Merayakan Tahun Baru Cina di Jiangsu: Tahun Naga Kemegahan Tradisi dan Teknologi

(SeaPRwire) –   NANJING, China, 2 Februari 2024 — Sempena perayaan Tahun Naga Tahun Baru Cina yang akan datang, @Visit Jiangsu (akaun rasmi Jabatan Kebudayaan dan Pelancongan Wilayah Jiangsu) akan menjadi hos acara “Selamat Tahun Baru Cina: Merayakan Tahun Naga dengan Pesona Jiangsu“” dari 1 Februari hingga 17 Februari, menawarkan campuran tradisi dan teknologi yang menarik. Untuk menarik minat generasi muda, @Visit Jiangsu mendalami elemen budaya unik Jiangsu dan menyampaikan kaedah inovatif menggunakan teknologi AR, AI dan awan. Selain mempromosikan Pesona Jiangsu, acara ini menjamin para tetamu pengalaman Tahun Baru Cina yang menarik dan menyeronokkan.

Dengan perkembangan pesat teknologi seperti Metaverse, AR dan VR, reka bentuk yang menyepadukan alam 2D dan 3D menjadi semakin popular di kalangan penonton global. Selama acara “Selamat Tahun Baru Cina”, @Visit Jiangsu akan melancarkan pelbagai jenis aktiviti interaktif, termasuk pemberian kotak misteri dalam talian, penapis AR Tahun Baru Cina dan cabaran lukisan Tahun Naga AI, memperkenalkan budaya Jiangsu yang segar ke dunia.

Sementara itu, @Visit Jiangsu akan membuat video animasi MG yang menyeronokkan yang mempamerkan banyak adat istiadat Tahun Baru Cina di Jiangsu, yang akan membantu orang ramai lebih memahami Tahun Baru Cina dan budaya tradisional Jiangsu. Video, yang dinarasikan oleh seorang pelajar antarabangsa yang melancong di Jiangsu, memberi penonton global pandangan sekilas ke dalam pengalaman Tahun Baru Cina yang asli. Pada 9 Februari, Malam Tahun Baru Cina, “Festival Seni Dalam Talian ‘Pesona Jiangsu‘ Selamat Tahun Baru Cina 2024″ akan disiarkan secara langsung di YouTube. Festival seni ini menampilkan pelbagai persembahan, termasuk ensembel perkusi, persembahan Wayang Batang Yangzhou, persembahan suona, tarian, akrobatik dan banyak lagi, yang menggabungkan budaya Jiangsu dengan perayaan Tahun Baru Cina dengan lancar.

Selain itu, Pesona Jiangsu akan membuat penampilan sulungnya di Times Square Bandar Raya New York pada 9 Feb 2024. Pada skrin seluas 1,675 meter persegi di mercu tanda yang terkenal itu, video potongan pantas selama 15 saat yang mempamerkan keindahan pemandangan, makanan istimewa, budaya dan cara hidup Jiangsu akan memukau pelancong di seluruh dunia.

Dengan komitmen yang konsisten untuk mempamerkan pesona Timur, @Visit Jiangsu mempunyai 2.2 juta pengikut di lima platform media sosial antarabangsa utama. Dengan kandungan terbaik, peminat yang ramai dan pendekatan kreatif yang luar biasa, @Visit Jiangsu menonjol di kalangan semua akaun media sosial budaya dan pelancongan wilayah Cina yang lain.

Acara “Selamat Tahun Baru Cina” yang unik ini menyediakan peluang yang sangat baik untuk penonton global untuk membentuk ikatan dengan Jiangsu dan menerokai keindahan tersembunyi tanah ajaib ini. Melalui pelbagai pertukaran budaya yang positif, @Visit Jiangsu merapatkan jurang antara Timur dan Barat, mencetuskan minat sebenar berjuta-juta orang terhadap budaya Cina dan keinginan untuk melawat Jiangsu.

Untuk mengetahui berita terkini tentang acara Pesona Jiangsu yang akan datang, ikuti @Visit Jiangsu di Facebook, Instagram, Twitter, YouTube atau TikTok.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.