Grand Seiko Membuka Kedai Utama Terbesar di Dunia di Madison Avenue, New York

(SeaPRwire) –   TOKYO, 9 Februari 2024 — Seiko Watch Corporation dengan sukacitanya mengumumkan bahawa kedai “Grand Seiko Flagship Boutique” baru Amerika Syarikat secara rasmi membuka pintunya di Madison Avenue yang terkenal dengan acara pembukaan besar pada 8 Februari, menandakan titik penting dalam sejarahnya.

Imej:

Terletak di 540 Madison Avenue di Bandar Raya New York, kedai butik bendera utama berlapis ini adalah kedai Grand Seiko terbesar di seluruh dunia. Dengan kehadiran yang menakjubkan di persimpangan Madison Avenue dan 55th Street, ia menjanjikan pengalaman yang tiada tandingannya bagi para peminat dan pakar jam, memperingati warisan kaya kraftangan dan inovasi jenama tersebut.

Butik bendera ini menampilkan reka bentuk elegan dan moden yang mencerminkan mesej jenama Grand Seiko, “Alive in Time”, mewakili semangat dinamik dan hasratnya untuk melangkaui sempadan pembuatan jam.

Interior butik yang luas dan cergas itu menangkap intipati estetika dan budaya Jepun. Di pintu masuk dan di seluruh kedai, reka bentuk yang diilhamkan oleh bentuk seni kayu Jepun tradisional yang dikenali sebagai “kumiko” menghiasi pembinaan baru. Almari jam yang diperbuat daripada kayu berwarna terang memancarkan komitmen Grand Seiko terhadap kemahiran, ketelitian, dan kualiti Jepun yang unik.

Di dalam butik dua tingkat seluas 580 meter persegi ini, pelanggan dijemput untuk menjelajahi koleksi jam tangan yang luas Grand Seiko, termasuk model Spring Drive, mekanikal, dan kuarsnya. Bilik peribadi khusus menjadi rumah kepada Koleksi Masterpiece yang dihormati.

“Amerika Syarikat telah mempercepatkan pertumbuhan Grand Seiko di luar Jepun, dan butik baru ini membuka bab baru untuk pembangunan jenama itu selanjutnya,” kata Akio Naito, Presiden Seiko Watch Corporation. “Dengan terletak di lokasi utama, saya yakin ia akan membolehkan lebih pelanggan dan peminat jam dari seluruh dunia untuk mengalami dunia Grand Seiko yang unik Jepun dan dedikasinya yang tiada penghujung terhadap kesempurnaan.”

Butik bendera Grand Seiko di Madison Avenue dibuka dari Isnin hingga Sabtu, dari pukul 10:00 pagi hingga 6:00 petang, dan Ahad dari pukul 12:00 tengah hari hingga 5:00 petang Untuk maklumat lanjut mengenai Grand Seiko dan butik bendera Madison Avenue, sila lawati .

Mengenai Grand Seiko
Sejak penciptaannya pada tahun 1960, Grand Seiko telah menakjubkan para peminat jam tangan di seluruh dunia dengan jam tangan ketelitian tinggi, kebolehbacaan yang unggul dan estetika Jepun yang unik. Dibuat oleh salah satu “manufactures” sebenar, Grand Seiko menggabungkan teknologi dan kemahiran terkini untuk mencipta gerakan mekanikal, Spring Drive dan kuarsnya yang memberdayakan semua ciptaan Grand Seiko. Setiap jam mendalam akarnya dalam warisan Jepun dan mencerminkan semangat Jepun terhadap masa yang sangat diilhamkan oleh alam semula jadi dan dibawa kehidupan oleh “takumi”, atau para pakar.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.