Ketua Pegawai Eksekutif i-Battery Feng Yong: optimis tentang masa depan bateri vanadium di Jepun

(SeaPRwire) –   SUZHOU, China dan TOKYO, Feb. 8, 2024 — Ketua Pegawai Eksekutif i-Battery Energy Technology (Suzhou) Co., Ltd (“i-Battery”), Feng Yong, dalam temubual khas dengan media Jepun ENERGYBIZ, membincangkan masa depan yang memberangsangkan untuk bateri aliran vanadium i-Battery dilaksanakan di pasaran Jepun.

Dr. Feng Yong berkata, “Jepun adalah pasaran penting dalam strategi global i-Battery, dan kami sangat optimis tentang peluang di sektor komersial dan perindustrian Jepun. Berhadapan dengan kenaikan kos elektrik dan isu-isu bekalan kuasa yang serius di Jepun, keselamatan semula jadi dan jangka hayat 25 tahun bateri aliran vanadium sepadan dengan minda jangka panjang pengguna Jepun. Kami komited untuk terus meningkatkan produk dan perkhidmatan kami yang dilokalisasikan, aktif mengejar pasaran Jepun, dan menyumbang kepada matlamat Jepun untuk mencapai nol bersih pelepasan menjelang 2050.”

Di pasaran Jepun, i-Battery kini memberi tumpuan kepada penyimpanan tenaga komersial dan perindustrian, serta beberapa permintaan penyimpanan tenaga perumahan. Syarikat ini menawarkan dua produk utama: produk bersepadu tinggi, berbentuk kabin prafabrikasi dengan konfigurasi 125kW/500kWh, dan produk utiliti dengan 250kW/1000kWh (boleh dikonfigurasi untuk tempoh yang lebih lama). Untuk penyimpanan tenaga perumahan, syarikat ini menargetkan segmen pasaran tertentu dengan keperluan aplikasi unik.

i-Battery komited kepada penyelidikan dan pembangunan, pengeluaran, jualan dan penyepaduan sistem bateri aliran vanadium. Ia antara yang pertama di China untuk melabur dalam inovasi teknologi bateri vanadium. Pasukan teras mempunyai kepakaran mendalam dalam bidang bateri aliran vanadium, telah belajar daripada Maria Skyllas-Kazacos, pencipta bateri aliran vanadium di Universiti New South Wales. i-Battery berjaya mengubah teknologi makmal menjadi produk komersial yang boleh dipasarkan. Syarikat itu memiliki rantaian teknologi industri lengkap, termasuk teknologi selibung hibrid stek, reka bentuk saluran dan paip aliran berresistens rendah, bahan elektrod dan plat bipolar baru, dan teknologi pengurangan autopenyalaan. Kini, syarikat itu mempunyai kapasiti pengeluaran tahunan 300MWh, dengan rancangan untuk mengembangkan ke 1GWh menjelang 2024. Ia telah menandatangani perjanjian kerjasama dengan beberapa pengedar di Eropah dan Amerika, dan berharap menjadi pembekal global dalam tempoh 2-3 tahun akan datang, menawarkan produk dan penyelesaian penyimpanan tenaga jangka panjang yang selamat, cekap dan bernilai tinggi kepada pengguna di seluruh dunia.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Jepun i-Battery:

Untuk artikel temubual penuh, sila lawati  

Hubungan Jualan
Cik Lyu 
 

Hubungan Pemasaran dan PR
Dee Wang
 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.