China Southern Airlines Company Limited Bercadang Untuk Mendaftarkan Semula dan Menghentikan Kepatuhan Pelaporannya Di Bawah Akta Pasaran Sekuriti 1934 Amerika Syarikat

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, 5 Februari 2024 — China Southern Airlines Company Limited (the “Company”) (HKSE: 01055; SSE: 600029) mengumumkan hari ini bahawa Syarikat bercadang untuk menamatkan pendaftaran dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (the “SEC”) dan menamatkan kewajipan laporan di bawah Akta Pasaran Sekuriti 1934 Amerika Syarikat, sebagaimana yang dipinda (the “Exchange Act”).

Syarikat mengemukakan Borang 25 kepada SEC pada 23 Januari, 2023 (Waktu Piawai Timur) untuk menghapuskan saham depositari Amerika (the “ADSs”) daripada Bursa Saham New York. Penghapusan itu berkuat kuasa pada 3 Februari, 2023 (Waktu Piawai Timur), dan program saham depositari berakhir pada 6 Mac, 2023 (Waktu Piawai Timur).

Oleh kerana Syarikat telah memenuhi kriteria untuk penamatan pendaftaran, Syarikat bercadang untuk mengemukakan Borang 15F kepada SEC pada 5 Februari 2024 untuk menamatkan pendaftaran ADSs dan saham tersenarai luar negeri yang terkandung (the “H Shares”) Syarikat, dan menamatkan kewajipannya di bawah seksyen 13(a) dan seksyen 15(d) Akta Pertukaran. Selepas itu, semua kewajipan laporan Syarikat di bawah Akta Pertukaran akan digantung kecuali Borang 15F kemudiannya ditarik balik atau ditolak. Penamatan pendaftaran dan penamatan kewajipan laporan Syarikat di bawah Akta Pertukaran dijangka berkuat kuasa 90 hari selepas pengemukaan Borang 15F.

Syarikat akan terus mematuhi kewajipan pendedahan maklumat dan lain-lain sebagai pengeluar tersenarai di bawah peraturan yang berkenaan Bursa Saham Hong Kong dan Bursa Saham Shanghai serta undang-undang dan peraturan lain yang terpakai.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat: .

HUBUNGAN: China Southern Airlines Company Limited, Chen Weihua, Tel: +86 20 86112480, Email:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.