Di AGBT, Complete Genomics mempamerkan aplikasi penjujukan yang diperluaskan, ucapan daripada pelanggan dan kolaborator mengenai penyelidikan yang dikuasakan oleh DNBSEQ-T7 Sequencer

(SeaPRwire) –   Penyelesai genomik menunjukkan aplikasi penjujukan yang diperluaskan, ucapan pelanggan dan kolaborator mengenai penyelidikan yang dikuasakan oleh DNBSEQ-T7 Sequencer

SAN JOSE, California, 6 Februari 2024 — syarikat penyelesaian genomik berpusat di California yang menyediakan penyelesaian penjujukan yang unik dan menyeluruh hari ini menekankan aplikasi penjujukan yang diperluaskan yang membolehkan oleh DNBSEQTMT7, penjujuk berkelajuan tinggi yang menjadi subjek ucapan pelanggan di AGBT.

Selepas empat tahun di medan, DNBSEQ-T7, atau T7, kekal sebagai penjujuk terkemuka dalam kelasnya, kerana kelajuannya, ketepatan dan fleksibilitinya. Dengan empat sel aliran yang beroperasi secara bebas, ia boleh menampung 14-16 genom setiap sel aliran dan menjujukkan sehingga 64 genom keseluruhan dalam 24 jam. Disertai dengan harga $1.50 setiap Gigabes, setara dengan genom $150, dan data benar-benar bebas PCR, T7 menyediakan platform yang menarik untuk pelbagai makmal. T7 membolehkan pelbagai aplikasi seperti CompleteWGS, pendekatan genom berfasa baru, transkriptomik ruang, penjujukan cf-DNA untuk MRD dan pengesanan awal, dan penjujukan sel tunggal. Untuk menyokong aplikasi ini secara besar-besaran diperlukan untuk maju pengetahuan biologi dan wawasan.

MPS Piawai 2.0 – Kualiti penjujukan Q40 yang dipertingkatkan pada pelbagai platform DNBSEQTMPada tahun 2024, Complete Genomics akan memperkenalkan kemas kini MPS Piawai 2.0 ke barisan platform DNBSEQTM untuk menyampaikan kualiti penjujukan yang dipertingkatkan seperti yang diukur oleh peratusan asas Q40.

MPS Piawai 2.0 membolehkan oleh reagen penjujukan dan perisian terkini untuk menyampaikan data kualiti Q40, meningkatkan prestasi penjujukan secara keseluruhan, dan pada mulanya akan diperkenalkan untuk pemilih instrumen DNBSEQ termasuk T7, DNBSEQ-G99, dan DNBSEQ-G400 pada tahun 2024.

“Kimia MPS Piawai 2.0 menunjukkan komitmen Complete Genomics untuk terus maju teknologi asas untuk terus memenuhi keperluan penyelidik kerana mereka meneroka cara baru untuk menggunakan data penjujukan. Kami gembira untuk pelanggan kami mengalami secara langsung manfaat yang akan membolehkan oleh penyelesaian ini untuk kerja mereka,” kata Rade Drmanac, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Saintifik Complete Genomics.

Produk baru: DNBSEQTM-G800

  • DNBSEQTM-G800, platform penjujukan berkelajuan sederhana baru yang mampu membaca tunggal hingga 600bp dengan kualiti penjujukan Q40 >90% menggunakan kimia CoolMPS yang berguna untuk aplikasi seperti metagenomik dan penjujukan HLA. Platform yang sama membolehkan PE150 dengan kualiti Q40 > 98% yang luar biasa dan SE200 dengan kualiti purata Q50 (1 ralat dalam 100kb membaca mentah) untuk penjujukan cfDNA yang sangat tepat untuk MRD dan pengesanan kanser awal.

Sekarang tersedia secara komersial di AS: DNBSEQTM-T20X2 dan DNBSEQTM-E25

  • DNBSEQTM-E25 adalah mini penjujuk yang kompak, kukuh dan mudah alih yang boleh digunakan di dalam atau luar makmal. Ia menjana 25M pasangan-akhir 150bp dalam 20j secara langsung pada cip CMOS tanpa pencahayaan. Ia dengan licin menggabungkan cip mikroaliran, modul pengesan CMOS bersepadu, kimia pendar cahaya swasemburan dan model pengkomputan eksklusif, mencipta alat ringan dan berpatutan secara kos untuk pemasangan merentasi pelbagai pengaturan makmal untuk membolehkan aplikasi seperti pengesanan wabak penyakit dan pemantauan alam sekitar.
  • DNBSEQTM-T20X2 adalah penjujuk ultra-berkelajuan Complete Genomics untuk projek paling mencabar, menyediakan penjujukan cekap pada kurang $1 setiap Gigabes. Ia menjana sehingga 20Tb data berkualiti tinggi setiap hari dengan kadar penggandaan rendah. Ia boleh menyediakan sehingga 50,000 genom keseluruhan 30x setahun, menyokong satu hingga enam slaid setiap larian dan setiap slaid boleh diatur dengan jenis penjujukan yang disokong yang berbeza. Pemanggilan asas yang sangat tepat dan pembetulan bilangan salinan yang kukuh dijamin oleh fluidik kami yang dikuasakan robotik, yang menggunakan slaid berukuran seluruh wafer.

Mengenai Complete Genomics
Complete Genomics ialah syarikat sains hidup yang merintis yang menyediakan penyelesaian penjujukan DNA berujung ke ujung yang unik. Ia telah berada di garis hadapan pembangunan teknologi penjujukan berkelajuan tinggi berpatutan sejak penubuhannya pada tahun 2005. Produk kami telah menguasakan lebih 6,200 penerbitan merentasi pelbagai aplikasi. Untuk maklumat lanjut, lawati .

* Hanya untuk Penyelidikan. Bukan untuk kegunaan prosedur diagnostik.

Hubungan Media
Betsy Yates

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.