Collabera Digital lantik Kaushik Sarkar sebagai Presiden

(SeaPRwire) –   BENGALURU , India dan LONDON, Feb. 7, 2024 — , sebuah pembekal perkhidmatan kejuruteraan digital yang terkemuka, hari ini mengumumkan pelantikan  sebagai Presiden syarikat. Dalam peranan ini, Kaushik akan menyelia semua aspek pasaran, amalan dan penghantaran Collabera Digital, termasuk strategi, pemasaran, persekutuan dan penggabungan dan pengambilalihan secara global.

Kaushik Sarkar, President, Collabera Digital


Kaushik Sarkar, President, Collabera Digital

 

Dengan kerjaya hampir tiga dekad, Kaushik telah menjalankan pelbagai peranan pengurusan di seluruh dunia di syarikat-syarikat multinasional besar seperti Cognizant, TCS dan IBM. Sebelum menyertai Collabera Digital, Kaushik memegang jawatan Naib Presiden Kumpulan di Global Logic (syarikat Hitachi), menyelia semua operasi untuk kawasan EMEA dan APAC.

“Saya gembira menyambut Kaushik sebagai Presiden Collabera Digital. Kaushik mempunyai reputasi untuk memimpin pasukan berprestasi tinggi di seluruh dunia, mempamerkan rekod cemerlang menavigasi pasaran rumit dan keupayaan terbukti untuk mengembangkan dan mentransformasikan perniagaan. Kami mengucapkan kejayaan kepadanya ketika beliau memacu Collabera Digital ke hadapan dalam usahanya untuk kecemerlangan,” kata Hiten Patel, Pengerusi Kumpulan Collabera.

Berkomentar mengenai pelantikannya, Kaushik Sarkar berkata, “Kami dalam perjalanan yang menyeronokkan untuk kemajuan dengan pelanggan kami dalam persekitaran yang sentiasa berubah oleh inovasi dan gangguan berasaskan teknologi. Saya bersemangat dan berbesar hati menjadi sebahagian daripada syarikat yang komited mendalam untuk menghasilkan nilai dengan kelajuan bagi pelanggan, pekerja, rakan kongsi dan pemangku kepentingan kami.” 

Mengenai Collabera Digital:

Collabera Digital ialah syarikat kejuruteraan digital generasi baharu yang menyampaikan pengalaman unik, wawasan boleh tindakan dan produk serta platform pintar yang bertemu di persimpangan bakat dan teknologi. Kami berada di garis hadapan inovasi, menggabungkan kebolehan manusia dengan teknologi pintar untuk memacu penyelesaian transformasi. Pendekatan kami memberi tumpuan kepada pelanggan dan kerjasama tinggi membolehkan organisasi mempercepatkan perjalanan digital mereka dengan kecekapan dan kelajuan dalam skala.

Sejak penubuhannya pada 2010, Collabera Digital telah terbang ke aras yang tidak pernah terbayang sebelum ini. Dengan kehadiran global merangkumi 11 negara di rantau APAC dan EMEA, rangkaian lebih 25 pejabat kami berfungsi sebagai pusat inovasi digital. Kami dengan bangganya melayani pelanggan berprestij, dengan syarikat-syarikat Fortune 500 di kalangan lebih 300 pelanggan kami yang dihormati.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.