Cisco dan NVIDIA Bantu Syarikat Bina dan Urus Infrastruktur AI yang Selamat Dengan Cepat dan Mudah

(SeaPRwire) –   Ringkasan Berita

  • Syarikat akan menawarkan pelanggan infrastruktur AI mudah alih dan berpusat awan, rangkaian dan perisian, termasuk pengurusan infrastruktur, infrastruktur AI selamat, penyelesaian AI yang boleh diamati dari hujung ke hujung dan capaian kepada perisian AI Enterprise NVIDIA yang menyokong pembinaan dan pelaksanaan beban kerja AI lanjut dan AI generatif.
  • Rangkaian Ethernet berasaskan penyelesaian Cisco dan NVIDIA akan dijual melalui saluran global Cisco, menawarkan perkhidmatan profesional dan sokongan melalui rakan kongsi kunci yang komited untuk membantu perniagaan melaksanakan gugusan GPU mereka melalui infrastruktur rangkaian Ethernet.
  • Kerjasama ini telah menarik pelanggan kunci seperti ClusterPower, pembekal perkhidmatan awan di Eropah, untuk membantu operasi pusat data dengan penyelesaian AI/ML inovatif yang menjadi asas untuk infrastruktur dan perkhidmatan pelanggannya.

AMSTERDAM, 6 Feb 2024CISCO LIVE EMEA — Cisco dan NVIDIA hari ini mengumumkan rancangan untuk menyediakan penyelesaian infrastruktur AI untuk pusat data yang mudah dilaksanakan dan dikendalikan, membolehkan kuasa pengkomputeran besar yang diperlukan perniagaan untuk berjaya dalam era AI.

“AI kini mengubah cara kita bekerja dan hidup, dan sejarah telah menunjukkan bahawa perubahan skala ini akan memerlukan perniagaan untuk menilai semula dan merekabentuk semula infrastruktur mereka,” kata Chuck Robbins, Pengerusi dan Ketua Eksekutif Cisco. “Memperkukuhkan kerjasama yang hebat dengan NVIDIA akan melengkapi perniagaan dengan teknologi dan kepakaran yang diperlukan untuk membina, melaksanakan, mengurus dan menyekat penyelesaian AI berskala.”

“Syarikat di seluruh dunia sedang bergegas untuk mentransformasikan perniagaan mereka dengan AI generatif,” kata Jensen Huang, pengasas dan Ketua Eksekutif NVIDIA. “Dengan bekerja rapat dengan Cisco, kami membuatnya lebih mudah daripada sebelum ini bagi perniagaan untuk memperoleh infrastruktur yang diperlukan untuk mendapat manfaat daripada AI, daya kuasa teknologi paling kuat dalam hidup kami.” 

Kerjasama Kuasa yang Kuat

Cisco, dengan kepakaran terunggulnya dalam rangkaian Ethernet dan ekosistem rakan kongsi yang luas, bersama-sama dengan NVIDIA, pengasas GPU yang menghidupkan ledakan AI, berkongsi visi dan komitmen untuk membantu pelanggan menavigasi peralihan untuk AI dengan infrastruktur berasaskan Ethernet yang sangat selamat.

Cisco dan NVIDIA telah menawarkan pelbagai penyelesaian terpadu produk sejak beberapa tahun lalu di seluruh peranti kolaborasi Webex dan persekitaran pengkomputeran pusat data untuk membolehkan tenaga kerja hibrid dengan ruang kerja fleksibel, mesyuarat AI berkuasa dan infrastruktur desktop maya. Syarikat kini memperdalamkan kerjasama mereka di pusat data untuk membolehkan pelanggan perniagaan dengan pengurusan gugusan AI berskala dan automatik, penyelesaian masalah automatik, pengalaman pelanggan terbaik, dan lebih lagi. Termasuk:

