GCL SI Ramal Untung Bersih 2023 Akan Meningkat 152.9%-270.9%

(SeaPRwire) –   SUZHOU, China, Feb. 5, 2024 — Pada 30 Januari, GCL System Integration Technology Co. Ltd (selanjutnya disebut “GCL SI”) mengumumkan ramalan keuntungan tahunan 2023. Menurut pengumuman tersebut, perolehan syarikat dijangka menunjukkan peningkatan tahun ke tahun sebanyak 85.6%-109% kepada USD 2.155 bilion-2.363 bilion pada 2023. Selain itu, keuntungan bersih yang boleh diatribusikan kepada ibu pejabat diramalkan meningkat 152.9%-270.9% tahun ke tahun kepada USD 20.85 juta-30.58 juta.

Semasa tempoh pelaporan, GCL SI terus meningkatkan kapasiti pengeluaran modul dan sel N-type saiz besar, cekap. Khususnya, fasa pertama (15GW) loji pengeluaran modul di Hefei telah mencapai kapasiti penuh, manakala kemudahan Funing berjaya mencapai sasaran kapasiti 12GW modul cekap. Selain itu, dengan kapasiti pengeluaran sel N-type 10GW, fasa pertama loji sel Wuhu menjadi sepenuhnya beroperasi pada Oktober 2023. Selain mempamerkan kemajuan cemerlang dalam meningkatkan pengeluaran, kemudahan Wuhu menunjukkan prestasi cemerlang dari segi kecekapan sel dan kadar hasil, dengan berkesan meningkatkan nisbah kapasiti sel milik syarikat.

Berkenaan jualan, pengumuman mendedahkan bahawa GCL SI komited kepada pasaran domestik dan antarabangsa sambil mempercepat pembinaan saluran jualan dan meningkatkan kesetiaan pelanggan. Seperti yang dilaporkan pada 26 Januari, China Resources New Energy Group mengumumkan keputusan pembelian berpusat untuk modul suria yang dirancang untuk kemudahan di Prefektur Hotan. Terutamanya, GCL SI memenangi tawaran untuk menyediakan 1.56GW modul jenis N ke kemudahan tersebut. Ini mewakili pesanan berskala gigawatt lain selepas penghantaran GCL SI 1.1GW modul suria kepada NTPC Renewable Energy Limited India, menandakan permulaan yang baik untuk operasi syarikat pada 2024.

Selain itu, GCL SI menekankan dalam pengumuman bahawa semasa tempoh pelaporan, syarikat melihat peningkatan lanjut dalam kecekapan operasi dan pengurusan. Berkat peningkatan yang ketara dalam aliran tunai operasi, syarikat kini mempunyai nisbah pusing ganti tunai teratas industri. Serentak, ia telah mencapai pengurangan besar dalam kos pengeluaran sel dan modul sambil meningkatkan kecekapan. Selain itu, pengurusan modal dan keupayaan pembiayaan GCL SI telah menunjukkan peningkatan tahun ke tahun, dengan semua metrik kewangan menunjukkan peningkatan berterusan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.