Genesis MedTech Menghabiskan Permohonan dalam Kajian Kelayakan Awalnya di Amerika Syarikat Menggunakan Sistem J-ValveTM Transfemoral untuk Pesakit dengan Regurgitasi Aortik yang Teruk

(SeaPRwire) –   BURLINGAME, Calif., 5 Februari 2024 — Genesis MedTech, sebuah syarikat peranti perubatan terkemuka, hari ini mengumumkan selesainya pendaftaran dalam Kajian Kelayakan Awal di Amerika Syarikat (EFS) menggunakan sistem penggantian injap aorta transkateter (TAVR) yang khusus, Sistem J-Valve™ Transfemoral (TF). Menyelesaikan EFS menandakan satu lagi peristiwa penting untuk Genesis MedTech dan subsidiarinya berasaskan Amerika Syarikat, JC Medical.

Percubaan EFS yang diluluskan oleh FDA melibatkan pendaftaran pesakit di lima pusat di seluruh Amerika Syarikat. Percubaan ini menumpukan kepada penilaian individu bergejala dengan Regurgitasi Aorta yang teruk. Pesakit terakhir telah berjaya didaftarkan oleh Dr. Ron Waksman dan Lowell Satler, Pusat Hospital MedStar Washington, Washington, DC. Penyiasat Prinsipal Bersama EFS ialah Dr. Dean Kereiakes, Presiden Institut Jantung dan Vaskular Hospital Christ, Cincinnati, OH. dan Dr. Michael Reardon, Profesor Bedah Kardiotorasik, Pengerusi Penyelidikan Kardiovaskular Yang Terkenal dari Allison Family di Hospital Methodist Houston, Houston, TX. Pesakit yang memenuhi kriteria kemasukan menerima rawatan menggunakan sistem J-Valve™ TF. Keputusan pengalaman klinikal ini akan dibentangkan pada akhir tahun ini.

“TAVR mempunyai hasil yang terbukti untuk pesakit dengan Stenosis Aorta. Kekurangan yang tidak dapat dipenuhi masih ada untuk pesakit dengan Regurgitasi Aorta,” komen Dr. Reardon. J-Valve™yang merupakan reka bentuk TAVR khusus telah menunjukkan janji dalam merawat pesakit dengan regurgitasi aorta. Kami berpuas hati dengan penemuan kami setakat ini dari EFS kami dan berharap dapat memulakan percubaan penting dengan jayanya.”

Dibangunkan oleh JC Medical, Sistem J-Valve™ TF telah diberikan penunjukan Peranti Terobosan untuk cadangan petunjuk merawat regurgitasi aorta asli (AR) yang teruk dan penyakit injap aorta campuran yang didominasi AR. Pesakit dinilai oleh pasukan jantung supaya layak untuk peranti tersebut dan berisiko tinggi untuk penggantian injap aorta pembedahan. Prosedur ini dilakukan melalui pendekatan transfemoral invasif minimum, tanpa memerlukan prosedur pembedahan jantung terbuka atau peredaran ekstrakorporeal. Reka bentuk dan ciri-ciri inovatif Sistem J-Valve™ TF berpotensi untuk membantu pesakit yang mengalami regurgitasi injap aorta, yang kini kekurangan pilihan rawatan yang diluluskan di Amerika Syarikat.

“Pencapaian ini tidak akan mungkin terjadi tanpa usaha gigih penyelidik dan pasukan penyelidik yang terlibat,” kata Dr. Mark A. Turco, Ketua Pegawai Eksekutif JC Medical dan Presiden Intervensi Vaskular di Amerika Utara di Genesis MedTech. “Kami menanti-nantikan data dan pembelajaran serta permulaan Percubaan Penting kami yang akan datang.”

Sistem J-Valve ™ TF ialah peranti penyiasatan di Amerika Syarikat dan Kanada.

TENTANG GENESIS MEDTECH & JC MEDICAL

Berpusat di Burlingame California, JC Medical Inc., di bawah Kumpulan Genesis MedTech, ialah syarikat kardiovaskular berasaskan transkateter yang terutama terlibat dalam reka bentuk dan pembangunan produk penggantian injap transkateter untuk rawatan penyakit jantung struktur invasif minimum.

Genesis MedTech Group ialah syarikat peranti perubatan yang beribu pejabat di Singapura. Diasaskan oleh sekumpulan profesional dan usahawan yang mempunyai pengalaman MedTech di seluruh dunia, portfolio produk syarikat menumpukan pada produk peranti perubatan terapi berbilang untuk pasaran baru muncul dengan jualan dan pengedaran melalui rangkaian komersialnya yang mantap. Genesis MedTech Group merangkumi keseluruhan rantaian nilai industri penyelidikan dan pembangunan, pengeluaran, pengurusan kualiti, rantaian bekalan, pemasaran dan penjualan.

Untuk maklumat lanjut, lawati  & 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.