GALAXY MACAU MASIH MENJADI RESORT BERSEPADU TERBAIK DI DUNIA DENGAN PENGHARGAAN HOTEL FORBES LIMA BINTANG TERBANYAK DI BAWAH SATU BANGUNAN

(SeaPRwire) –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

MACAO, 7 Februari 2024 – Galaxy MacauTM dengan bangganya mengumumkan status berterusannya sebagai resort mewah bersepadu kelas dunia bukan sahaja dengan bilangan penghormatan hotel Forbes Five-Star tertinggi di bawah satu bumbung, tetapi juga dengan penarafan Five-Star dalam kategori Restoran dan SPA, semuanya di bawah satu bumbung. Ini kali kedua resort bersepadu tunggal menerima 4 penarafan Hotel Five-Star di bawah satu bumbung. Anugerah-anugerah ini mengukuhkan komitmen Galaxy Macau terhadap piawaian kemewahan dan hospitaliti luar biasa, serentak mengesahkan kedudukannya sebagai pemimpin dalam industri perjalanan global.

Forbes Travel Guide, pihak berkuasa global yang diakui dalam perjalanan mewah dan gaya hidup, telah memberikan Galaxy Macau dengan jumlah sebanyak 8 penarafan Five-Star di hotel, restoran dan spa: Galaxy HotelTM meraikan Pengiktirafan Forbes Five-Star selama dua tahun berturut-turut sebagai salah satu hotel Five-Star Terbesar di Dunia, mempamerkan ‘Hospitaliti Kelas Dunia, Hati Asia’ uniknya. Banyan Tree Macau mengekalkan tradisi kecemerlangannya, mengekalkan penarafan hotel Five-Star untuk tahun kesebelas berturut-turut. The Ritz-Carlton, Macau mengekalkan reputasinya untuk perkhidmatan sempurna dengan pengiktirafan Five-Star ke lapan berturut-turut, manakala Hotel Okura Macau telah dianugerahkan penarafan Five-Star ketiganya untuk keeleganan Jepun yang tersendiri.

Kecemerlangan kulinari di Galaxy Macau juga diiktiraf, dengan 8½ Otto e Mezzo BOMBANA mengekalkan penarafan restoran Five-Star untuk tahun lagi, dan Lai Heen di The Ritz-Carlton, Macau menakjubkan para pengunjung dengan pencapaian Five-Star berturut-turut kelima.

Banyan Tree Spa Macau dan The Ritz-Carlton Spa, Macau terus mewarisi warisan ketenangan dan perkhidmatan, setiap satu mengekalkan penarafan spa Five-Star masing-masing untuk tahun kesebelas dan kelapan berturut-turut.

Forsberg Travel Guide diasaskan pada 1958, berkhidmat sebagai pihak berkuasa global untuk hotel, restoran dan spa terbaik. Setiap tahun, pasukan pemeriksa profesional tanpa nama bepergian ke seluruh dunia untuk menilai hartanah mewah menentang ratusan piawaian yang ketat.

“Forbes Travel Guide mengucapkan tahniah kepada kepimpinan dan staf Galaxy Macau untuk sekali lagi memperoleh anugerah hotel Five-Star 2024 mereka. Pasukan terus menyampaikan pengalaman tetamu yang ditingkatkan dengan tanda-tanda tertinggi untuk staf yang sangat prihatin dan komitmen hartanah luas kepada kesejahteraan tetamu. Kami bangga untuk menampilkan hotel mereka dalam senarai Five-Star kami,” kata Amanda Frasier, Presiden Penarafan, Forbes Travel Guide.

“Pengiktirafan berterusan Galaxy Macau adalah pantulan bangga komitmen kami terhadap kecemerlangan dan hospitaliti mewah luar biasa,” kata Kevin Kelley, Ketua Pegawai Eksekutif – Macau Galaxy Entertainment Group, berkata. “Memandang ke hadapan, pengenalan enam jenama hotel mewah baru dalam fasa 4 peluasan kami mengesahkan komitmen kami untuk meningkatkan daya tarikan Macau sebagai destinasi perjalanan terkemuka. Kami kekal fokus kepada inovasi dan kecemerlangan, yakin dalam meningkatkan piawaian hospitaliti mewah dan mencapai pengiktirafan lebih lanjut.”

