IFS melaporkan keputusan perisian terkemuka dengan pertumbuhan hasil 33% untuk 2023

 • Pendapatan Berulang Naik 35% YoY
 • Pendapatan Awan Naik 46% YoY kerana pelanggan baharu dan sedia ada berpindah ke awan IFS.  

(SeaPRwire) –   LONDON, 30 Januari 2024 — , syarikat perisian awan global, hari ini mengumumkan keputusan kewangannya untuk tahun berakhir 31 Disember 2023. Syarikat ini mencatat keputusan luar biasa dengan pertumbuhan hasil perisian sebanyak 33 peratus tahun ke tahun dan pendapatan awan naik 46 peratus kerana pelanggan baharu dan sedia ada mempercepatkan perpindahan ke Awan IFS, platform awan tunggal terkemuka pasaran, membolehkan pelanggan mengakses keupayaan AI Perindustrian terkini yang paling penting untuk industri fokus kami. IFS sentiasa diiktiraf secara antarabangsa sebagai pemimpin pasaran dalam FSM, EAM, ERP dan ESM.

2023 terus menyaksikan perkembangan gangguan ekonomi dan geopolitik yang tidak dapat diramalkan. Walaupun demikian, strategi IFS untuk terus berfokus kepada industri teras dan meluaskan keupayaan AI Perindustriannya dengan IFS.ai, telah menghasilkan keputusan yang sangat kuat di semua wilayah, membawa kepada satu lagi tahun pertumbuhan double-digit yang kukuh untuk syarikat. Keputusan yang terus melebihi pasaran menunjukkan kecekapan, skala dan keupayaan syarikat untuk melaksanakan secara global bagi pelanggannya.

Inovasi produk IFS dalam Awan IFS dan keupayaan AI yang melekat dalam IFS.ai adalah dipinta oleh pelanggan sedia ada dan telah menarik bilangan pelanggan baharu yang memilih IFS berbanding pesaing industri. Pelanggan jangka panjang seperti  serta pelanggan baharu seperti Mattr, , , , , Stannah Lifts sedang berpaling kepada IFS sebagai rakan kongsi jangka panjang untuk mentransformasi model perniagaan mereka, meningkatkan ketahanan, meningkatkan kecekapan operasi, dan memberikan kelebihan saingan di seluruh orang, aset dan perkhidmatan mereka.

CEO IFS Mark Moffat berkomen: “Tahun lalu pada masa ini kami melaporkan lima tahun pertumbuhan double-digit berterusan yang kukuh. Saya amat bangga bahawa pasukan IFS telah teruskan trend ini dan juga menyampaikan 2023 yang luar biasa. Kami akan segera mencapai tanda penting yang sangat penting bagi IFS dengan USD1bn ARR mewakili undian kepercayaan yang kuat dari pelanggan kami.” Moffat menambah: “Nilai teras kami untuk berfokus kepada pelanggan memberi faedah dan dengan IFS.ai kami sedang mencipta peluang produktiviti dan automasi lebih lanjut bagi mereka sambil menambah dimensi yang sangat penting kepada proposisi kami. Kami telah menyampaikan keupayaan AI kepada pelanggan kami selama beberapa tahun, dan dengan IFS.ai kami sedang menggerakkan AI merentasi semua produk kami dengan berkesan mendemokrasikan AI untuk semua pengguna pelanggan kami. ” Moffat menyimpulkan: “2024 akan menjadi sambungan strategi kami untuk menyampaikan keupayaan khusus industri dan terkemuka pasaran dalam FSM, EAM, ERP & ESM yang termasuk pelaburan dalam M&A. Bagi pelanggan kami, saya bangga untuk mengatakan bahawa IFS bergerak sebagai satu, mencipta nilai lebih cepat dan menyampaikan terbaik kami kepada pelanggan apabila paling penting, pada Saat Perkhidmatan.”

Ketua Pegawai Kewangan IFS, Matthias Heiden, menambah, “2023 telah menyampaikan keputusan yang kami banggakan. ARR jelas merupakan metrik prestasi jangka panjang yang penting, dan pertumbuhan 26 peratus kami dalam ARR YoY didorong oleh pengambilan logo baharu, pengembangan yang signifikan dalam Pasang Dasar dan ketidakputusan rendah. Semuanya menunjukkan campuran hasil dan pelaksanaan yang sihat di seluruh perniagaan. Heiden menyimpulkan: “Kami melihat pertumbuhan double-digit yang sihat di semua wilayah kami, dengan prestasi cemerlang khusus di Wilayah Amerika Utara dan APJ, ME&A. Ini bersama dengan prestasi ekosistem kami adalah bukti jelas bahawa fokus kami kepada produk dan industri yang kami layani sedang menyampaikan nilai yang dibutuhkan pelanggan kami secara global.”
 

