Datasea Kemaskini Keputusan Kewangan dan Operasi Kuartal Kedua Tahun Kewangan 2024 – Pendapatan Kuartal Kedua Adalah $11.3 Juta Berbanding $0.1 Juta Pada Tempoh Yang Sama Tahun Lalu

(SeaPRwire) –   BEIJING, Feb. 13, 2024 — Datasea Inc. (NASDAQ: DTSS) (“Datasea” atau “Syarikat”) , sebuah syarikat teknologi global yang membangunkan dan menyediakan produk yang menggunakan akustik pintar termasuk gelombang bunyi, bunyi rendah dan bunyi arah, dan menyediakan perkhidmatan 5G multimodal komunikasi, menaik taraf perkhidmatan mesej 5G, hari ini mengumumkan keputusan kewangan bagi suku kedua yang berakhir 31 Disember 2023.

“Kami mencatat prestasi yang kukuh dalam suku kedua 2024 dengan hasil kira-kira $11.3 juta yang membawa jumlah hasil separuh tahun pertama 2024 kepada $18.2 juta. Peningkatan hasil semasa suku itu adalah terutamanya disebabkan peningkatan perniagaan perkhidmatan komunikasi multimodal 5G kami di China di mana kami menandatangani beberapa perjanjian perkhidmatan penting. Pasukan jualan kami dengan giat dan berkesan mempromosikan produk kami di mana kami memberi tumpuan kepada keperluan pelanggan kami dan sentiasa mengoptimumkan dan meningkatkan produk dan perkhidmatan kami. Kami percaya bahawa teknologi kami mempunyai kelebihan saingan dalam ketepatan, kemudahan dan keupayaan teknologinya,” kata CEO Datasea Zhixin Liu.

“Kami melancarkan produk pembersihan udara kami di China pada tahun 2023 melalui beberapa saluran pengedaran dan kami kini sedang membangunkan operasi perniagaan kami di AS yang termasuk usaha hak intelek dan penubuhan platform dalam talian. Pada era pasca-pandemik, kami percaya terdapat permintaan global untuk penyelesaian berkesan bagi persekitaran hidup sihat di China, AS dan seluruh dunia. Kami komited untuk menyediakan teknologi akustik pintar yang tercanggih yang dimasukkan dengan kecerdasan buatan merentasi pelbagai aplikasi untuk perniagaan dan penggunaan,” kata CEO Datasea Zhixin Liu.

Tajuk Kewangan Separuh Pertama Tahun Kewangan 2024

  • Bagi enam bulan berakhir 31 Disember 2023 dan 2022, hasilnya adalah $18,229,212 dan $131,459 masing-masing. Hasil meningkat sebanyak $18,097,753 berbanding tempoh yang sama tahun lalu, peningkatan sebanyak 13,766.8% berbanding tempoh yang sama tahun lalu, terutamanya disebabkan oleh kepimpinan Syarikat dalam penyelidikan dan pembangunan teknologi komunikasi multimodal 5G, di mana ia telah membentuk asas pelanggan yang stabil selepas pengembangan berterusan asas pelanggan.
  • Bagi enam bulan berakhir 31 Disember 2023 dan 2022, perbelanjaan pentadbiran Syarikat adalah $1,316,516 dan $1,751,359 masing-masing, penurunan sebanyak $434,843 atau 24.8%, berbanding tempoh yang sama tahun lalu. Sebab utamanya adalah Syarikat terus merasionalkan perbelanjaan pentadbirannya, meningkatkan kecekapan operasinya, dan meningkatkan ketelitian perbelanjaannya untuk meningkatkan kecekapan pengurusan dan mengurangkan perbelanjaan.

Kemas Kini Operasi

Kecerdasan Akustik

Datasea adalah pembangun dan penggiat kecerdasan akustik dan merancang untuk memperkenalkan teknologi terkini dan pelbagai aplikasinya ke China, AS dan seluruh dunia. Segmen produk kecerdasan akustik pintar Syarikat adalah inti terhadap pelan pertumbuhan strategiknya. Kesan bunyinya diperoleh dengan mereka bentuk semula ciri-ciri bunyi dan membangunkan mekanisme pemprosesan dari perspektif bagaimana bunyi memberi kesan kepada manusia dan objek. Ini telah membawa Syarikat untuk membangunkan produk akustik yang menangani masalah sebenar merentasi pelbagai industri.

Pengembangan Perniagaan Antarabangsa: Datasea menubuhkan anak syarikat milik penuhnya, Datasea Acoustics LLC, di Delaware, Amerika Syarikat pada Julai 2023. Ini merupakan unsur penting dalam pelan strategiknya dan menggariskan komitmen Datasea terhadap kecerdasan akustik dan niatnya untuk menawarkan penyelesaian terkini akustik ke pasaran AS. Datasea telah membangunkan pensterilis udara ultrasonik berkualiti tinggi, pensterilis bilik mandi dan almari, dan produk penghilang bau. Selain itu, ia telah terlibat dalam pembangunan berterusan produk baru termasuk Robot Pembaikan Kulit Ultrasonik dan pemantau tidur Frekuensi Schumann untuk pasaran China, AS dan global.

Pemasaran dan pengembangan jualan. Datasea merancang untuk aktif mencari kontrak jangka panjang dan kerjasama dengan pelanggan domestik dan antarabangsa, rakan kongsi, dan pelanggan korporat utama. Pada bulan Oktober, 2023, entiti operasi Delawarenya, Datasea Acoustics LLC, menandatangani perjanjian kerjasama pemasaran dan jualan dengan Meglio Interiors LLC (“Meglio”), berpangkalan di Chamblee, Georgia untuk membangunkan, mempromosikan dan mengedar produk kecerdasan akustik Syarikat di AS dan antarabangsa. Meglio mempunyai saluran jualan termasuk Atlanta, Dallas dan New Jersey dan pengalaman meluas dalam meningkatkan jualan untuk pelanggannya di AS.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Kerjasama Teknologi: Datasea percaya bahawa ia berada di garis hadapan menyediakan penyelesaian kecerdasan akustik pintar terkini, memberi tumpuan terutamanya kepada gelombang ultrasonik, bunyi rendah, bunyi arah dan teknologi frekuensi Schumann, untuk memenuhi keperluan pelanggan kami di seluruh dunia. DTSS telah memasuki kerjasama dengan institusi penyelidikan terkemuka seperti Projek Ultrasound Perubatan dengan Akademi Sains China dan produk berdasarkan gelombang ultrasonik untuk kesihatan mental dan peningkatan perhatian. Selain itu, Datasea merancang untuk menggalakkan kerjasama dengan universiti dan institusi penyelidikan terkemuka AS melalui anak syarikatnya di AS. Dengan bekerjasama dengan institusi ini, Syarikat percaya bahawa pendekatan kerjasama ini akan membantu Datasea untuk membangunkan