Hari Kanser Sedunia 2024: RemeGen Umumkan Tiga Perkembangan Penting dalam Perjuangan Global Lawan Kanser, Menyempitkan Jurang Rawatan

(SeaPRwire) –   YANTAI, China, Feb. 2, 2024 — (“RemeGen” atau “Syarikat”) (9995.HK, 688331.SH), sebuah syarikat bioteknologi komersial, dengan misi yang sangat selari dengan tema Tutup Jurang Rawatan Hari Kanser Sedunia 2024 yang jatuh pada 4 Februari, telah mengumumkan tiga perkembangan utama yang akan terus memajukan perjuangan global terhadap kanser dan membuka laluan baru dalam rawatan tumor. Syarikat tidak sahaja berusaha untuk menyumbang kepada bidang rawatan anti-kanser, tetapi juga menyediakan peluang perubatan yang jauh lebih baik dan harapan yang lebih tinggi kepada semua pesakit.

Dr. Jianmin Fang, CEO RemeGen, berkata: “Kanser adalah musuh bersama manusia, dan di RemeGen kami merasakan tanggungjawab dan misi yang kuat untuk terus menyediakan pilihan rawatan yang lebih berkesan dan selamat untuk pesakit kanser di seluruh dunia melalui inovasi dan penyelidikan terkini kami. Pada Hari Kanser Sedunia 2024, kami bangga untuk mengumumkan lebih banyak kemajuan dalam penyelidikan ubat kanser melalui penemuan ubat dan kerjasama dengan rakan kongsi kami. Kami merayakan kemajuan penyelidikan saintifik dan bekerja untuk masa depan yang lebih adil dan lebih sihat. Masa kami sekarang, dan misi kita jelas. Mari bertindak bersama-sama untuk dunia tanpa kanser.”

Tiga perkembangan utama terkini RemeGen

Pada 12 Januari, RemeGen mengumumkan bahawa ia telah mendaftarkan pesakit pertama bagi kajian Fasa II Disitamab Vedotin digabungkan dengan Zimberelimab untuk merawat pesakit kanser serviks yang gagal sekurang-kurangnya satu rawatan platinum standard pertama baris. Data awal menunjukkan bahawa Disitamab Vedotin boleh meningkatkan ketepatan rawatan secara signifikan dan keselamatan boleh dikawal. Berbanding data ubat PD-1/PD-L1 tunggal yang diluluskan untuk indikasi ini (bukan head-to-head), Zimberelimab menunjukkan keberkesanan jangka panjang yang cemerlang dengan kadar tindak balas objektif (ORR) yang lebih tinggi iaitu 27.8%, tempoh progresif bebas median (mPFS) 3.7 bulan, tempoh hayat keseluruhan median (mOS) 16.8 bulan, dan kadar tempoh tindak balas 2 tahun sebanyak 55%. Kajian ini merupakan strategi rawatan kombinasi baru yang dijangka memberikan pilihan lebih baik kepada pesakit kanser serviks dan membawa harapan baru.

Pada 15 Januari, RemeGen mengumumkan bahawa RC88 digabungkan dengan suntikan Sintilimab dalam kerjasama dengan Innovent Biologics telah diluluskan oleh Pentadbiran Makanan dan Ubat Negara bagi Pusat Penilaian Ubat (CDE). Kajian klinikal Fasa I/IIa dalam pesakit tumor yang diluluskan oleh CDE adalah kajian klinikal berterusan, pelbagai pusat dalam pesakit dengan tumor ganas lanjut yang mengekspres mezoteslin (MSLN). Ia termasuk tetapi tidak terhad kepada mezoteslioma pleura, mezoteslioma peritoneal, kanser ovari, kanser pankreas dan adenokarsinoma paru-paru, adenokarsinoma gastrik, kanser payudara triple negatif antara jenis kanser lain yang mungkin mendapat manfaat untuk menilai keberkesanan, keselamatan, tolerabiliti, ciri-ciri farmakokinetik, keimunogenisiti dan keputusan awal RC88 digabungkan dengan suntikan Sintilimab yang diberikan setiap tiga minggu.

Juga baru-baru ini, kajian klinikal negara pelbagai pusat mengenai Disitamab Vedotin (RC48) RemeGen digabungkan dengan antibodi monoklonal, Toripalimab, dalam rawatan kanser gastrik HER2 yang maju dan tumor pepejal lain, diketuai oleh Profesor Shen Lin dari Hospital Kanser Peking University, diterbitkan dalam sub-jurnal eClinicalMedicine The Lancet. Kajian ini merupakan yang pertama mengkaji keselamatan dan keberkesanan gabungan antara ubat konjugat antibodi (ADC) dengan imunoterapi dalam pesakit dengan kanser gastrik yang mengekspres HER2 positif dan rendah. Keputusan kajian menunjukkan bahawa Disitamab Vedotin digabungkan dengan Toripalimab mempunyai profil keselamatan yang boleh dikawal dan berkesan dalam pesakit dengan kanser gastrik atau persimpangan gastroesofagus (G/GEJ) yang mengekspres HER2 positif dan rendah, menunjukkan keberkesanan yang memberangsangkan.

Mengenai Hari Kanser Sedunia

Hari Kanser Sedunia diadakan setiap 4 Februari dan merupakan hari kesedaran antarabangsa terkemuka yang diketuai oleh Kesatuan Kawalan Kanser Antarabangsa (UICC). Dengan meningkatkan kesedaran global, memperbaiki pendidikan dan memangkin tindakan peribadi, kolektif dan kerajaan, penganjur bekerja bersama untuk mereka bentuk semula dunia di mana jutaan kematian kanser yang boleh dicegah diselamatkan dan akses rawatan dan penjagaan kanser yang menyelamatkan nyawa adalah adil bagi semua – tidak kira siapa anda atau di mana anda tinggal.

Mengenai RemeGen Co. Ltd.

Ditubuhkan pada tahun 2008, RemeGen (9995.HK, SHA: 688331) ialah syarikat biofarma seutama di China yang komited untuk menyediakan penyelesaian kepada keperluan klinikal yang belum terpenuhi bagi pesakit yang menghadapi penyakit membahayakan nyawa. RemeGen mempunyai makmal penyelidikan dan pejabat di seluruh China dan Amerika Syarikat. Syarikat bertekad untuk menemui, membangunkan dan memasarkan ubat-ubatan biologi inovatif dan berbeza yang bernilai klinikal yang signifikan dalam bidang penyakit autoimun, onkologi dan oftalmik utama.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati:

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.