Perincian Kewangan dan Operasi Penting untuk Tahun Kewangan 2023, pertumbuhan YoY:

 • Hasil perisian Tahun Kewangan 2023 adalah EUR 853juta, peningkatan 33 peratus berbanding 2022.
 • Pendapatan berulang Tahun Kewangan 2023 adalah EUR 810juta, peningkatan 35 peratus berbanding 2022.
 • Hasil bersih Tahun Kewangan 2023 adalah EUR 1.062juta, peningkatan 30 peratus berbanding 2022.
 • Pertumbuhan ARR Tahunan (ARR) 26 peratus Tahun ke Tahun.

Beberapa tonggak penting untuk IFS pada 2023 termasuk:

 • Pada Februari, IFS menandakan .
 • Pada Mac, Di Amerika Syarikat, IFS melancarkan kerjasama dengan , pra-penanda kerjasama strategik yang dilancarkan pada akhir 2023.
 • Pada Mei, IFS melancarkan , satu akaun terperinci pendekatan, keutamaan, sasaran dan inisiatif IFS merentasi topik alam sekitar, sosial dan tadbir urus (ESG).
 • Pada Mei, IFS melancarkan pertama daripada dua kali setahun pada 2023, dengan kemas kini membolehkan pelanggan meningkatkan kelenturan perniagaan dan membina ketahanan.
 • Pada Mei, Jun dan Oktober, IFS mengendalikan 9 acara global t dengan lebih 3,000 prospek, pelanggan dan rakan tempatan hadir.
 • Pada Jun, , pembekal terkemuka Quebec untuk platform pekerja berhubung.
 • Pada Oktober IFS menambah keupayaan tambahan ke .
 • Pada November, IFS melancarkan kedua daripada dua kali setahun
 • IFS memulakan beberapa perkongsian jenama terkemuka, termasuk perkongsian strategik dengan pada Jun dan dinamakan rakan teknologi rasmi pertama pada Oktober.
 • Sepanjang 2023 IFS melantik beberapa eksekutif kunci di seluruh operasinya global, termasuk sebagai CFO, sebagai CIO, sebagai COO.

     Perincian tambahan:

 • IFS menambah 243 logo baharu secara global dan di seluruh industri teras, termasuk Mattr, , , , , Stannah Lifts, , dan Bandaraya Tallahassee.
 • Ekosistem rakan IFS mencapai keputusan yang sama kuat dengan pertumbuhan 10% YoY dalam sumbangan rakan kepada 41%. Impaknya dilihat dalam perniagaan baharu kami serta dalam pertumbuhan paip dan bilangan perjanjian ditutup oleh rakan dengan Wilayah Amerika Utara dan APJ, ME&A memimpin merentasi beberapa KPI.
 • IFS juga meluaskan perkongsian dengan Integrator Sistem Global dengan fokus khusus kepada pasaran strategik: Accenture untuk Utiliti & Sumber, Telco, Arcwide untuk Pembuatan, Perkhidmatan, Pembinaan & Kejuruteraan, Capgemini untuk Pembinaan & Kejuruteraan, Pembuatan, Tenaga, Utiliti & Sumber, dan PwC untuk Tenaga, Utiliti & Sumber, Pembinaan & Kejuruteraan
 •  IFS meluaskan status pemimpin dalam beberapa bidang teras:      
  • IDC MarketScape: Penyelesaian Perkhidmatan Lapangan Dunia untuk Utiliti, 2023-2024 – IFS sebagai Pemimpin
  • IDC MarketScape: Aplikasi Perancangan Bahagian Perkhidmatan Dunia, 2023 – IFS sebagai Pemimpin
  • Nucleus Research Matriks Nilai ERP Enterprise – IFS sebagai Pemimpin
 • IFS mengumpul bilangan anugerah yang signifikan:        
  • : Pemenang Daya Tahan, Mac 2023, : Anugerah Kecemerlangan Kecerdasan Buatan, Mac 2023, : Oliver Pilgerstorfer,Mac 2023, : Dilepaskan, Mei 2023, : Dilepaskan, Mei 2023, The Software Report: , Ogos 2023, : Mark Moffat, September 2023, : Perisian Korporat Awan Terbaik, Oktober 2023, : Pembekal Perisian Enterprise Tahun Ini, Oktober 2023, , November 2023, : ESG/CSR Pingat Perak, November 2023, : Perisian Pengurusan Aset Terbaik, November 2023.
 • Maklumat lanjut di .

Mengenai IFS

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

IFS membangunkan dan menyampaikan perisian perniagaan awan untuk syarikat di seluruh dunia yang mengeluarkan dan mengedar barangan, membina dan mengekalkan aset, dan mengurus operasi berfokus perkhidmatan. Dalam platform tunggal kami, kami menyediakan penyelesaian yang menyeluruh untuk keperluan perniagaan anda, dari reka bentuk produk hingga penghantaran akhir, membantu anda mengoptimumkan sumber daya, meningkatkan kecekapan dan meningkatkan kepuasan pelanggan. Kami beroperasi secara global dengan pejabat di lebih daripada 30 buah negara, dan mempunyai lebih daripada 3,000 pelanggan dan 900,000 pengguna akhir di seluruh dunia. IFS ditubuhkan pada 1976 dan sahamnya disenaraikan di Bursa Stockholm Nasdaq.