Forum Bandar Pintar Global akan Menyediakan Penyelesaian untuk Masalah Bandar Pintar

(SeaPRwire) –   RIYADH, Saudi Arabia, 31 Januari 2024 — Forum Bandar Pintar Global, yang akan diadakan oleh Pihak Berkuasa Data dan Kecerdasan Buatan Arab Saudi (SDAIA) pada 12 dan 13 Februari dengan tema “Kehidupan yang Lebih Baik” di Riyadh Arena, akan menyediakan penyelesaian digital inovatif untuk menangani manifestasi gangguan visual, kesesakan lalu lintas, dan perancangan bandar yang berkesan, untuk mencapai tahap pembangunan tertinggi di bandar-bandar.

Forum ini, yang mengumpulkan 80 pembentang data global dan tempatan, pakar AI, penyelesaian digital dan jurutera bandar pintar, serta pembuat dasar ekonomi dari 40 negara, berhasrat untuk menyumbang kepada pengayaan semua aspek kehidupan di bandar pintar, dan mencipta persekitaran yang menggalakkan pelaburan dan pelancongan.

Ia merupakan Forum Bandar Pintar Global pertama yang dianjurkan di Kerajaan. Ia bertujuan untuk membentuk visi yang berani untuk masa depan bandar-bandar dengan menggunakan penyelesaian pintar dan menetapkan asas-asas yang menyokong rancangan pembangunan yang mencapai pembangunan bandar mampan, kata SDAIA dalam kenyataan media.

Ia juga bertujuan menggalakkan kerajaan di seluruh dunia untuk menggunakan penyelesaian pintar yang menyumbang kepada peningkatan kecekapan, kemampanan alam sekitar dan kualiti hidup penduduk bandar-bandar ini.

Forum ini berazam untuk membina platform bandar pintar global di Riyadh, di mana pakar pembinaan bandar pintar dan kecerdasan buatan terbaik dunia bertemu untuk perbincangan mengenai topik berkaitan masa depan bandar-bandar global dan mobiliti bandar, kepada perkhidmatan awam pintar, perancangan untuk pembinaan bandar-bandar ramah alam abad hadapan, bandar pintar berasaskan data, dan inovasi.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.