DORITOS® Melancarkan Platform Brand Antarabangsa Pertama, ‘Untuk Yang Berani Dalam Setiap Orang’

(SeaPRwire) –   Platform ini termasuk beberapa filem komersial yang lucu dari pengarah Gary Freedman yang memenangi anugerah BAFTA untuk menilai semula prasangka mereka, menyala-nyalakan dunia percaya diri yang berani.

NEW YORK, 2 Februari 2024 — Doritos melancarkan kempen kreatif antarabangsa pertama jenama dan platform jenama yang disatukan, ‘Untuk Berani Dalam Setiap Orang‘, mendefinisi semula makna “berani” secara strategik dan memberi inspirasi kepada orang ramai untuk menjadi segitiga dalam dunia bulat. Panggilan berani untuk memecahkan stereotaip dengan cara yang tidak diduga dan lucu, platform baharu yang cerdik ini diilhamkan oleh kebenaran manusia universal bahawa kadang-kadang orang menyembunyikan bahagian diri mereka untuk menyesuaikan diri. Jenama mahu menggalakkan orang untuk menilai semula prasangka peribadi mereka dan menghargai tepi dan gairah mereka sendiri.

 

Doritos melancarkan kempen kreatif antarabangsa pertama jenama dan platform jenama, ‘Untuk Berani Dalam Setiap Orang’

“Doritos selalu dikaitkan dengan ‘berani’, tetapi kami tahu ia sudah tiba masanya untuk mendefinisi dan mengembangkan maknanya untuk terus menggerakkan relevansi dengan generasi baharu” kata Fernando Kahane, Ketua Pemasaran Global untuk Doritos. “‘Untuk Berani Dalam Setiap Orang’ bertujuan untuk mencapai keseimbangan yang betul antara mempunyai pandangan dan menyampaikan kandungan hiburan dan lucu yang setia kepada jenama dan kategori makanan ringan secara keseluruhannya.”

Untuk Berani Dalam Setiap Orang‘ melakukan pengenalan antarabangsa pertamanya tahun ini dengan trio iklan yang tidak diduga dan menyeronokkan dicipta oleh Goodby Silverstein & Partners dan diarahkan oleh pengarah Gary Freedman yang memenangi anugerah BAFTA. Filem-filem komersial ini menggambarkan bagaimana satu idea jenama tunggal boleh fleksibel, menceritakan kisah peribadi dan emosi, serta berfungsi untuk menyokong potensi pembaruan jenama atau pelancaran produk baharu.

Dari menantang penonton untuk menilai semula anggapan mereka hingga menghargai perisa istimewa dan krunching ikonik Doritos, setiap filem komersial disatukan oleh matlamat keseluruhan untuk memeluk keberanian dalam semua aspeknya.

Kempen baharu Doritos akan berjalan sepanjang tahun 2024 dan dipimpin oleh filem global tentang seorang nenek yang pada pandangan pertama, sedang mendapatkan lesen pemanduannya diperbaharui, tetapi secara mengejutkan mendedahkan bahawa dia ialah seorang wanita yang melawan anggapan masyarakat dan memenuhi impiannya untuk memandu Monster Truck – diceritakan oleh cucunya yang memberi sokongan setiap langkah perjalanannya yang penuh kelembutan, adrenalin, dan pembalikan yang tidak diduga.

“Ini adalah idea yang begitu lucu dan menyeronokkan! Lucu, berbentuk filem, aneh, dan penuh jiwa semuanya pada masa yang sama,” kata pengarah Gary Freedman.

“Kempen ini merupakan contoh baik bagaimana humor boleh membantu berkomunikasi mesej kuat dengan cara yang mudah diakses tanpa kehilangan intipatinya; kempen ini bertujuan untuk meningkatkan jenama pada peringkat antarabangsa dan memberikan perspektif yang diperluaskan, satu yang memperkenalkan falsafah jenama baharu,” kata Margaret Johnson, CCO Goodby Silverstein & Partners, agensi di sebalik kempen itu.

Kempen di UK juga termasuk iklan sosial dan digital, dicipta oleh Sips & Bites, agensi kreatif dalaman PepsiCo, yang menampilkan kisah sebenar dari UK dan seluruh dunia, memberi penghargaan kepada mereka yang memeluk semua tepi dan gairah mereka. Ini termasuk Chloe Kelly, pemain bola sepak wanita yang menghasilkan tembakan lebih kuat daripada mana-mana yang pernah direkodkan dalam kejohanan bola sepak lelaki teratas England 22/23[1]; Pete & Bas – MC Grime tertua di Britain; Dan Mancina, pemain skateboard buta profesional dan Colette Zacca, ‘Nenek Tarian’ yang menggemparkan Notting Hill Carnival 2019.

Secara global, ‘Untuk Berani Dalam Setiap Orang‘ merupakan keutamaan utama untuk masa depan jenama. Selain berjalan di UK, kempen akan dilancarkan di Australia dan pasaran Eropah lain seperti Sepanyol dan Belanda pada suku pertama, dengan rancangan pelaksanaan di seluruh Amerika Latin dan pasaran antarabangsa utama sepanjang tahun 2024 – menandakan kisah pertama daripada banyak kisah yang akan diceritakan dalam platform jenama antarabangsa berterusan untuk menggerakkan naratif jenama yang konsisten dan jelas selama beberapa tahun akan datang.

Untuk maklumat lanjut mengenai Doritos dan untuk mengetahui lebih lanjut mengenai platform ‘Untuk Berani Dalam Setiap Orang‘ sila lawati .

Untuk maklumat lanjut atau pertanyaan media sila hubungi Paul Bromley, .

Mengenai PepsiCo
Produk PepsiCo dinikmati oleh pengguna lebih daripada satu bilion kali setiap hari di lebih daripada 200 negara dan wilayah di seluruh dunia. PepsiCo menjana lebih daripada $86 bilion pendapatan bersih pada tahun 2022, didorong oleh portfolio minuman dan makanan mudah yang serasi termasuk Lay’s, Doritos, Cheetos, Gatorade, Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker, dan SodaStream. Portfolio produk PepsiCo termasuk pelbagai makanan dan minuman yang menyeronokkan, termasuk banyak jenama ikonik yang menjana lebih daripada $1 bilion jualan runcit yang dianggarkan setiap tahun

Memandu PepsiCo adalah visi kami untuk Menjadi Pemimpin Global dalam Minuman dan Makanan Mudah Melalui pep+ (PepsiCo Positif). pep+ merupakan transformasi strategik hujung ke hujung kami yang meletakkan kelestarian dan modal insan di pusat bagaimana kami akan mencipta nilai dan pertumbuhan dengan beroperasi dalam batasan planet dan memberi inspirasi perubahan positif untuk planet dan manusia. Untuk maklumat lanjut, lawati , dan ikuti di , , , dan @PepsiCo

1

Video –
Logo –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.