Penyelesaian Data Center Cisco dan NVIDIA Tersedia Hari Ini

  • Tensor Core GPU terbaru NVIDIA tersedia dalam pelbagai pelayan dan papan Cisco UCS Generasi M7, termasuk Cisco UCS X-Series dan UCS X-Series Direct, untuk membolehkan prestasi optimum merentasi pelbagai beban kerja AI dan berat data di pusat data dan di tepi
  • , yang merangkumi rangka kerja perisian, model pra-latih dan alat pembangunan untuk AI lebih selamat, stabil dan disokong dalam pengeluaran kini tersedia dalam senarai harga global Cisco.
  • Rujukan seni bina yang disahkan bersama melalui Cisco Validated Designs (CVDs) membuatkan ia mudah untuk melaksanakan dan mengurus gugusan AI dalam apa jua skala dalam pelbagai kes gunaan merentasi persekitaran maya dan berkontena, dengan pilihan terkonvergen dan hiperkonvergen. CVDs untuk FlexPod dan FlashStack untuk Inferens AI Generatif dengan NVIDIA AI Enterprise  akan tersedia bulan ini, dengan lebih banyak akan datang.
  • Menyokong Cisco Networking Cloud: Cisco pengurusan infrastruktur AI yang disederhanakan melalui pengurusan berpusat awan dan lokasi dengan Cisco Nexus Dashboard dan Cisco Intersight.
  • Pemantauan Pengalaman Digital: Dengan beban kerja dan data AI di awan awam, lokasi dan merentasi beberapa pusat data, ThousandEyes menyediakan Pemantauan Pengalaman Digital untuk memberikan wawasan dan pemulihan masalah automatik yang berlaku di mana-mana merentasi rangkaian awan ke lokasi.
  • Platform Pemerhatian Cisco menggunakan keupayaan AI untuk menyelaraskan dan berkaitan telemetri masa nyata merentasi domain, supaya organisasi dapat lebih baik mencapai kebolehlihatan, wawasan dan tindakan untuk meningkatkan pengalaman digital.
  • Rakan Kedudukan Mengurangkan Risiko: Apabila organisasi merancang untuk dengan berjaya mengambil AI dan automatik, mereka akan mengharapkan ekosistem rakan kongsi global Cisco untuk memberi nasihat, sokongan dan panduan.

“Membina persekitaran berasaskan pengkomputeran AI boleh menjadi tugas sukar bagi organisasi, dan menekankan keperluan untuk infrastruktur pusat data mudah alih, boleh diadaptasi yang menyediakan prestasi dioptimumkan,” kata Vladimir Ester, Ketua Pegawai Teknologi dan pengasas ClusterPower. “Cisco dan NVIDIA membawa bersama-sama inovasi untuk membantu perniagaan menyokong permintaan untuk lebih kuasa pengkomputeran di pusat data dan menavigasi peralihan untuk AI dengan infrastruktur selamat dan boleh diperhatikan.”

“World Wide Technology (WWT) gembira melihat NVIDIA dan Cisco menggabungkan sumber untuk membawa penyelesaian AI berasaskan Ethernet terbukti ke pasaran. Ethernet mempunyai skala paling meluas dalam basis pelanggan kami, dan kerjasama dan tawaran yang dihasilkan akan mempercepatkan keupayaan kami untuk menyampaikan penyelesaian AI kepada pelanggan kami. Kedua-dua Cisco dan NVIDIA sudah menjadi sebahagian penting daripada makmal WWT di mana kami membantu pelanggan memilih dan mengoperasikan seni bina AI supaya mereka dapat lebih cepat menukarkan data mereka kepada wawasan dan tindakan.”

“Apabila perniagaan mencari untuk mentransformasikan perniagaan mereka dengan AI, mereka mesti memahami permintaan unik yang dikenakan oleh beban kerja AI ke atas infrastruktur pusat data,” kata Vijay Bhagavath, Naib Presiden, Rangkaian Awan & Pusat Data di IDC Research. “Kerjasama Cisco dan NVIDIA membawa bersama dua jenama dipercayai dengan teknologi yang saling lengkap untuk membolehkan pelanggan merealisasikan potensi penuh AI dengan pelbagai infrastruktur berasaskan Ethernet yang dioptimumkan prestasinya. “

Ketersediaan: Suku 2 Tahun Takwim; Penyelesaian dijual melalui rakan kongsi saluran Cisco

Mengenai NVIDIA

Sejak penubuhannya pada 1993, NVIDIA (NASDAQ: NVDA) merupakan perintis dalam pengkomputeran dipercepatkan. Penciptaan syarikat GPU pada 1999 memacu pertumbuhan pasaran permainan PC, menakrifkan semula grafik komputer, menghidupkan zaman AI moden dan menggerakkan pengindustrian digital merentasi pasaran. Kini NVIDIA merupakan syarikat infrastruktur pengkomputeran lengkap dengan penawaran skala pusat data yang mengubah suai industri. Maklumat lanjut di .

Mengenai Cisco 

Cisco (NASDAQ: CSCO) merupakan pemimpin teknologi global yang menyambungkan segala-galanya dengan selamat untuk membolehkan apa sahaja. Matlamat kami adalah untuk menyokong masa depan yang inklusif bagi semua dengan membantu pelanggan kami mereka bentuk semula aplikasi mereka, kuasa kerja hibrid, menyekat perniagaan, mentransformasi infrastruktur dan mencapai matlamat kelestarian mereka. Terokai lebih lanjut di  dan ikuti kami di X di .

Cisco dan logo Cisco merupakan tanda dagangan atau tanda dagangan berdaftar Cisco dan/atau syarikat sekutunya di AS dan negara lain. Senarai tanda dagangan Cisco boleh didapati di . Tanda dagangan pihak ketiga yang disebut adalah hak milik pemilik masing-masing. Penggunaan perkataan rakan tidak membayangkan hubungan rakan kongsi antara Cisco dan mana-mana syarikat lain.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.