Digital Global Systems Dianugerahkan Anugerah Frost & Sullivan 2024 Global New Product Innovation untuk Merevolusikan Penoptiman Rangkaian 4G/5G dan Membolehkan Dynamic Spectrum Sharing dengan DGS CLEARSITETM

(SeaPRwire) –   Digital Global Systems (DGS) CLEARSITETM menyediakan perusahaan, pembekal infrastruktur rangkaian, pembekal perkhidmatan komunikasi (CSP), syarikat menara, dan pembekal sistem capaian spektrum (SAS) dengan wawasan masa nyata untuk mengoptimumkan sumber spektrum mereka.

SAN ANTONIO, 30 Januari 2024 — baru-baru ini mengkaji industri pengoptimuman rangkaian 4G/5G dan, berdasarkan penemuannya, mengiktiraf dengan Anugerah Inovasi Produk Global 2024 untuk merevolusikan pengoptimuman rangkaian 4G/5G dan membolehkan perkongsian spektrum dinamik dengan DGS CLEARSITETM.

DGS ialah pelantar perisian generasi seterusnya untuk pelaksanaan wayarles yang diperakui dalam pemantauan dan pengurusan frekuensi gelombang radio (RF) yang membolehkan perkongsian spektrum dinamik, melayani pelbagai industri seperti pertahanan, pengangkutan, utiliti, keselamatan awam, dan telekom.

DGS membezakan dirinya dalam industri telekomunikasi dengan perisian inovatifnya iaitu DGS CLEARSITETM. Teknologi DGS CLEARSITETM menawarkan wawasan masa nyata dan berterusan ke atas penggunaan spektrum RF, yang penting untuk operasi cekap rangkaian 4G dan 5G semasa. Maklumat berharga dan tepat masa ini membolehkan organisasi menggunakan sepenuhnya potensi spektrum mereka dan meningkatkan prestasi rangkaian dengan ketara dengan memantau frekuensi, masa, ruang, dan ciri isyarat.

Selanjutnya, DGS CLEARSITETM membolehkan CSP mengatasi sebarang kekurangan prestasi, yang mengurangkan sumber yang mereka laburkan dalam infrastruktur rangkaian selular. Tambahan pula, penyelesaian ini bersepadu dengan infrastruktur telekomunikasi sedia ada, memastikan bahawa pengendali rangkaian boleh meningkatkan keupayaan pemantauan dan pengurusan spektrum mereka tanpa keperluan untuk pengubahsuaian sistem yang meluas. Ini memastikan penggunaan spektrum yang lebih cekap dan menjamin kualiti spektrum yang tersedia pada tahap tertinggi.

“Spektrum ialah sumber terhad, dan nadi ekonomi digital dan rangkaian selular. DGS CLEARSITETM memberikan maklumat berharga dan tepat masa yang membolehkan organisasi menggunakan sepenuhnya kesemua spektrum mereka dan meningkatkan prestasi rangkaian,” kata Troy Morley, Prinsipal Industri, ICT di Frost & Sullivan.

“Kami menghargai pengiktirafan Frost & Sullivan terhadap teknologi pemantauan dan pengurusan spektrum RF yang merentas batas oleh DGS,” kata Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif DGS, Fernando Murias. “Apabila persekitaran wayarles semakin berkembang dan menguji had spektrum sebagai sumber, kesedaran alam sekitar masa nyata dan pengurusan spektrum akan diperlukan untuk membolehkan pengoptimuman spektrum yang akan memudahkan perkhidmatan 5G, meningkatkan prestasi wayarles persendirian, meningkatkan generasi RAN seterusnya, dan membolehkan perkongsian spektrum dinamik. DGS CLEARSITETM memenuhi keperluan ini dengan membolehkan organisasi dan negara memaksimumkan kuasa 5G dan potensi ekonomi berikutnya.”

Ciri-ciri DGS CLEARSITETM disediakan untuk memenuhi atau melebihi jangkaan pelanggan. Dengan kemaskini berterusan dan sokongan dedikasi dari DGS, pelanggan dilengkapi dengan alat dan ciri termaju serta meningkatkan kecekapan operasi dan prestasi rangkaian mereka. Tambahan pula, komitmen DGS terhadap sokongan teknikal menyederhanakan tugas rumit analisis spektrum, membolehkannya diakses oleh lebih banyak kakitangan teknikal. Akibatnya, prestasi luar biasa dan kegunaan ini meletakkan DGS CLEARSITETM sebagai penyelesaian unik untuk mengoptimumkan kompleksiti pemantauan spektrum RF, dengan penyelesaian dijangka meluaskan skop globalnya dengan ketara berdasarkan sambutan pasaran yang berjaya.

“DGS CLEARSITETM berada dalam kedudukan yang sempurna untuk memberikan maklumat RF yang diperlukan yang tidak boleh disediakan oleh mana-mana pihak lain (sekarang). Produk ini memenuhi atau melebihi jangkaan pelanggan dengan ciri mutu kelas teratas lengkap dengan set alat dan ciri untuk memenuhi keperluan pelanggan,” nota Morley.

Setiap tahun, Frost & Sullivan menyampaikan anugerah ini kepada syarikat yang telah membangunkan unsur inovatif dalam produk dengan memanfaatkan teknologi terkini. Anugerah ini mengiktiraf ciri-ciri bernilai tambah/manfaat produk dan pulangan pelaburan (ROI) yang lebih tinggi yang diberikan kepada pelanggan, yang pula meningkatkan potensi pengambilan pelanggan dan penetapan pasaran keseluruhan.

Anugerah Amalan Terbaik Frost & Sullivan mengiktiraf syarikat di pelbagai pasaran serantau dan global untuk menunjukkan pencapaian cemerlang dan prestasi yang unggul dalam kepimpinan, inovasi teknologi, perkhidmatan pelanggan, dan pembangunan produk strategik.

Mengenai Frost & Sullivan

Selama enam dekad, Frost & Sullivan telah terkenal di peringkat dunia dengan perananannya dalam membantu pelabur, pemimpin korporat, dan kerajaan menavigasi perubahan ekonomi dan mengenal pasti teknologi disruptif, Mega Trends, model perniagaan baharu, dan syarikat untuk bertindak balas, yang menghasilkan aliran berterusan peluang pertumbuhan untuk kejayaan masa depan..

Hubungi:

Christine Savoie
E:  

Mengenai Digital Global Systems

Digital Global Systems (DGS) menggabungkan kepakaran mendalam, pemikiran inovatif dan teknologi merentas batas untuk menyampaikan penyelesaian terkini untuk pengoptimuman rangkaian dinamik pengurusan spektrum wayarles, perlindungan aset kritikal, dan sistem pertahanan canggih. DGS beribu pejabat di Tysons, VA, dan menyediakan perkhidmatan kepada pelanggan di seluruh dunia. Ia telah dianugerahkan lebih 160 paten AS untuk kemajuan pengurusan data dan spektrum RF, dengan paten tambahan sedang ditunggu. Organisasi dari pelbagai sektor menggunakan teknologi DGS untuk memaksimumkan prestasi rangkaian wayarles dengan menggunakan penyelesaian kesedaran RF mendalam dan berterusan unik syarikat, serta keupayaan pemprosesan data mikro-pinggir.

Hubungi:

Pat Rudolph
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.