COSMAX Menubuhkan Makmal OTC…’Mengarah kepada pasaran penjagaan matahari AS bernilai $2.6 bilion’

(SeaPRwire) –   – Sedang menangani pelanggan global yang menargetkan pasaran penjagaan matahari AS
– Memperkukuh formulasi K-Sunscreen termasuk bantal dan batang
– Memperkukuh kepakaran dalam produk penjagaan matahari melalui Makmal OTC

SEONGNAM, Korea Selatan, Jan. 26, 2024 — COSMAX, syarikat penyelidikan, pembangunan dan pembuatan kosmetik global (ODM), telah menubuhkan organisasi khusus untuk produk penjagaan matahari over-the-counter (OTC). Syarikat itu bertujuan untuk memperkukuh kepakaran dalam bidang penjagaan matahari untuk menangani permintaan yang semakin meningkat daripada pelanggan yang ingin memasuki pasaran kosmetik AS dengan produk penjagaan matahari.

COSMAX telah mengumumkan penubuhan ‘Makmal OTC’ dalam Pusat Penyelidikan & Inovasi (R&I) di Korea Selatan. Telah mendapat kelulusan daripada FDA AS, COSMAX menghasilkan produk penjagaan matahari OTC di kemudahan di Korea Selatan (loji Hwaseong) dan AS (New Jersey loji).

COSMAX dikenali untuk kepakaran tersendiri dalam pengeluaran produk formula penjagaan matahari. Syarikat itu menghasilkan pelbagai formula penjagaan matahari termasuk minyak, losion, krim, batang, dan sebagainya.

Makmal OTC COSMAX yang baru ditubuhkan akan berfungsi sebagai makmal khusus yang menyokong proses pengeluaran produk penjagaan matahari sepenuhnya dari penyelidikan hingga pengeluaran. Pusat R&I COSMAX di Korea Selatan dan COSMAX USA, anak syarikatnya di AS, bekerjasama untuk membangunkan produk penjagaan matahari yang memenuhi pelbagai keperluan pengguna global mengikut peraturan FDA.

Kerana penjagaan matahari termasuk dalam kategori OTC di AS, produk tertakluk kepada peraturan dan kawalan tahap farmaseutikal oleh Makmal Makanan dan Dadah (FDA). COSMAX merupakan yang pertama dalam bidang ODM kosmetik Korea untuk menerima pensijilan FDA OTC pada tahun 2016 dan terus mengekalkan pengurusan kualiti yang ketat.

Melalui pasukan kualiti global dalam Pusat R&I, COSMAX juga mengendalikan sistem pengurusan khusus termasuk penyesuaian masa nyata kepada peraturan FDA AS terkini mengenai produk OTC.

Dalam pasaran kecantikan global terkini, penjagaan matahari Korea (K-sunscreen) dikenali untuk fungsinya yang menggabungkan rawatan kulit dan keberkesanan penghalang matahari dengan harga yang berpatutan. Di AS, terdapat permintaan yang meningkat untuk K-sunscreens kerana sesetengah produk menjadi viral melalui pengaruh global di platform video dalam talian.

Syarikat kecantikan yang bertujuan untuk menawan pasaran AS dengan K-sunscreens juga meningkat. Dengan memanfaatkan kepakaran terkumpul, COSMAX aktif menyokong pelanggan dari peringkat awal memasuki pasaran penjagaan matahari AS dan akan terus memperluaskan senarai formula penjagaan matahari dan penawaran produk.

Chun-ho Park, Naib Presiden Pusat R&I COSMAX, berkata: “Berikutan permintaan yang meningkat daripada pelanggan Korea dan global untuk memasuki pasaran penjagaan matahari AS, kami telah menubuhkan Makmal OTC.” Beliau menambah, “Berdasarkan kepakaran terkumpul kami dalam pengeluaran produk penjagaan matahari OTC sejak 2016, COSMAX akan terus menginovasi produk selari dengan trend dan peraturan pasaran AS.”

Sementara itu, pasaran penjagaan matahari global dianggarkan bernilai sekitar $12.4 bilion pada tahun 2023 mengikut Euromonitor. Pasaran penjagaan matahari OTC di AS adalah kira-kira $2.6 bilion, yang mengambil lebih 20% daripada jumlah bahagian pasaran.


 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.