Cloopen Reaches Settlement with U.S. Securities and Exchange Commission

(SeaPRwire) –   BEIJING, 7 Februari 2024 — Cloopen Group Holding Limited (OTC: RAASY) (“Cloopen” atau “Syarikat”) hari ini mengumumkan bahawa ia telah mencapai penyelesaian ( “Penyelesaian”) dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat ( “SEC”) berkenaan salah laku pekerja dan ketidakteraturan transaksi yang didedahkan dalam kenyataan akhbar yang dikeluarkan oleh Syarikat pada 3 Mei 2022.

Dalam menyelesaikan perkara ini, SEC mengambil kira laporan diri pantas Syarikat kepada staf SEC, dan kerjasama yang besar yang diberikan oleh Syarikat sepanjang siasatan mereka. SEC juga mempertimbangkan langkah pembetulan segera yang diambil oleh Syarikat, termasuk, antara lain, menamatkan perkhidmatan atau mendisiplinkan orang yang terlibat dalam skema penipuan, menyusun semula jabatan yang terlibat dalam salah laku, memperkukuh kawalan perakaunan, dan merekrut kakitangan kewangan dan perakaunan baru dengan kepakaran dalam Prinsip Perakaunan yang Diterima Umum Amerika Syarikat.

Di bawah terma-terma Penyelesaian itu, Syarikat, tanpa mengakui atau menafikan penemuan SEC, bersetuju untuk memasuki perintah oleh SEC bahawa ia akan berhenti dan mengelak daripada melakukan atau menyebabkan sebarang pelanggaran dan sebarang pelanggaran masa depan tertentu undang-undang sekuriti persekutuan, termasuk Seksyen 10 (b) Akta Bursa Sekuriti 1934, sebagaimana yang dipinda. SEC tidak mengenakan denda sivil terhadap Syarikat kerana laporan diri, kerjasama dan pemulihan mereka.

Encik Changxun Sun, ketua pegawai eksekutif Cloopen, berkomen, “Penyelesaian itu menunjukkan kerjasama dan usaha pemulihan kami semasa proses, serta komitmen berterusan kami untuk meningkatkan kawalan dalaman kami. Ke depannya, kami akan memberi tumpuan lebih kepada perniagaan dan perkembangan masa depan kami, dan terus mencipta nilai untuk pelanggan dan pemegang saham kami.”

Mengenai Kumpulan Cloopen Holding Terhad

Cloopen Group Holding Limited adalah pembekal utama solusi komunikasi berasaskan awan pelbagai keupayaan di China menawarkan pakej lengkap solusi komunikasi berasaskan awan, meliputi perkhidmatan platform komunikasi sebagai perkhidmatan (CPaaS), pusat panggilan berasaskan awan (pusat panggilan berasaskan awan), dan kolaborasi dan komunikasi bersatu berasaskan awan (UC & C berasaskan awan). Misi Cloopen adalah untuk meningkatkan pengalaman komunikasi harian dan produktiviti operasi untuk syarikat-syarikat. Cloopen berazam untuk memacu transformasi industri komunikasi perniagaan dengan menawarkan taktik pemasaran dan operasi inovatif dan alat SaaS.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Kenyataan Prospektif

Kenyataan pers ini mengandungi kenyataan prospektif di bawah “perlindungan selamat” di bawah Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934, sebagaimana yang dipinda, dan Akta Pembaharuan Tuntutan Sivil Persendirian Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah “akan”, “mengharapkan”, “menjangka”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan”, “yakin” dan ungkapan serupa. Cloopen juga boleh membuat kenyataan prospektif secara bertulis atau lisan dalam laporan yang difailkan dengan atau disampaikan kepada SEC, dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan tertulis lain dan dalam pernyataan lisan yang dibuat oleh pengarahnya, pegawai atau kakitangannya kepada pihak ketiga. Mana-mana kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai keyakinan dan jangkaan Cloopen serta pandangan kewangannya, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini bergantung kepada faktor-faktor risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif. Maklumat lanjut mengenai risiko, ketidakpastian atau faktor ini termasuk dalam penyataan Cloopen kepada SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah semasa tarikh kenyataan akhbar, dan Cloopen tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini maklumat tersebut, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa. Semua kenyataan prospektif adalah layak dalam keseluruhan oleh amaran berhati-hati ini, dan anda diberi amaran untuk tidak bergantung berlebihan pada kenyataan prospektif ini.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Kumpulan Cloopen Holding Terhad
Hubungan Pelabur
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.