ChipMOS LAPORKAN PENINGKATAN HASIL PENDAPATAN BULAN JANUARI 2024 28.4% BERBANDING SETAHUN YANG LALU

(SeaPRwire) –   HSINCHU, 7 Feb. 2024 /PRNewswire-FirstCall/ — ChipMOS TECHNOLOGIES INC. (“ChipMOS” atau “Syarikat”) (Bursa Saham Taiwan: dan NASDAQ: IMOS), pembekal terkemuka dalam industri perkhidmatan ujian dan pemasangan semikonduktor yang dialih sumber (“OSAT”), hari ini melaporkan pendapatan konsolidasinya yang tidak diaudit bagi bulan Januari 2024 meningkat sebanyak 28.4% berdasarkan tahun ke tahun. Semua angka dolar A.S. yang dinyatakan dalam siaran akhbar ini berdasarkan kadar tukaran NT$31.29 kepada AS$1.00 setakat 31 Januari 2024.

Pendapatan bagi bulan Januari 2024 adalah NT$1,708.5 juta atau AS$54.6 juta, iaitu penurunan sebanyak 9.2% daripada Disember 2023, dan peningkatan sebanyak 28.4% daripada Januari 2023. Syarikat tersebut menyatakan bahawa ia mendapat manfaat daripada penstabilan inventori yang terus bertambah baik dan pemulihan permintaan dalam produk memorinya. Kekuatan ini membantu mengimbangi kesan berterusan daripada kelembutan pasaran yang lebih luas disebabkan oleh konservatisme dalam corak permintaan dan pengurusan inventori berkaitan permintaan akhir.

Pendapatan Bulanan Konsolidasi (Tidak Diaudit)

Januari 2024

Disember 2023

Januari 2023

Perubahan MoM

Perubahan YoY

Pendapatan

   (NT$ juta)

1,708.5

1,881.5

1,330.2

-9.2 %

28.4 %

Pendapatan

   (AS$ juta)

54.6

60.1

42.5

-9.2 %

28.4 %

Mengenai ChipMOS TECHNOLOGIES INC.:
ChipMOS TECHNOLOGIES INC. (“ChipMOS” atau “Syarikat”) (Bursa Saham Taiwan: dan NASDAQ: IMOS) () merupakan pembekal terkemuka dalam industri perkhidmatan ujian dan pemasangan semikonduktor yang dialih sumber. Dengan kemudahan yang canggih di Taman Sains Hsinchu, Kawasan Perindustrian Hsinchu dan Taman Sains Selatan Taiwan di Taiwan, ChipMOS terkenal dengan rekod kecemerlangan dan sejarah inovasinya. Syarikat ini menyediakan perkhidmatan pemasangan dan ujian menyeluruh kepada syarikat semikonduktor fabless yang terkemuka, pengilang peranti bersepadu dan kilang semikonduktor bebas yang memberi perkhidmatan kepada hampir semua pasaran akhir di seluruh dunia.

Penyataan Pandangan Masa Depan:
Siaran akhbar ini mungkin mengandungi pernyataan pandangan masa depan tertentu. Pernyataan pandangan masa depan ini boleh dikenal pasti melalui perkataan seperti ‘percaya,’ ‘jangka,’ ‘jangka awal,’ ‘projek,’ ‘hasrat,’ ‘harus,’ ‘cari,’ ‘anggaran,’ ‘masa depan’ atau ungkapan serupa atau melalui perbincangan tentang, antara lain, strategi, matlamat, rancangan atau hasrat. Penyataan ini mungkin termasuk unjuran kewangan dan anggaran serta andaian yang mendasarinya, penyataan mengenai rancangan, objektif dan jangkaan berkenaan dengan operasi, produk dan perkhidmatan masa depan, dan penyataan mengenai prestasi masa depan. Keputusan sebenar mungkin berbeza secara material pada masa depan daripada yang dinyatakan dalam pernyataan pandangan masa depan yang terkandung dalam dokumen ini, disebabkan oleh pelbagai faktor. Maklumat lanjut mengenai risiko, ketidakpastian dan faktor lain ini dimasukkan dalam Laporan Tahunan syarikat terkini pada Borang 20-F yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa A.S. (“SEC”) dan dalam fail syarikat yang lain bersama SEC.

Kenalan:

Di Taiwan

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.