Mengesahkan Cognizant FlowsourceTM, platform generatif AI-dikuasakan untuk menggerakkan kejuruteraan moden

(SeaPRwire) –   Platform memberikan cara yang terpadu dan menyeluruh untuk menjejak dan mempercepat setiap peringkat kitaran hidup pembangunan perisian

TEANECK, N.J., Feb. 1, 2024 — Cognizant (Nasdaq: CTSH) hari ini mengumumkan platform generative AI (gen AI) yang disokong, Cognizant FlowsourceTM️, yang bertujuan untuk menggerakkan generasi perisian kejuruteraan yang baharu untuk perusahaan. Cognizant Flowsource mengintegrasikan semua peringkat kitaran hidup pembangunan perisian dan memasukkan aset digital dan alat untuk membantu pasukan kejuruteraan lintas-fungsional untuk menghantar kod berkualiti tinggi lebih cepat, dengan kawalan dan ketelusan yang lebih tinggi.

Setiap perniagaan menjadi perniagaan teknologi, dinamik pasaran berkembang dengan pantas. Teknologi baharu, pesaing baharu dan permintaan pelanggan baharu memerlukan organisasi untuk mencapai kadar perubahan yang sering tidak mungkin disebabkan oleh kompleksiti estet teknologi mereka, penggunaan bersifat pecah-pecah proses kejuruteraan moden, dan hutang serta kos warisan.

“Dalam era gen AI, pengejaran inovasi mencipta kawasan subur peluang bagi organisasi untuk bekerja lebih cepat – tetapi bekerja lebih cepat perlu berkekalan, dan ‘lebih laju’ tidak seharusnya bermakna ‘lebih banyak masalah’,” kata Prasad Sankaran, Naib Presiden Eksekutif Kejuruteraan Perisian dan Platform Cognizant. “Cognizant Flowsource menangani keperluan ini yang semakin meningkat dan membantu organisasi meningkatkan keluaran, kualiti dan konsistensi di seluruh pembangunan. Hasilnya adalah masa pasaran yang lebih baik untuk produk dan perkhidmatan baharu dan inovatif, serta peningkatan skala yang boleh membolehkan perusahaan ini untuk terus mengatasi persaingan.”

Cognizant Flowsource menyediakan platform kejuruteraan tunggal yang menyambung kerja semua pemangku kepentingan pembangunan perisian dan komuniti pembangunan. Alatan dan penyusunan proses yang disokong gen AI diketengahkan di seluruh pengalaman pembangun, membolehkan ahli pasukan bekerja lebih cepat dan lebih fokus dengan cara yang boleh diukur dan dikuantifikasikan. Sebagai contoh, pasukan boleh menyediakan sendiri dengan templat untuk memperuntukkan kod dan persekitaran, mengotomatkan pengujian dan dokumentasi, memanfaatkan pangkalan pengetahuan perusahaan untuk memacu penggunaan semula kod dan komponen, dan mempercepat proses pengkodan dengan rakan kongsi terlatih.

“Cognizant Flowsource pergi melepasi peningkatan produktiviti untuk memastikan keluaran kod berkualiti tinggi melalui amalan yang dibina dengan baik dan berarkitek serta pelbagai tahap semakan kualiti,” kata Mukesh Dialani, Naib Presiden Penyelidikan IDC, Perkhidmatan Kejuruteraan Digital dan Teknologi Operasi. “Dengan Cognizant Flowsource, bakat boleh memberi tumpuan kepada apa yang penting daripada kerja boleh ulang yang tidak menambah nilai. Sekiranya saya menjadi klien, saya akan menghargai bagaimana Cognizant Flowsource membolehkan saya melepasi hutang teknikal dan menghapuskan isu-isu tersebut lebih cepat, supaya kami boleh memberi tumpuan kepada apa yang penting untuk perniagaan saya.”

Dengan Cognizant Flowsource, pemangku kepentingan perniagaan dan kejuruteraan boleh memperoleh lebih ketelusan terhadap ekosistem kejuruteraan perisian organisasi. Masalah boleh diselesaikan lebih cepat, impak boleh difahami dengan lebih baik, dan strategi boleh dilaksanakan dengan lebih lancar. Cognizant Flowsource juga berfungsi sebagai platform boleh tambah nilai yang membolehkan perusahaan menambah plugin pihak ketiga untuk mempercepat proses kerja seterusnya.

Cognizant Flowsource menyertai penawaran platform lain Cognizant yang baru-baru ini dilancarkan, termasuk , dan TM, untuk membantu perusahaan menguruskan kompleksiti persekitaran IT mereka dan memodenkan ke arah seni bina berteraskan awan.

Untuk maklumat lanjut mengenai cara memulakan Cognizant Flowsource, lawati .

Cognizant komited untuk mengekalkan standard tertinggi bagi AI yang bertanggungjawab dan beretika, memberi fokus kepada keselamatan, keselamatan, privasi, ketelusan dan penyertaan. Untuk butiran tambahan mengenai pendekatan Cognizant terhadap generative AI dan komitmen syarikat terhadap AI yang bertanggungjawab, lawati .

Mengenai Cognizant
Cognizant (Nasdaq: CTSH) merekabentuk perniagaan moden. Kami membantu pelanggan kami memodenkan teknologi, mengimajinasikan semula proses dan mentransformasikan pengalaman supaya mereka dapat terus maju dalam dunia kami yang sentiasa berubah. Bersama-sama, kami meningkatkan kehidupan harian. Lihat bagaimana di  atau @cognizant.

Untuk maklumat lanjut, hubungi:

Amerika Syarikat

Nama Gabby Gugliocciello

Emel gabrielle.gugliocciello@cognizant.com

Eropah / APAC

Nama Christina Schneider

Emel christina.schneider@cognizant.com

India

Nama Rashmi Vasisht

Emel

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.