Dengan 1,449 bilik yang dilengkapi dengan baik, Galaxy Hotel berdiri sebagai salah satu hotel Forbes Five-Star terbesar di dunia, menggalakkan falsafah perkhidmatan “Kelas Dunia, Hati Asia”. Hotel ini mengambil kebanggaan restorannya yang dianugerahkan bintang Michelin, 8½ Otto e Mezzo BOMBANA, yang mengekalkan penarafan Forbes Five-Star dan menawarkan pengalaman makan tengah hari Itali yang luar biasa yang mencampurkan perasa Mediterranean dan Sicilian, semuanya disokong oleh perkhidmatan sempurna.

Banyan Tree Macau dan Banyan Tree Spa-nya secara konsisten memperoleh penarafan ganda Five-Star selama 11 tahun berturut-turut, mencontohi kecemerlangan dalam mewah resort dan kesihatan. Dedikasi pasukan terhadap penyembuhan tradisi dengan inovasi telah meningkatkan pengalaman tetamu melebihi jangkaan. Setiap daripada 256 suite mewah, dengan saiz minimum 100 meter persegi, menampilkan kolam relaksasi dalaman, manakala villas peribadi menawarkan kolam renang taman untuk pengasingan aman. Tetamu di Banyan Tree Macau dijemput untuk menjalani perjalanan mewahan, membawa ke suaka ketenteraman, terutamanya di dalam spa terpilih yang terkenal dengan rawatan pemulihan.

The Ritz-Carlton, Macau terus menetapkan piawaian untuk perkhidmatan sempurna, memperoleh pengiktirafan penarafan ganda Five-Star untuk hotel, spa dan makan selama lima tahun berturut-turut. The Ritz-Carlton, Macau dan The Ritz-Carlton Spa, Macau telah dihormati dengan penarafan Five-Star selama lapan tahun berturut-turut, dan restoran masakan Kantonis berbintang Michelin Lai Heen juga menerima penarafan Five-Star yang dicita-citakan selama lima tahun berturut-turut. The Ritz-Carlton, Macau menawarkan lebih daripada 230 suite mewah, spa mewah dengan rawatan suai buat, dan kelezatan kulinari autentik Lai Heen, menjanjikan pengalaman mewah tanpa tandingan.

Hotel gaya Jepun tunggal dan pertama di Macau, Hotel Okura Macau, mempamerkan reka bentuk Jepun kontemporari minimalis menampilkan estetika kayu semula jadi hangat dalam bilik tetamu elegan. Meraikan Anugerah Five-Star ketiganya, Hotel Okura Macau menawarkan hospitaliti Jepun autentik, bersama-sama makanan klasik dicipta oleh tukang masak terkenal. Pasukan Okura, terkenal dengan perkhidmatan berorientasikan butiran dan penuh dedikasi, komited untuk menyediakan pengalaman hotel luar biasa dan tidak lupa.

Dengan Galaxy Macau terus menetapkan piawaian lima bintang dalam bidang hospitaliti mewah, penambahan terkini Andaz Macau dan Raffles di Galaxy Macau menandakan bab baru dalam cerita kami yang semakin meluas. Jenama terkemuka baru ini meningkatkan tawaran mewah Galaxy Macau dan menyumbang kepada kedudukan Macau sebagai destinasi berbudaya pelbagai di mana Timur bertemu Barat.

Semasa kami merayakan pencapaian dan pengiktirafan yang diterima dari Forbes Travel Guide, kami berharap untuk menyambut anda di resort bersepadu kami dengan hotel Five-Star yang paling banyak di dunia. Tempah tinggal anda, makan di restoran pemenang anugerah kami. Dapatkan ketenangan di spa Five-Star kami. Mulakan perjalanan pengalaman tak terbatas dengan melawat laman web kami di atau hubungi perkhidmatan pelanggan kami di +853 2888 0888.