DigniCap Delta menerima kelulusan pasaran di Jepun

(SeaPRwire) –   LUND, Sweden, Feb. 12, 2024Dignitana mengumumkan bahawa DigniCap Delta menerima kelulusan pasaran di Jepun daripada Kementerian Kesihatan, Buruh dan Kebajikan (MHLW). Di Jepun, Dignitana akan menyediakan DigniCap Delta kepada Konica Minolta sebagai pembuat peralatan perubatan, dan  akan terus sebagai pemegang kelulusan pasaran (MAH) untuk memperluaskan ke pasaran Jepun.

Kelulusan peraturan bagi peralatan perubatan di Jepun adalah serupa dengan proses kelulusan FDA bagi peralatan perubatan di Amerika Syarikat, ia adalah laluan di mana kualiti, keberkesanan dan keselamatan diperiksa dan diluluskan mengikut kelasifikasi yang ditetapkan oleh undang-undang.

Berdasarkan perjanjian pengedaran Dignitana dengan Konica Minolta, pesanan awal telah dibuat pada bulan Februari dan pesanan kedua untuk beberapa peranti akan dibuat pada awal musim bunga 2024 untuk mempersiapkan pelancaran.

“Mengambil DigniCap Delta ke pasaran Jepun adalah tonggak penting bagi Dignitana kerana kami terus maju dengan objektif strategik kami. Konica Minolta mempunyai sejarah panjang inovasi sebagai pemimpin teknologi di Asia dan di seluruh dunia dan kami bangga mempunyai Konica Minolta sebagai rakan kongsi untuk memperkenalkan teknologi penyejukan kulit kepala generasi seterusnya DigniCap Delta kepada pesakit di Jepun. Kepakaran pasaran dan pasukan mereka yang berpengalaman membawa nilai yang luar biasa kepada syarikat kami dan kepada penyedia onkologi di Jepun,” kata Catarina Löwenadler, CEO Dignitana.

“Minat terhadap penyejukan kulit kepala di Jepun sangat kuat, dan kami gembira kini dapat bergerak ke hadapan dengan jualan kepada pelanggan yang telah menunggu teknologi maju ini,” kata Toshikazu Imai, Pengurus Umum Bahagian Pembangunan Perniagaan, Konica Minolta.

Lebih satu juta kes baru kanser diagnos setiap tahun di Jepun. Kanser payudara adalah jenis kanser yang paling biasa bagi wanita di Jepun, dengan lebih 94 ribu wanita diagnos dengan kanser payudara pada tahun 2022 .

Untuk menunjukkan keberkesanan DigniCap Delta, Konica Minolta memulakan ujian klinikal menyasarkan pesakit kanser payudara di Mei 2023 di Pusat Imej dan Payudara St. Marianna.

Dengan pasaran utama di AS, peranti DigniCap Delta yang diluluskan FDA menggunakan teknologi penyejukan termoelektrik terkemuka untuk mengurangkan kehilangan rambut yang merupakan kesan sampingan rawatan kimoterapi yang diresapi untuk merawat tumor pepejal seperti yang berasal dari kanser payudara, kanser ovari dan kanser prostat. Diiktiraf antarabangsa sebagai piawaian penjagaan dan peningkatan kualiti hidup bagi pesakit kanser, penyejukan kulit kepala adalah cadangan rawatan dalam garis panduan amalan klinikal yang diterbitkan oleh ® (NCCN),  (ESMO), dan . Ia tersedia di pusat-pusat kanser di seluruh dunia.

Untuk Maklumat Lanjut Hubungi
Melissa Bourestom, Ketua Komunikasi,   +1 469-518-5031

Fail-fail berikut boleh dimuat turun:

Lepasan

DigniCap Delta pada pesakit

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.