EDDIE MIDDLETON DAN TIFFANY WONG DARI ALVAREZ & MARSAL DILANTIK SEBAGAI PENYELAMAT BERSAMA KUMPULAN CHINA EVERGRANDE (DALAM PENYELAMATAN)

(SeaPRwire) –   HONG KONG, Jan. 29, 2024 — Berdasarkan perintah Mahkamah Tinggi Hong Kong, Encik.  dan Puan , kedua-duanya Pengarah Urusan Alvarez & Marsal Asia Limited, telah dilantik sebagai pengurus likuidasi bersama dan berasingan (“Pengurus Likuidasi”) China Evergrande Group (Dalam Likuidasi) (“Evergrande”) berkaitan dengan pembubaran Syarikat.  

Encik Middleton mempunyai kerjaya panjang dan cemerlang dalam industri kemuflisan dan penyusunan semula, termasuk lebih daripada 25 tahun di Asia. Beliau terlibat dalam beberapa kes penting di China dan tempat lain, termasuk bertindak sebagai pengurus likuidasi utama operasi Lehman Brothers di Asia dan pengurus likuidasi bersama Oasis Hong Kong Airlines.

Puan Wong mempunyai pengalaman lebih daripada 20 tahun dalam penyusunan semula dan kemuflisan di pelbagai bidang kuasa, setelah memimpin penyusunan semula Luckin Coffee. Beliau mempunyai pengetahuan dan pengalaman mendalam dalam penyusunan semula korporat dan penyelesaian pertikaian di Hong Kong dan China Daratan dan mempunyai rekod penyelesaian kepada pelanggan untuk projek lintas sempadan yang mencabar.

Pada masa ini, Encik Middleton dan Puan Wong bertindak sebagai pengurus likuidasi bersama Genting Hong Kong, Nuoxi Capital Limited (penerbit bon luar pesisir Kumpulan Pengasas Universiti Beijing), Tsinghua UNIC Limited, dan China Properties Group Limited.

Puan Wing Sze Tiffany Wong, Pengarah Urusan, Alvarez & Marsal Asia Limited memberi komen mengenai pelantikan itu, “Kami berasa terhormat telah dipercayai dengan peranan ini. Kami mengakui tanggungjawab yang datang dengan pelantikan ini dan kami dan pasukan kami akan bekerja tanpa henti untuk memainkan peranan kami dalam meletakkan perniagaan Kumpulan Evergrande pada landasan yang mapan. Keutamaan kami adalah untuk melihat sebanyak mungkin perniagaan dikekalkan, disusun semula, atau kekal beroperasi.

“Penting untuk menekankan bahawa perintah pembubaran telah dibuat kepada syarikat induk sahaja. Ia tidak memberi kesan langsung ke atas operasi anak syarikatnya, paling penting syarikat-syarikat anak yang beroperasi di daratan China. Niat kami adalah untuk bekerja dengan pengurusan sedia ada untuk menangani kepentingan yang terlibat dan mencapai penyelesaian yang mengurangkan gangguan lanjut untuk semua pemangku kepentingan.”

Pengurus likuidasi akan menilai hal ehwal dan keadaan kewangan Evergrande dan mengenal pasti pelan penyusunan semula berpotensi. Pengumuman dan kemaskini lanjut akan diberikan sebagaimana yang sepatutnya dan mengikut Peraturan Penyenaraian Bursa Saham Hong Kong.

Mengenai Alvarez & Marsal

Syarikat, pelabur dan entiti kerajaan di seluruh dunia bergantung kepada Alvarez & Marsal (A&M) untuk kepimpinan, tindakan dan keputusan. Syarikat swasta sejak penubuhannya pada tahun 1983, A&M adalah syarikat perkhidmatan profesional terkemuka di seluruh dunia yang menyediakan perkhidmatan penasihatan, peningkatan prestasi perniagaan, penyusunan semula, pemulihan dan kemuflisan. Apabila pendekatan konvensional tidak mencukupi untuk mencipta transformasi dan memacu perubahan, pelanggan kami mencari kepakaran mendalam dan kemampuan kami untuk menyediakan penyelesaian praktikal untuk masalah unik mereka.

Dengan lebih daripada 9,000 orang di enam benua, kami menghasilkan keputusan nyata untuk syarikat-syarikat, lembaga pengarah, firma ekuiti swasta, firma undang-undang dan agensi kerajaan yang menghadapi cabaran kompleks. Pemimpin kanan kami, dan pasukan mereka, memanfaatkan warisan penyusunan semula A&M untuk membantu syarikat bertindak dengan segera, melancarkan pertumbuhan dan mempercepatkan keputusan. Kami adalah pengendali berpengalaman, perunding kelas dunia, bekas pengawal selia dan pihak berkuasa industri dengan komitmen bersama untuk memberitahu pelanggan apa yang benar-benar diperlukan untuk mengubah perubahan menjadi aset strategik perniagaan, mengurus risiko dan melepaskan nilai pada setiap peringkat pertumbuhan.

Pasukan penyusunan semula A&M Asia menyediakan penyelesaian satu hentian untuk syarikat dan pelabur dalam keadaan terganggu. Kami mempunyai rekod terbukti menyediakan penyelesaian yang memaksimakan nilai untuk semua pemangku kepentingan dalam keadaan mencabar.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lawati: . Ikuti A&M di , , dan

HUBUNGI:   Brunswick Group (Hong Kong)
                     +852 6696 8657

                     Brunswick Group (Chinese Mainland)
                     +86 158 2133 0577

                     

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.