Kerjasama berterusan antara Minesto dan Agensi Tenaga Sweden – pembiayaan 3 MSEK dianugerahkan untuk peningkatan sistem penambatan

(SeaPRwire) –   AGENSI TENAGA SWEDEN telah memberi Minesto bantuan 2.8 MSEK untuk menyokong pembangunan dan ujian sistem tali tahan lasak generasi seterusnya. Bantuan ini membiayai projek di mana Minesto akan maju prestasi sistem tali unik yang mengikat loji kuasa ke dasar laut.

Minesto telah diberi pembiayaan oleh AGENSI TENAGA SWEDEN untuk terus mengoptimumkan penyelesaian tali untuk memanfaatkan kebolehpercayaan dan prestasi sistem inti ini lebih lanjut.  

Pembiayaan ini adalah sebahagian daripada program CETPartnership (Partnership Peralihan Tenaga Bersih) dan termasuk kerjasama dengan rakan Sweden, Sepanyol dan Perancis, dalam koordinasi oleh RISE Institut Penyelidikan Sweden:

“Kami sangat gembira bahawa AGENSI TENAGA SWEDEN terus menyokong Minesto. Pelaburan ini memperkukuh asas teknologi kami dalam bidang saingan utama melalui kerjasama dengan rakan kongsi dan pembekal kunci”, kata Dr Martin Edlund, CEO Minesto.

Untuk maklumat tambahan, sila hubungi

Cecilia Sernhage, Ketua Komunikasi Korporat
+46 735 23 71 58

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.