Lion Meningkatkan Kualiti dan Kecekapan Perkhidmatan Opsi Saham Over-The-Counter yang Dikuasakan oleh AI

(SeaPRwire) –   HONG KONG, 6 Februari 2024 — Lion Group Holding Ltd. (“Lion” atau “Syarikat”) (NASDAQ: LGHL), pengendali platform perdagangan serba lengkap yang menawarkan spektrum produk dan perkhidmatan yang luas, mengumumkan hari ini bahawa Syarikat telah mempercepatkan pembangunan teknologi AI untuk memberdayakan produk dan perkhidmatan inti perniagaan.

Lion mengamalkan era AI, mengutamakan keperluan pelanggan, dan terus membangunkan pelbagai produk dan perkhidmatan berasaskan AI, termasuk Robo-Penasihat “LionAI” dan algoritma perdagangan pintar “Phoenix”. Dengan fokus kepada perniagaan pilihan, Syarikat telah membangunkan sistem perdagangan berasaskan AI. Sistem ini, dibina menggunakan bahasa pemrograman Rust yang cekap dan selamat, berdasarkan teknologi seni bina arkitektur bas pengiriman mesej yang menggunakan enjin alir kerja Apache Flink. Ia bersambung dengan data pasaran kelajuan tinggi, memproses kontrak terbuka secara serentak, dan memastikan penilaian yang cekap dan tepat. Sistem ini mencapai penyepaduan elektronik ujung ke ujung fungsi termasuk penyelenggaraan buku kontrak, perdagangan, lindung nilai, penyelesaian, pelaporan, dan pengurusan risiko. Sistem ini mematuhi peraturan, melalui fungsi seperti kesesuaian pelabur, senarai hitam aset asas, dan pemantauan margin, sementara juga membantu mencegah risiko berkaitan pasaran, selanjutnya meningkatkan pengalaman perdagangan pelanggan secara keseluruhan.

Lion meningkatkan penyepaduan teknologi AI dengan pilihan saham untuk perniagaan dan perkhidmatan. Dengan memanfaatkan algoritma AI maju dan wawasan data, bersama dengan analisis data pasaran besar, Lion sedang membina model pengurusan kedudukan dan pendedahan yang unik untuk perniagaan dan perkhidmatan pilihan sahamnya. Inisiatif ini membolehkan pemilihan alat lindung nilai dan nisbah lindung nilai yang sesuai untuk indeks, saham individu, dan aset asas berkaitan. Ia termasuk pemantauan dan penilaian masa nyata serta fokus berterusan untuk mengoptimumkan pulangan perdagangan. Dengan kelebihan fleksibiliti tinggi, usaha penggandaan, kawalan risiko, dan perdagangan global, perniagaan dan produk pilihan saham Lion membolehkan pelabur menyesuaikan diri dengan pelbagai persekitaran pasaran dan objektif pelaburan. Perkhidmatan pilihan saham menyediakan peluang untuk pulangan yang lebih tinggi sementara melindungi risiko pasaran khusus, dan membenarkan pengalokasian aset yang lebih fleksibel.

Encik Chunning (Wilson) Wang, CEO Lion, berkata: “Kami telah memberi tumpuan kepada aplikasi AI selama bertahun-tahun dan terus meningkatkan kelebihan teknologi produk dan perkhidmatan inti perniagaan kami. Syarikat mencapai sokongan berkesan untuk sistem perdagangan pelengkap perniagaan pilihan saham melalui penyepaduan mendalam teknologi AI. Semua usaha kami, termasuk algoritma perdagangan pintar ‘Phoenix’ yang dilancarkan sebelumnya untuk produk Perkhidmatan Pulangan Keseluruhan (TRS), akan menjadi penting dalam meningkatkan prestasi dan menstabilkan kitaran keuntungan. Kami percaya bahawa menangkap peluang yang dibawa oleh teknologi AI secara proaktif akan menjadi pemboleh ubah penting yang mempengaruhi lanskap persaingan industri keseluruhan. Ke depannya, Lion komited untuk transformasi digital, mencapai inovasi produk dan model perniagaan, memperkukuh momentum pembangunan, menyediakan pengalaman produk dan perkhidmatan berkualiti tinggi kepada pelanggan, dan mencipta pertumbuhan nilai bermakna untuk pemegang saham.”

Tentang Lion

Lion Group Holding Ltd. (Nasdaq: LGHL) mengendalikan platform perdagangan serba lengkap, berteknologi terkini yang menawarkan spektrum produk dan perkhidmatan yang luas, termasuk (i) perdagangan pulangan keseluruhan (TRS), (ii) perdagangan kontrak perbezaan (CFD), (iii) broker insurans, dan (iv) broker saham dan futures. Selain itu, Lion memiliki pasukan penajaan SPAC yang berpengalaman dan profesional untuk menjadi pemimpin dalam arena SPAC, membimbing syarikat swasta melalui perjalanan pencatatan mereka sambil mencipta nilai untuk Lion sendiri. Maklumat tambahan boleh didapati di .

Kenyataan Prospektif

Kenyataan pers ini mengandungi “kenyataan prospektif” dalam maksud “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta 1995. Hasil sebenar Lion mungkin berbeza daripada jangkaan, anggaran dan ramalannya dan oleh itu, anda tidak harus bergantung kepada kenyataan prospektif ini sebagai ramalan peristiwa akan datang. Perkataan seperti “menjangka,” “anggar,” “projek,” “belanjawan,” “ramal,” “menjangka,” “bertujuan,” “merancang,” “mungkin,” “akan,” “boleh,” “harus,” “percaya,” “ramal,” “berkemungkinan,” “mungkin” dan “terus,” dan ungkapan serupa bertujuan untuk mengenal pasti kenyataan prospektif sedemikian. Kenyataan prospektif ini termasuk tetapi tidak terhad kepada pernyataan mengenai: Sasaran dan strategi Lion; keupayaan kami untuk mengekalkan dan meningkatkan bilangan pengguna, ahli dan pelanggan iklan, dan memperluaskan tawaran perkhidmatan; pembangunan perniagaan, kewangan dan keputusan kewangan Lion pada masa hadapan; perubahan yang dijangka dalam pendapatan, kos atau perbelanjaan Lion; impak COVID-19; persaingan dalam industri; dasar kerajaan dan peraturan berkaitan dengan industri kami; dan ekonomi dan perniagaan secara umum di China dan global; dan anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana perkara di atas. Lion memberi amaran bahawa senarai faktor di atas bukanlah lengkap. Lion memberi amaran pembaca agar tidak bergantung kepada sebarang kenyataan prospektif sebagai ramalan peristiwa akan datang. Lion tidak menanggung atau menerima sebarang obligasi atau tanggungjawab untuk menerbitkan sebarang kemaskini atau pembetulan kepada sebarang kenyataan prospektif untuk mencerminkan sebarang perubahan dalam jangkaan atau sebarang perubahan dalam acara, keadaan atau perkara yang mana kenyataan itu berdasarkan, tertakluk kepada undang-undang yang berkuat kuasa. Maklumat tambahan mengenai faktor-faktor yang mungkin mempengaruhi jangkaan dan ramalan kami boleh didapati dalam penyataan berkala Lion kepada SEC, termasuk Laporan Tahunan Lion pada Form 20-F untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2022. Penyataan SEC Lion boleh didapati secara awam di laman web SEC di .

Hubungan

Lion Group Holding
Tel: +852 2820 9011
Email:   

ICR, LLC
William Zima
Tel: +1 203 682 8233
Email:   

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.