Latham & Watkins Keluarkan Edisi Kelima Private Capital Insights

(SeaPRwire) –   Laporan terbaru menekankan trend yang memberi kesan kepada pelabur, pemberi pinjaman dan penaja dalam ruang modal persendirian.

LONDON, Feb. 6, 2024 — Latham & Watkins berbesar hati mengumumkan penerbitan edisi kelima , laporan global yang menganalisis trend dan perkembangan yang berpengaruh terhadap pelabur modal persendirian, pemberi pinjaman, penaja, dan pemangku kepentingan lain merentasi pelbagai kelas aset dan strategi modal persendirian.

Laporan terkini meneliti pertumbuhan modal persendirian yang berterusan dan pengaruhnya terhadap ekonomi global serta menekankan beberapa trend muncul untuk 2024, termasuk peluang pelaburan baru untuk hutang persendirian dan cara kreatif pengurus dana mengembalikan modal kepada pelabur. Penerbitan ini juga membincangkan pendekatan inovatif penaja modal usaha menggunakan modal dalam pasaran mencabar, dan menekankan hubungan semakin simbiosis antara pengurusan insurans dan aset alternatif.

 menelusuri perkembangan utama yang akan terus memacu pertumbuhan pasaran pada 2024:

  • Pasaran pengumpulan dana yang mencabar telah mendorong pengurus aset mencari cara baru untuk mencipta momentum dan likuiditi.
  • Penaja telah dengan tenang menunggangi gelombang beberapa angin ekonomi kuat, terapung oleh kreativiti dan kecerdikan mereka sendiri.
  • Rekod terbukti pinjaman persendirian untuk kelajuan, inovasi dan kepastian pelaksanaan harus melindunginya daripada persaingan bertambah.
  • Hubungan antara sektor insurans dan pengurusan aset alternatif terus diperkukuh.

“Walaupun beberapa syarat pasaran mencabar, dana persendirian menunjukkan cara inovatif mengumpul modal dan melabur sepanjang 2023,” kata Yen Sum, seorang rakan Latham pejabat London dan Pengerusi Global Modal Persendirian. “Apabila keyakinan kembali dan syarat pasaran mula normal, kami menjangkakan modal persendirian akan memainkan peranan penting dalam memacu aktiviti merentasi pelbagai sektor dan kelas aset.”

“Rasa ingin tahu modal persendirian terhadap pelbagai dan inovasi telah memacu pertumbuhan industri sejak 15 tahun lalu,” tambah Paul Sheridan, seorang rakan firma pejabat Washington, D.C. dan Pengerusi Global Modal Persendirian. “Keupayaan modal persendirian menyesuaikan diri, berinovasi dan berkembang melalui kitaran ekonomi berbeza membuktikan kepentingan tahun lalu, dan sifat-sifat yang sama akan melihat sektor menjadi pemacu pertumbuhan ekonomi dalam bulan-bulan mendatang.”

Latham berpenasihat kepada pelabur, pemberi pinjaman, penaja menyusun, menilai, melabur modal ke dalam, mengurus, dan mewujudkan pelbagai peluang pelaburan di seluruh pasaran dan industri global. Firma memanfaatkan kepakaran mendalam amalan di AS, Eropah, Timur Tengah dan Asia untuk menasihati peserta pasaran secara licin mengenai semua aspek perniagaan mereka dalam melabur modal persendirian, daripada pembentukan dana, pengumpulan dana dan perkara peraturan kepada menganalisis, menyusun dan melaksanakan transaksi serta pengurusan portfolio.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.