EMA Aesthetics Mengumumkan Perkongsian Strategik dan Ekuiti Jangka Panjang dengan ROHTO Pharmaceutical, Menandakan Pergerakan ROHTO ke Pasaran Global Estetik

(SeaPRwire) –   DUBLIN, 1 Februari 2024

EMA Aesthetics (), sebuah syarikat global berpusat di Dublin, Ireland gembira mengumumkan perkongsian strategik dan ekuiti dengan ROHTO Pharmaceutical (), syarikat farmasi Jepun ternama yang dikenali untuk pendekatan inovatif dalam kesihatan dan penjagaan kulit dan anak syarikat Eropahnya Rohto Mediluxe Europe.

EMA Aesthetics & Rohto Logos

EMA Aesthetics & Rohto Logos

Perkongsian strategik ini menandakan percepatan ROHTO memasuki sektor kesihatan estetik, menyokong pertumbuhan EMA Aesthetics dalam pasaran global yang semakin berkembang pesat. EMA dan ROHTO akan bekerjasama dalam penyelidikan dan pembangunan untuk bersama-sama membangunkan produk estetik sedia ada dan baharu. Perkongsian ini memberikan ROHTO pintu masuk ke dalam industri kecantikan selain Jepun, menekankan komitmen mereka untuk memanfaatkan pertumbuhan ketara dalam sektor kecantikan di EU dan AS sehingga 2024 dan seterusnya.

Malcolm Wall Morris, Pengasas dan Ketua Eksekutif EMA Aesthetics, berkata: “Sejak penubuhannya pada 2019, EMA Aesthetics sentiasa menjadi pelopor dalam produk estetik. Falsafah kami untuk sentiasa memperbaharui diri, didorong oleh dedikasi kami untuk melepasi piawaian industri dan melebihi jangkaan semua pihak berkepentingan, adalah penting dalam perjalanan kami. Perkongsian dengan ROHTO menandakan titik penting dalam trajektori kami. Bersama-sama kami bersedia untuk melangkaui had produk estetik, meningkatkan kehadiran serantau dan mengukuhkan komitmen kepada kecemerlangan dan inovasi.”

Nobuhiro Hirasawa, Ketua Eksekutif ROHTO Mediluxe Europe (Rohto MLE), wakil perniagaan kesihatan estetik di EMEA bagi pihak ROHTO Pharmaceutical, menambah: “Saya gembira mengesahkan penglibatan kami dalam usaha menarik ini apabila ROHTO memulakan perkongsian menarik. Perkongsian ini melambangkan penyatuan, di mana inovasi mengganggu EMA bersatu dengan orientasi pelanggan yang kukuh ROHTO. Ia adalah campuran serasi di mana teknologi peranti canggih EMA selari dengan penyelidikan dan pembangunan yang kukuh ROHTO. Saya yakin perkongsian ini akan membuka jalan kepada kecemerlangan dalam penciptaan nilai. Di atas segalanya, saya tidak sabar untuk mengalami pengalaman memberi yang memuaskan bersama kedua-dua pasukan.”

Pelaburan ini tidak sahaja mengukuhkan kedudukan ROHTO di EMEA tetapi juga memperluaskan jangkauannya ke AS dan pasaran lain. EMA bersama-sama ROHTO akan memberi tumpuan untuk mencipta produk yang memberi hasil yang hebat kepada pesakit dan pengalaman pengguna yang dipertingkatkan untuk klinik dan terapist.

Sektor perubatan estetik global kini memimpin pertumbuhan pesat pasaran produk kecantikan dan penjagaan peribadi melebihi AS$500 bilion pada 2022. Sektor ini dijangka menyaksikan kadar pertumbuhan tahunan berkompaun (CAGR) sebanyak 7.7% daripada 2023 hingga 2030. APAC memegang bahagian pendapatan dominan sebanyak 39% dan diramalkan mengalami pertumbuhan yang pesat.

Tentang EMA Aesthetics

EMA Aesthetics, diasaskan pada 2019 dan berpusat di Ireland, adalah syarikat antarabangsa yang menumpukan kepada pembangunan dan penciptaan teknologi penjagaan kulit maju, memberi tumpuan kepada terapi gabungan, yang meningkatkan prosedur estetik tidak invasif, menyediakan produk dan perkhidmatan profesional estetik. EMA Aesthetics mempunyai pejabat di Ireland, Belgium dan Emiriah Arab Bersatu dengan rangkaian jualan yang menjangkau 30 negara dan rantau di seluruh dunia.

Hubungi:
Untuk maklumat lanjut, lawati :  

Tentang ROHTO Pharmaceutical 

Diasaskan pada 1899 dan berpusat di Osaka (Jepun), Rohto Pharmaceutical Co., Ltd. (ROHTO) adalah pengeluar dan pembekal barangan pengguna, farmaseutikal dan produk penjagaan kulit multinasional di seluruh dunia. ROHTO telah meluaskan perniagaannya ke lebih 110 negara sehingga hari ini dan bertujuan untuk menyampaikan kesejahteraan di seluruh dunia dalam usaha mencapai masyarakat mampan di mana orang boleh menikmati kehidupan yang lebih lama, lebih sihat dan bahagia.

Hubungi:
Untuk maklumat lanjut, lawati 

Media Contacts:
EMA Aesthetics Ltd.
Tel: +971 4 383 6708

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.