Mars Wrigley Melantik Veteran Industri FMCG Huyen Bui sebagai Pengurus Besar untuk Vietnam

(SeaPRwire) –   HO CHI MINH CITY, Vietnam, Jan. 29, 2024Mars Wrigley, pemimpin global dalam kategori makanan ringan dan permen serta bahagian perniagaan Mars Incorporated, telah melantik Huyen Bui sebagai Pengurus Besar untuk Vietnam. Beliau menyertai syarikat sejak Januari tahun ini dan menyelia portfolio jenama-jenama ikonik Mars Wrigley di Vietnam. Vietnam merupakan salah satu daripada lapan pasaran kunci strategik di Asia, dan kepentingannya selari dengan peranan penting rantau ini dalam memacu ambisi pertumbuhan global Mars Wrigley untuk menggandakan pendapatan tahunannya kepada US$36 bilion untuk bahagian makanan ringannya.

Huyen melapor terus kepada Kalpesh Parmar, Pengurus Besar untuk Mars Wrigley Asia. Beliau juga menyertai Pasukan Kepimpinan Mars Wrigley Asia, menguatkan komitmen syarikat terhadap kepelbagaian jantina dan perwakilan dalam kedudukan kepimpinan utama di Asia.

Image: Huyen Bui, General Manager for Vietnam
Gambar: Huyen Bui, Pengurus Besar untuk Vietnam

Huyen membawa pengalaman komersial yang kuat selama 22 tahun yang telah memberikan sumbangan ketara dalam bidang Home Care, Makanan Ringan dan Minuman dalam peranan terdahulunya. Sebagai Pengurus Besar untuk Vietnam, Huyen akan memainkan peranan penting dalam mempercepatkan pertumbuhan kualiti untuk mengoptimumkan bahagian pasaran, pengedaran dan keuntungan di pasaran peluang strategik ini untuk Mars Wrigley Asia. Beliau juga akan memberi tumpuan kepada pembiakan bakat tempatan dan memperkukuh kehadiran jenama-jenama Mars Wrigley di Vietnam.

Huyen Bui berkata, “Saya gembira dapat menyertai Mars Wrigley yang mempunyai warisan kaya dalam memberi inspirasi transformasi yang dipimpin tujuan dalam kategori makanan ringan dan permen. Vietnam merupakan pasaran strategik untuk Asia yang pasukan berbakat Mars telah meletakkan asas yang kukuh, dan satu yang akan meletakkan kami untuk pertumbuhan yang ketara. Saya berharap untuk membesarkan perniagaan bersama dengan Rakan Sekerja kami untuk memastikan jenama-jenama ikonik kami memberi inspirasi dan menggembirakan lebih ramai pengguna Vietnam.”

Kalpesh Parmar, Pengurus Besar di Mars Wrigley Asia, berkomentar tentang pelantikan Huyen, berkata, “Saya gembira menyambut Huyen sebagai Pengurus Besar kami untuk Mars Wrigley Vietnam. Peranan Huyen adalah penting dalam mempercepatkan agenda pertumbuhan kami untuk Vietnam, dan pelantikannya menguatkan komitmen Mars Wrigley untuk memperkukuh kehadiran kami di Vietnam. Kami percaya bahawa dunia yang kami mahu esok bermula dengan cara kami berurusniaga hari ini. Rekod Huyen dalam menghasilkan keputusan dan memacu pertumbuhan akan membantu kami menavigasi dan berjaya dalam menggerakkan jenama-jenama kami dengan tujuan bermakna dan memastikan ketersediaan di seluruh saluran berkembang pesat Vietnam.”

Tentang Mars, Incorporated

Selama lebih satu abad, Mars, Incorporated telah dipacu oleh kepercayaan bahawa dunia yang kami mahu esok bermula dengan cara kami berurusniaga hari ini. Keyakinan bersama ini menyatukan lebih daripada 140,000 Rakan Sekerja kami. Ia berada di pusat siapa kami sebagai perniagaan keluarga milik global, dan ia memberi tenaga bagaimana kami mentransformasi, memperkayakan dan berevolusi untuk memberi kesan positif kepada dunia.

Setiap tahun, portfolio produk dan perkhidmatan makanan ringan, makanan dan makanan haiwan kami yang pelbagai dan berkembang menggembirakan jutaan orang dan menyokong jutaan haiwan peliharaan. Dengan hampir $45 bilion dalam jualan tahunan, kami menghasilkan beberapa jenama tercinta di dunia termasuk Ben’s OriginalTM, CESAR®, Cocoavia®, DOVE®, EXTRA®, KIND®, M&M’s®, SNICKERS®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, dan WHISKAS®.  Kami mencipta dunia yang lebih baik untuk haiwan peliharaan melalui pemakanan, program-program terkemuka dalam diagnosis, pemantauan kesihatan boleh pakai, pengujian DNA, kebajikan haiwan dan rawatan veterinar menyeluruh dengan AniCura, BANFIELDTM, BLUEPEARLTM, Linnaeus dan VCATM.

Kami tahu kami hanya boleh berjaya jika rakan kongsi dan masyarakat di mana kami beroperasi makmur. Lima Prinsip Mars – Kualiti, Tanggungjawab, Kerjasama, Kecekapan dan Kebebasan – memberi inspirasi kepada Rakan Sekerja kami untuk bertindak setiap hari untuk mencipta dunia yang lebih baik esok di mana planet, manusia dan haiwan peliharaannya boleh makmur.

Untuk maklumat lanjut tentang Mars, sila lawati . Sertai kami di , , , dan .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.