Complete Genomics dan seqWell Umumkan Perkongsian Pembangunan Bersama di AGBT

(SeaPRwire) –   Syarikat akan bekerjasama untuk menawarkan aliran kerja penyediaan perpustakaan ultra-tinggi-kecekapan yang lebih pantas dan berpatutan secara kos

SAN JOSE, California. dan BEVERLY, Massachusetts., 7 Februari 2024 — , sebuah syarikat sains hidup yang menumpukan kepada penyelesaian penjujukan DNA berujung ke hujung, dan , pembekal global penyelesaian aliran kerja penyediaan perpustakaan genomik, hari ini mengumumkan perkongsian yang bertujuan memperluaskan julat penawaran produk penyediaan perpustakaan yang tersedia kepada pelanggan Complete Genomics.

Melalui pembangunan penyelesaian aliran kerja penjujukan baharu, syarikat-syarikat bertujuan mesingkatkan masa penjujukan dan meningkatkan kecekapan, terutamanya menguntungkan aplikasi dalam biologi sintetik, skrining genomik berjulat rendah, dan kajian pemantauan persekitaran seperti pemantauan virus air sisa.

“Pelanggan penjujukan generasi seterusnya memerlukan penyelesaian aliran kerja penjujukan yang lebih pantas, fleksibel dan mudah digunakan yang dioptimumkan untuk menyokong eksperimen mereka,” kata Rob Tarbox, Naib Presiden Produk dan Pemasaran di Complete Genomics. “Perkongsian kami dengan seqWell membolehkan kami menawarkan julat alat yang lebih luas untuk menyokong julat pelanggan yang lebih luas.”

“seqWell dan Complete Genomics berkongsi fokus bersama untuk menyediakan aliran kerja penjujukan yang lebih pantas, lebih mudah dan lebih boleh skala kepada pelanggan NGS pada kos keseluruhan yang lebih rendah, dari sampel ke keputusan,” kata Jeff Franz, Pengarah Pengurusan Produk di seqWell. “Perkongsian ini akan membantu kedua-dua syarikat menyokong pelbagai pelanggan yang inginkan penyelesaian penganyuman berskala.” 

Perkongsian ini, diumumkan di Persidangan Umum Kemajuan dalam Biologi dan Teknologi Genom (AGBT) 2024 di Orlando, Florida., membina atas kerjasama sebelumnya yang diumumkan di persidangan Persatuan Genetik Manusia Amerika (ASHG) 2023. Mengambil kelebihan daripada kuasa , perkongsian ini akan membolehkan pelanggan mendapat keupayaan untuk menjalankan aliran kerja berpatutan dan berskala menggabungkan kit penyediaan perpustakaan seqWell dengan portfolio teknologi DNBSEQ Complete Genomics. Hasil terkini perkongsian ini membolehkan pelanggan menggabungkan kit penyediaan perpustakaan dengan portfolio teknologi DNBSEQ Complete Genomics, termasuk penjujuk RS* dan RS*.

Media hubungan

Complete Genomics
Betsy Yates

seqWell
Gwen Gordon

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.