Jianpu Technology Inc. Mengumumkan Program Pembelian Saham Semula AS$3 Juta, Pelan Pembelian Saham oleh Pengarah dan Pengurus Kanan dan Kemas Kini Perniagaan

(SeaPRwire) –   BEIJING, Jan. 31, 2024 — Jianpu Technology Inc. (“Jianpu” atau “Syarikat”) (NYSE: JT), pemimpin bebas terbuka platform untuk penemuan dan cadangan produk kewangan di China, hari ini mengumumkan bahawa lembaga pengarahnya ( “Lembaga”) telah memberi kuasa program pembelian semula saham, di mana Syarikat boleh membeli semula sehingga US$3 juta depositori saham Amerika (“ADSs”) atau saham biasa kelas A dalam tempoh 12 bulan akan datang.

Syarikat juga mengumumkan hari ini bahawa Encik. Daqing (David) Ye, Pengasas Bersama, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif, dan Encik. Jiayan Lu, Pengasas Bersama dan Pengarah telah memaklumkan kepada Syarikat mengenai rancangan mereka untuk menggunakan dana peribadi mereka untuk membeli secara keseluruhan sehingga US$350,000 ADS Syarikat atau saham biasa kelas A dalam tempoh 12 bulan akan datang.

Cadangan pembelian semula Syarikat mungkin dibuat dari semasa ke semasa di pasaran terbuka pada harga pasaran yang berlaku, dalam urusan perdagangan persendirian, dalam urusan saham besar dan/atau melalui cara yang sah lain, bergantung kepada keadaan pasaran dan mengikut peraturan dan undang-undang yang berkenaan. Lembaga akan mengkaji semula program pembelian semula saham secara berkala, dan mungkin membenarkan penyesuaian syarat-syarat dan saiznya. Syarikat mengharapkan untuk membiayai pembelian semula daripada baki tunai sedia ada.

Encik. Daqing (David) Ye dan Encik Jiayan Lu akan membuat keputusan bebas mengenai pembelian saham dan syarat-syaratnya mengikut peraturan dan undang-undang yang berkenaan.

Lebih-lebih lagi, seperti yang dilaporkan sebelum ini dalam keputusan suku tahunan, prestasi Syarikat pada suku kedua dan ketiga 2023 menunjukkan trend yang kurang memberangsangkan, termasuk tahap kerugian bersih yang agak rendah hampir menghampiri paras sifar dalam suku kedua 2023 dan peningkatan kecekapan lebih lanjut terutamanya disebabkan oleh penambahbaikan berterusan Syarikat terhadap operasi dan pengoptimuman kos dalam suku ketiga 2023. Walaupun maklumat kewangan untuk suku keempat 2023 belum lagi tersedia, pengurusan Syarikat percaya bahawa kajian dan penilaian permulaan terhadap maklumat semasa menunjukkan trend positif ini mungkin berterusan pada suku keempat 2023. 

Kepercayaan ini berdasarkan penilaian permulaan terhadap maklumat terhad yang terhad kepada Syarikat. Keputusan sebenar suku keempat 2023 mungkin berbeza daripada kepercayaan ini. Pemegang saham dan pelabur potensi dinasihati untuk tidak bergantung berlebihan kepada maklumat di sini.

Mengenai Jianpu Technology Inc.

Jianpu Technology Inc. ialah pemimpin bebas terbuka platform untuk penemuan dan cadangan produk kewangan di China. Syarikat menghubungkan pengguna dengan pembekal perkhidmatan kewangan dengan cara yang mudah, cekap dan selamat. Dengan menggunakan teknologi miliknya, Jianpu menyediakan pengguna dengan keputusan carian dan cadangan yang disesuaikan khusus dengan keperluan kewangan dan profil setiap pengguna. Syarikat juga membolehkan pembekal perkhidmatan kewangan dengan penjualan dan penyelesaian pemasaran untuk mencapai dan melayani pelanggan sasaran mereka dengan lebih berkesan melalui saluran bersepadu dan meningkatkan daya saing mereka dengan menyediakan data, perkhidmatan pengurusan risiko dan penyelesaian yang disesuaikan. Syarikat komited untuk mengekalkan platform terbuka bebas yang membolehkannya melayani keperluan pengguna dan pembekal perkhidmatan kewangan secara adil.

Kenyataan Selamat

Pengumuman ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” daripada Akta Pembaharuan Liabiliti Sivil untuk Sekuriti Persendirian Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengantisipasi”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan”, “yakin” dan kenyataan serupa. Kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Syarikat, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: matlamat dan strategi Syarikat; perkembangan perniagaan, kewangan dan prestasi operasi Syarikat pada masa hadapan; jangkaan Syarikat mengenai permintaan dan penerimaan pasaran terhadap penyelesaian dan perkhidmatannya; jangkaan Syarikat mengenai pengekalan dan penguatan hubungannya dengan pengguna, pembekal perkhidmatan kewangan dan pihak-pihak yang bekerjasama; trend, dasar persaingan dan kawal selia berkenaan industri yang dioperasikan; keadaan ekonomi dan perniagaan secara umum di peringkat global dan China; dan anggapan di sebalik atau berkaitan dengan mana-mana yang tersebut di atas. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam penyataan-penyataan SEC Syarikat. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini dan lampiran adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan Syarikat tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkenaan.

Untuk pertanyaan daripada pelabur dan media, sila hubungi:

Di China:
Jianpu Technology Inc.
(IR) Liting Lu, E-mel:  
(PR) Amanda Hu, E-mel:  
Tel: +86 (10) 6242 7068 

Christensen
Suri Cheng, E-mel:  
Tel: +86 185 0060 8364
Crystal Lai, E-mel:  
Tel: +852 2232 3907  

Di AS:
Christensen
Linda Bergkamp, E-mel:  
Tel: +1 480 353 6648

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.