JinkoSolar Melicensi Paten TOPCon kepada Salah Satu Syarikat Sel Surya Teratas Lima di Dunia

(SeaPRwire) –   SHANGRAO, China, 6 Feb. 2024JinkoSolar Holding Co., Ltd. (“JinkoSolar” atau “Syarikat”) (NYSE: JKS), salah satu pengilang modul solar terbesar dan paling inovatif di dunia, hari ini mengumumkan bahawa syarikat gabungannya baru-baru ini telah menandatangani perjanjian lesen paten TOPCon dengan salah satu daripada lima syarikat sel solar teratas di dunia (“Lesen”), memberikan hak kepada beberapa paten TOPCon N-jenis miliknya kepada Lesen dengan bayaran, membolehkan Lesen menggunakan teknologi TOPCon JinkoSolar yang dipatenkan dalam produk TOPCon yang berkaitan. Perjanjian ini mengikuti perjanjian yang ditandatangani dengan salah satu daripada sepuluh syarikat modul solar teratas di dunia seperti yang diumumkan pada 5 Januari 2024.

Dengan jumlah paten TOPCon N-jenis yang terbesar, JinkoSolar merupakan peneraju dalam teknologi TOPCon N-jenis. Syarikat itu sepenuhnya fokus pada mengekalkan kepimpinan teknikalnya berdasarkan hak harta intelektualnya yang luas.

Dr. Hao Jin, CTO JinkoSolar, memberi komen: “Kami gembira melihat syarikat sel solar tier 1 dalam industri PV mengiktiraf kepimpinan teknologi TOPCon JinkoSolar. Sebagai salah satu pengilang modul solar terbesar dan paling inovatif di dunia, kami telah lama melaburkan sumber yang besar dalam R&D dan inovasi dan meningkatkan daya saing mampan kami dalam industri ini melalui sistem perlindungan paten yang sentiasa bertambah baik. Perjanjian pelesenan paten ini merupakan satu lagi contoh konkrit komitmen kami untuk membantu pelaku industri lain mengenal pasti peluang untuk membangunkan teknologi dan produk baharu, dan untuk membawa produk yang lebih cekap dan boleh dipercayai ke pasaran global. Dalam masa yang sama, kami juga menyeru agar seluruh industri kami menghormati dan melindungi teknologi sepenuhnya, satu langkah perlu bagi industri PV China untuk matang sepenuhnya.”

Mengenai JinkoSolar Holding Co., Ltd.

JinkoSolar (NYSE: JKS) merupakan salah satu pengilang modul solar terbesar dan paling inovatif di dunia. JinkoSolar mengedarkan produk solarnya dan menjual penyelesaian serta perkhidmatannya kepada pelanggan utiliti, komersial dan kediaman antarabangsa yang pelbagai di China, Amerika Syarikat, Jepun, Jerman, United Kingdom, Chile, Afrika Selatan, India, Mexico, Brazil, Emiriah Arab Bersatu, Itali, Sepanyol, Perancis, Belgium, Belanda, Poland, Austria, Switzerland, Yunani dan negara serta wilayah lain.

JinkoSolar mempunyai 14 kemudahan pengeluaran di seluruh dunia, 24 anak syarikat luar negara di Jepun, Korea Selatan, Vietnam, India, Turki, Jerman, Itali, Switzerland, Amerika Syarikat, Mexico, Brazil, Chile, Australia, Kanada, Malaysia, Emiriah Arab Bersatu, Denmark, Indonesia, Nigeria dan Arab Saudi, dan pasukan jualan global di China, Amerika Syarikat, Kanada, Brazil, Chile, Mexico, Itali, Jerman, Turki, Sepanyol, Jepun, Emiriah Arab Bersatu, Belanda, Vietnam dan India, setakat 30 September 2023.

Untuk mengetahui lebih lanjut, sila lihat:

Penyataan Penafian

Siaran akhbar ini mengandungi kenyataan jangkaan. Kenyataan ini merupakan kenyataan “jangkaan” dalam erti yang dimaksudkan oleh Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, sebagaimana dipinda, dan Seksyen 21E Akta Pertukaran Sekuriti 1934, sebagaimana dipinda, dan seperti yang ditakrifkan dalam Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta AS 1995. Kenyataan jangkaan ini dapat dikenalpasti oleh terminologi seperti “akan,” “menjangka,” “mengantisipasi,” “masa depan,” “bermaksud,” “merancang,” “percaya,” “mengestimasi” dan kenyataan serupa. Antaranya, petikan daripada pengurusan dalam siaran akhbar ini serta operasi dan prospek perniagaan Syarikat, mengandungi kenyataan jangkaan. Kenyataan sedemikian melibatkan risiko dan ketidakpastian tertentu yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dinyatakan dalam kenyataan jangkaan. Maklumat lanjut mengenai risiko ini dan risiko lain disertakan dalam pemfailan JinkoSolar dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS, termasuk laporan tahunannya pada Borang 20-F. Kecuali sebagaimana yang dikehendaki oleh undang-undang, Syarikat tidak membuat sebarang obligasi untuk mengemas kini sebarang kenyataan jangkaan, sama ada disebabkan oleh maklumat baharu, peristiwa masa depan atau sebaliknya.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:
Cik Stella Wang
JinkoSolar Holding Co., Ltd.
Tel: +86 21-5180-8777 ext.7806
 

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.