DAHSHENG CHEMICAL MEMIMPIN INOVASI EKO DENGAN FOAM SUPERKRITIKAL, MENYEDIAKAN SOL FOOTWEAR BERKESAN KARBON RENDAH DENGAN PRESTASI UNGGUL

(SeaPRwire) –   DURAPONTEX N33 Bio Menggunakan Bahan Bioasas untuk Mencipta Sokongan Dalam Kasut yang Lestari, Diperbuat untuk Prestasi Ringan

PORTLAND, Ore., 1 Feb 2024 — Dahsheng Chemical (DSC®), pengeluar busa prestasi terkemuka, melancarkan inovasi alam sekitar yang menakjubkan, DURAPONTEXTM N33 Bio, di Pameran Bahan NE dan NW. DURAPONTEX N33 Bio membuka jalan untuk kesan karbon lebih rendah dengan menggunakan bahan bioasas, sambil mengekalkan prestasi yang unggul.

Dahsheng Chemical memimpin inovasi alam sekitar dengan DURAPONTEX N33 Bio, yang menggunakan bahan bioasas untuk mencipta sokongan dalam kasut lestari, dibina untuk prestasi ringan.

Dahsheng Chemical memimpin inovasi alam sekitar dengan DURAPONTEX N33 Bio, yang menggunakan bahan bioasas untuk mencipta sokongan dalam kasut lestari, dibina untuk prestasi ringan.

“Pasukan inovasi DSC telah merevolusikan piawaian alam sekitar industri, membawa DURAPONTEX N-Series dan teknologi pengembingan superkritikal lebih jauh daripada sebelumnya, dengan penciptaan N33 Bio,” kata Mei-Fen Wei, Ketua Pegawai Operasi Dahsheng Chemical. “Ia menetapkan piawaian baru untuk bahan kesan karbon lebih rendah, menggunakan kandungan bioasas organik yang menakjubkan sebanyak 44%. Inovasi ini tidak hanya selari dengan permintaan yang semakin meningkat untuk pilihan ramah alam tetapi juga memastikan prestasi teratas, menunjukkan komitmen kami terhadap kelestarian dan kecemerlangan dalam fungsi produk.”

DURAPONTEX N33 Bio menunjukkan bahawa sokongan dalam kasut boleh mencapai reka bentuk berat ringan ultra, mempunyai skor kelenturan yang luar biasa tinggi, dan lestari. Terdiri daripada 44% kandungan bioasas, N33 Bio memaparkan pendekatan inovatif yang mengesahkan keberkesanan penggunaan bahan ramah alam dengan sifat fizikal yang cemerlang, membawa kepada kualiti prestasi yang unggul. Ini membolehkan Siries N untuk menyesuaikan diri dengan pelbagai tekanan, tanpa menjejaskan integriti strukturnya. N33 Bio mempunyai ketumpatan prestasi 0.07+/- 0.01. DSC akan mempamerkan N33 Bio buat kali pertama di Pameran Bahan NE dan NW, dan akan menunjukkan keupayaan pembalikan N33 Bio yang luar biasa dengan kelenturan maksimum konsisten 70%.

Dengan DURAPONTEX N-Series, DSC merupakan jenama pertama yang menggunakan teknologi pengembingan superkritikal dalam pembangunan sokongan dalam kasut pada skala besar. Teknologi pengembingan superkritikal memerlukan kawalan suhu dan tekanan konsisten yang tinggi. Gas nitrogen dimasukkan, membawa kepada transformasi inovatif. Akibatnya, busa lembut dengan ruang konsisten di antara sel-sel gegelung seperti gegelung dicipta, mencipta sokongan dalam kasut berat ringan yang memberikan kelenturan dan pembalikan tanpa sepadan.

Selari dengan komitmen DSC terhadap kelestarian, busa Siries N boleh 100% dikitar semula, membuka jalan ke arah pelan perniagaan lestari. Julat produk lestari DSC termasuk DURAPONTEX N33 Bio dan DREAMCELLTM ZERO, dibuat dengan 100% sisa busa dikitar semula. Inovasi lestari seperti DREAMCELLTM XPRESSO dibuat dengan 20% sisa kopi, mengurangkan jumlah bahan bakar fosil, sisa, pelepasan gas rumah hijau dalam proses pengeluaran.

Ditubuhkan pada tahun 1945, Dahsheng Chemical telah menjadi perintis inovasi busa untuk industri sukan dan tidur. Terkenal dengan busa keselesaan dan prestasi premium dan , DSC membekalkan bahannya dan komponen busanya kepada beberapa jenama terkemuka di dunia, dan sentiasa melangkaui batasan apa yang mungkin.

Lawati untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Dahsheng Chemical dan komitmen mereka terhadap kelestarian dan inovasi alam sekitar.

Media Contact: 
Erin Patterson 
t: +1-323-422-0274 
e:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.