Deepak Dhar membentuk CreAsia Studio untuk Asia Tenggara

(SeaPRwire) –   Perlantik Jessica Kam-Engle sebagai Naib Presiden Eksekutif & Ketua Perniagaan untuk Pengembangan Serantau Banijay Asia

Studio penerbitan baharu untuk menghasilkan asli tempatan dan penyesuaian format Banijay 

MUMBAI, Feb. 7, 2024Deepak Dhar, Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan – Banijay Asia dan EndemolShine India, hari ini mengumumkan pengembangan strategik Banijay Asia ke Asia Tenggara, dengan penubuhan entiti baharu – CreAsia Studio. Dengan tumpuan pada kolaborasi tempatan untuk mencipta asal tempatan dan menghasilkan adaptasi PI Banijay tempatan, beliau mengumumkan pelantikan Jessica Kam-Engle sebagai Naib Presiden Eksekutif & Ketua Perniagaan CreAsia Studio. Beliau akan melapor kepada Deepak Dhar, dan bertanggungjawab bagi memacu strategi perniagaan dan pertumbuhan dalam pasaran utama Asia TenggaraMalaysia, Indonesia, Singapura, Hong Kong, Filipina, Vietnam, and Thailand. Penerbit Filem/TV dan eksekutif studio yang mantap, Jessica mempunyai lebih daripada 20 tahun bekerja di rantau ini, dengan jenama seperti Disney+, HBO Asia, Warner Media Entertainment Networks, MTV Networks/Viacom, MGM Gold Network, Dow Jones Newswires, dan Celestial Pictures

Deepak Dhar (R), Founder & Group CEO - Banijay Asia & EndemolShine India, and Jessica Kam-Engle (L), EVP & Business Head - CreAsia Studio.

Deepak Dhar (Kanan), Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan – Banijay Asia & EndemolShine India, dan Jessica Kam-Engle (Kiri), Naib Presiden Eksekutif & Ketua Perniagaan – CreAsia Studio.

Bercakap tentang pembangunan tersebut, Deepak berkata, “Melihat pengalaman Jessica yang tiada tandingan di pasaran Asia, IP global Banijay dan konsep yang menonjol, kolaborasi tempatan yang menarik dan tumpuan kepada India sebagai hab pengeluaran untuk rantau ini, CreAsia Studio merupakan enjin pertumbuhan kami yang seterusnya.” Beliau seterusnya menambah, “Kami yakin dengan kepimpinan Jessica untuk memacu kami ke arah kehadiran yang utama di rantau ini. Pelantikannya juga merupakan bukti komitmen kami untuk meneroka pasaran baharu dan mempelbagaikan portfolio kami dalam sektor hiburan Asia Tenggara yang bertenaga.”

Bercakap tentang langkah baharunya, Jessica Kam-Engle berkata, “Saya berbangga menyertai keluarga Banijay, dan saya teruja untuk memimpin pengembangan strategik di Asia Tenggara. Terdapat banyak peluang untuk membangunkan IP tempatan dan global dengan sumber bakat kreatif dari rantau ini, memanfaatkan kepakaran penerbitan kandungan bertaraf dunia Banijay dan pengaruh pengedaran globalnya. Saya tidak sabar untuk berkolaborasi dengan pemain utama di rantau ini.”

Langkah terbaharu ini melengkapi aktiviti dan kehadiran Banijay sedia ada di rantau ini yang dipacu oleh operasi pengedaran globalnya, Banijay Rights, yang terus mengendalikan pelesenan format di seluruh rantau ini dengan kerjasama Dhar dan pasukan.

Tentang Banijay Asia ()

Tentang Endemol Shine India ()

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.