Pro Mindvalley

Aplikasi ini, dibangun bersama oleh Mindvalley dan studio kreatif pemenang Oscar, Framestore, mewakili satu pencapaian penting dalam pembangunan peribadi. Dengan penyatuan teknologi realiti maya dan audio canggih, pengguna kini boleh mengalami meditasi tenggelam sepenuhnya dalam persekitaran semula jadi yang menakjubkan seperti hutan, padang pasir dan gunung. Sebagai tambahan, aplikasi ini menawarkan ciri unik yang membolehkan pengguna melatih dan meningkatkan kemahiran bertutur di khalayak ramai melalui simulasi tenggelam sepenuhnya, selain daripada pustaka kandungan pertumbuhan peribadi episod Mindvalley; Quests.

“Kami sangat teruja tentang kolaborasi dengan Apple ini,” kata Vishen, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Mindvalley. “Mindvalley diasaskan untuk membantu orang menolak had inovasi dan pertumbuhan peribadi. Dengan menggabungkan kesungguhan kami untuk transformasi dengan teknologi canggih Apple, aplikasi ini mempunyai potensi untuk merevolusikan cara orang mendekati meditasi dan pertumbuhan peribadi.”

Kolaborasi antara Mindvalley dan Apple di Makmal Pembangun Vision Pro menyatukan dua pasukan inovatif dalam industri masing-masing. Mindvalley, yang terkenal dengan pustaka kursus dan program dalam taliannya yang meluas, telah memberi kesan kepada lebih 20 juta kehidupan di seluruh dunia dengan membantu individu membuka potensi penuh mereka. Apple pula, yang terkenal atas komitmennya dalam merevolusikan teknologi dan mencipta pengalaman pengguna yang lancar melalui rangkaian produk dan perkhidmatannya, berada pada landasan inovasi yang berterusan.

Sebagai sebahagian daripada Makmal Pembangun, Mindvalley bekerja rapat dengan Apple Worldwide Developer Relations di Singapura untuk menyatukan keupayaan luar biasa Vision Pro dengan kandungan transformasi Mindvalley. Vision Pro menawarkan paparan bermutu tinggi, persekitaran tenggelam, audio ruang dan pengesanan mata maju, yang dimasukkan ke dalam aplikasi Mindvalley untuk memastikan tahap penenggelaman dan interaktiviti yang tiada tanding.

“Ia merupakan satu kehormatan untuk bekerja dengan pasukan Apple yang hebat di Singapura untuk mendapat akses yang belum pernah terjadi sebelumnya ke Vision Pro semasa kami membangun aplikasi ini,” kata Manon Dave, Ketua Pegawai Produk Mindvalley dan Pengarah Teknologi Kreatif di Framestore. “Vision Pro adalah langkah seterusnya dalam pengkomputeran peribadi, dan kami teruja untuk bekerjasama dengan Apple untuk membawa Mindvalley ke barisan hadapan teknologi kesihatan.”

Untuk menghidupkan pengalaman pada aplikasi, Mindvalley mendapatkan bakat mendahului dunia VFX dan Tenggelam Framestore. “Kami sangat bangga dapat bekerjasama dengan Mindvalley untuk menghasilkan pengalaman transformasi untuk pengguna mereka,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Framestore, Mel Sullivan. “Jalinan usaha sama untuk menyepadukan keupayaan unik Apple Vision Pro merupakan satu peluang yang luar biasa untuk pasukan tenggelam kami, memanfaatkan kepakaran kami yang diasah dalam menghasilkan visual bertaraf dunia untuk setiap skrin. Projek ini menekankan komitmen kami untuk menolak had teknologi sambil menyerlahkan bagaimana inovasi boleh digunakan untuk mencipta pengalaman bermakna dan memberi kesan yang bergema dengan orang secara mendalam.”

Untuk maklumat lanjut tentang Mindvalley dan aplikasi tenggelam mereka yang akan datang di Vision Pro, lawati laman web mereka di .

Tentang Mindvalley:
 merupakan platform transformasi paling berkuasa di dunia yang membantu orang melangkah ke arah keagungan mereka. Dari umur panjang dan kesejahteraan hingga prestasi puncak dan kerohanian, kami menyediakan program canggih dari pakar terkemuka untuk membantu orang mencapai kejayaan, kebahagiaan dan mencari kepuasan. Platform pembelajaran Mindvalley, yang dipanggil ‘Quest’, memperkenalkan cara pembelajaran baru yang memberikan hasil yang tiada tanding dalam transformasi manusia. Mindvalley mencapai lebih 195 negara dan mempunyai komuniti pengikut bersemangat yang bertenaga seramai 20 juta, dengan lebih 19,000 kisah kejayaan dan terus bertambah. Ikuti Mindvalley untuk lebih banyak kandungan yang mengubah hidup di mindvalley.com atau di media sosial: , , dan .

Tentang Framestore:
 adalah studio kreatif pemenang pelbagai Anugerah Akademi yang menggabungkan bakat dan teknologi untuk mengubah suai apa yang mungkin dalam filem, kandungan, iklan dan pengalaman tenggelam. Framestore dihuni oleh lebih 3,000 pendongeng dan inovator, disatukan oleh satu misi untuk menghidupkan semua yang mereka cipta. Ditubuhkan di UK pada tahun 1986, Framestore mempunyai studio di New York, LA, Chicago, Montreal, Vancouver, London, Melbourne dan Mumbai.

Hubungi Media: Heidi Krupp, , 917.757.7455

 

Video –

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.