JETOUR T2 Membuat Kemunculan Pertama di UAE, Menampilkan Teknologi XWD Termaju

(SeaPRwire) –   DUBAI, UAE, Jan. 29, 2024 — Pada 27 Januarith, 2024, JETOUR T2 secara rasmi dilancarkan di Dubai, Emiriah Arab Bersatu, menandakan permulaan perjalanan antarabangsa.


Pada majlis tersebut, Encik Li Xueyong, Naib Presiden Chery Automobile dan Presiden JETOUR Auto, berkata, “JETOUR adalah jenama dengan pandangan jangka panjang. Sejak penubuhannya pada 2018, kami sentiasa mematuhi strategi ‘Travel+’. Matlamat kami adalah untuk memenuhi keperluan menyeluruh dalam perjalanan dan kehidupan seharian pengguna kami, terlibat dengan pengguna secara global dalam perjalanan mereka.”

Dikenali sebagai ‘Traveler’ di China, JETOUR T2 telah menjadi penjual panas sejak pelancarannya. Ia telah memecah rekod jualan sejak pengenalannya pada September 2023. Pada bulan Disember, ia menjual 13,224 unit, menjadi juara jualan dalam segmen kenderaan luar jalan.

Encik Dai Lihong, Naib Presiden Eksekutif JETOUR Auto, berkata bahawa pembangunan produk JETOUR akan memberi tumpuan kepada dua senario inti: “perjalanan keluarga” dan “perjalanan luar jalan”. Dijangka tidak kurang daripada 10 model utama akan dilancarkan menjelang 2026, bertujuan untuk mencapai sasaran jualan tahunan satu juta unit.

JETOUR T2 mengamalkan bahasa reka bentuk baharu yang berani dan kasar. Ia dilengkapi dengan teknologi empat roda terkini generasi keenam BorgWarner, sistem XWD pintar automatik sepenuhnya. Apabila memandu T2, walaupun pemandu pemula tanpa pengalaman luar jalan boleh menikmati kegembiraan.

JETOUR T2 menawarkan pelbagai mod pemanduan, termasuk S(Sport), N(Normal), E(Economy), Salji, Lumpur, dan Batu. Selain itu, ia mempunyai mod menggelincir, yang secara berkesan mencegah tergelincir dan terperangkap, meningkatkan lagi keselamatan. Ia juga mempunyai kelebihan seperti sudut pendekatan 28 darjah, sudut keluaran 30 darjah, jarak tanah minimum 220mm, dan kedalaman merentasi 700mm.

JETOUR T2 dilengkapi dengan kerusi kulit, kerusi jurukamera kelas pertama, kabin kesihatan lima bintang, dan sistem audio premium SONY 12 saluran. Selain itu, JETOUR T2 mempunyai Cip Pintar Snapdragon 8155, skrin kawalan pusat 15.6 inci, sistem parking panoramik 540 darjah, dan ADAS Tahap L2.

Pengguna global Jetour melebihi satu juta pada Januari 2024, mengambil masa hanya 65 bulan bagi JETOUR membesar daripada jenama baharu kepada jenama satu juta unit.

Pada masa hadapan, JETOUR akan mempercepatkan globalisasi T2, melancarkannya di rantau seperti Timur Tengah, Asia Tengah, Afrika, dan Amerika Latin. Berdiri pada tonggak satu juta unit, JETOUR akan terus memegang strategi “Travel+” dan mengekalkan inovasi, bertujuan untuk menjadi jenama terkemuka di pasaran global.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.