FDA lulus sistem ablasi radiofrekuensi RF Medical’s MYGENTM M-3004 dan MYOBLATETM

(SeaPRwire) –   SEOUL, Korea Selatan, 12 Dis. 2022RF Medical Co., Ltd. ialah syarikat perubatan terkemuka berpangkalan di Korea yang telah melayani industri kesihatan selama hampir dua dekad. Baru-baru ini, FDA memberi kelulusan kepada generator berjenama MYGENTM M-3004 dan sistem ablasi radiofrekuensi MYOBLATETM milik RF Medical.

FDA clears RF Medical’s MYGENTM M-3004 and MYOBLATETM Radiofrequency Ablation System.
FDA memberi kelulusan kepada MYGENTM M-3004 dan sistem ablasi radiofrekuensi MYOBLATETM milik RF Medical.

Ablasi radiofrekuensi sedang berkembang dengan pesat. Biasanya digunakan untuk merawat tisu rosak dan tumor, teknologi yang membolehkan fulgurasi atau ablasi radiofrekuensi sangat diminati di kalangan pakar bedah dan amalan perubatan di seluruh dunia.

. ialah pengeluar sistem ablasi haba terkemuka di Korea dan pencipta generator berjenama MYGENTM M-3004 yang diakui dan elektrod khas termasuk TM. Kedua-dua produk ini telah mendapat kelulusan FDA dan kini boleh didapati secara komersial di Amerika Syarikat.

Ketua Eksekutif RF Medical, Mike Jun menyatakan syarikat itu gembira dapat meluaskan sebahagian daripada peralatan perubatan terbaiknya ke pasaran Amerika. Encik Jun yakin bahawa MYGENTM dan MYOBLATETM akan membolehkan kemudahan dan amalan perubatan di AS, dan akan memodenkan piawaian rawatan untuk amalan tidak invasif minimal di Amerika Syarikat.

Menurut Encik Mike Jun, komitmen RF Medical untuk membangunkan peranti perubatan yang berkesan, mampu milik dan tidak invasif diperbadankan dalam ciptaan terbarunya, dengan menyatakan:

“Pasaran peranti perubatan dunia menunjukkan pertumbuhan yang menakjubkan dipacu oleh teknologi tidak invasif terkini dan nilai industri adalah tak terhingga. RF Medical bekerja dengan gigih untuk menyesuaikan diri dengan pasaran perubatan maju. Memperbaiki kesihatan dan keselamatan manusia adalah keutamaan kami dan kami komited untuk menunaikan misi sebagai syarikat peranti perubatan terkemuka melalui pelaburan berterusan dalam tenaga kerja dan R & D yang unggul,” kata Mike Jun, Ketua Eksekutif RF Medical.

Generator membolehkan gabungan mod monopolar dan bipolar. Selain menghantar tenaga radiofrekuensi dengan lebih berkesan, ia juga menyokong mod algoritma yang disesuaikan untuk digunakan dalam pelbagai lesi bergantung kepada saiz dan bentuk mereka.

Elektrod MYOBLATETM bertujuan untuk digunakan dalam koagulasi perkutaneus dan intraoperatif serta ablasi tisu. MYOBLATETM menggunakan RFA (ablasi radiofrekuensi), yang merupakan pendekatan rawatan haba terapeutik, untuk merawat lesi secara selamat secara individu sambil mengekalkan sifat tidak invasif prosedur minimal dan mengekalkan tisu bersebelahan tidak terjejas.

Maklumat lanjut mengenai MYOBLATETM dan MYGENTM boleh didapati di laman web RF Medical.

Butir-butir hubungan:
Syarikat: RF Medical Co., Ltd.
Alamat E-mel:
Hubungi: Hubungan Awam
No Telefon Hubungan: +82-2-2108-4200
Negara: Korea

Laman web: , 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.