Lumicore Menyokong Teknologi Skrin Pencawang Mikro-OLED untuk Pengalaman Lebih Immersif

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, Feb. 2, 2024 — Lumicore, pengeluar utama paparan Micro-OLED berresolusi tinggi, penggunaan tenaga rendah, baru-baru ini menutup pembiayaan siri A sebanyak $100 juta dan juga menerima pengiktirafan daripada jenama headset terkemuka.

Lumicore's 1.32" micro-OLED and production base.
Lumicore’s 1.32″ micro-OLED and production base.

“Paparan Micro-OLED Lumicore telah meningkatkan spesifikasi kualiti paparan ke tahap baru untuk headset realiti campuran dalam bidang warna, kontras dan masa tindak balas sambil mengekalkan penggunaan tenaga yang rendah dan kos yang berpatutan,” kata Dr. Ji Yuan, CEO Lumicore.

“Melalui teknik inovatif seperti pemanduan digital, Lumicore berjaya meningkatkan resolusi paparan sambil mengurangkan penggunaan tenaga kepada separuh daripada purata industri pada tahap kecerahan yang sama. Selain itu, Lumicore juga meningkatkan hasil pengeluaran secara ketara, melampaui piawaian industri beberapa kali ganda.”

Lumicore Micro-OLED juga menyokong kadar pembaruan yang lebih tinggi, mencapai 144Hz. Ciri ini memastikan perlindungan mata dan mengurangkan kesan gerakan kabur dengan berkesan. Ia meningkatkan kontras dan mengekalkan lebih 85% gamut warna DCI-P3 walaupun pada aras kelabu rendah di bawah 32.

“Pelancaran headset realiti campuran baru-baru ini telah mendapat perhatian yang besar terhadap teknologi Micro-OLED. Walau bagaimanapun, sejarah penyelidikan Lumicore yang berpanjangan selama lebih satu dasawarsa telah meletakkan kami sebagai pelopor dalam penyelidikan & pembangunan Micro-OLED,” komen Dr. Ji Yuan. “Kami bangga dalam membangunkan paparan Micro-OLED pertama didunia yang dipandu secara digital, yang telah memperoleh pengiktirafan industri. Kami kini sedang membangunkan paparan Micro-OLED 4K, yang merupakan piawaian industri yang biasanya menyebabkan peningkatan kos yang besar. Walau bagaimanapun, dengan teknologi Lumicore, kami mampu mengawal kos pada separuh daripada purata industri.”

Bermula di Shanghai, China, Lumicore ditubuhkan pada tahun 2016 sebagai syarikat reka bentuk cip. Pada tahun 2019, syarikat itu memperoleh pelaburan malaikat, dan dalam kurang daripada dua tahun, berjaya membina barisan pengeluaran paparan Micro-OLED 8 inci. Lumicore menawarkan perkhidmatan dari hujung ke hujung, daripada pembangunan cip hingga skrin paparan siap.

Lama-kelamaan, Lumicore telah membentuk perkongsian erat dengan pemimpin industri dan menawarkan penyelesaian bersuai.

Mengenai Lumicore

Lumicore, berpangkalan di China, mempunyai dua kemudahan utama: pusat R & D di Shanghai dan tapak pengeluaran di Nanjing. Khusus dalam paparan micro-OLED untuk aplikasi berhampiran mata, Lumicore bekerjasama dengan universiti dan pemimpin industri. Dengan lebih 60 permohonan paten dalam teknologi micro-OLED, Lumicore dikenali untuk prestasi paparannya yang tinggi, penggunaan tenaga rendah dan kos yang berpatutan. Pasukan yang komited di Lumicore menawarkan pelbagai paparan micro-OLED daripada 0.2 hingga 1.32 inci, sesuai untuk aplikasi seperti AR / VR / MR dan penemu pandang elektronik.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati:

Hubungi: 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.