CeraVe Bekerjasama dengan Michael Cera dan Bintang TikTok dalam Kempen Global Pertama Seumpamanya

(SeaPRwire) –   Brand penjaga kulit teratas Gen Z di AS melancarkan kempen lucu yang mengingatkan CeraVe dibangunkan dengan pakar kulit bukannya Michael Cera.

NEW YORK, 12 Februari 2024 — CeraVe, jenama penjaga kulit yang disyorkan oleh pakar kulit teratas di AS, telah mendedahkan kesimpulan epik kepada iklan Super Bowl pertamanya dan kempen global pertama jenisnya, dibangunkan melalui perkongsian dengan pelakon Michael Cera, pakar kulit viral dan bintang terbesar TikTok.

Selama berminggu, Michael Cera telah menjadi tumpuan berita dan media sosial mempromosikan ‘jenama namanya’, CeraVe. Cera berhadapan dengan pakar kulit dan mendedahkan iklan CeraVe miliknya sendiri. Tetapi kebenaran muncul dalam iklan pendedahan, di mana kempen pelik Cera dibongkar oleh dewan pakar kulit CeraVe, yang mengingatkan beliau bahawa CeraVe sentiasa dibangunkan dengan pakar kulit sejak 2005. Sebenarnya, “Ve” merujuk kepada Teknologi MVE dan “Cera” merujuk kepada “seramida”, bukannya Michael Cera

Ketika jenama penjaga kulit baharu terus muncul, mendakwa pengesahan pakar kulit dan penggunaan seramida, kempen ini direka untuk menguatkan gerakan jenama ‘merawat seperti pakar kulit’ dan menyambut reputasi CeraVe sebagai jenama penjaga kulit yang disyorkan oleh pakar kulit teratas di AS. Jenama meletakkan senarai pakar kulit berlesen yang hebat di barisan hadapan untuk mencabar dan membongkar dakwaan Cera dengan menekankan pakar kulit sebagai pakar industri penjaga kulit sebenar dan menguatkan komitmen jenama untuk menyediakan produk penjaga kulit yang dibangunkan oleh pakar kulit untuk semua.

Walaupun dakwaan pelik Michael Cera, “Cera” sebenarnya merujuk kepada seramida – bahan aktif utama jenama yang bertindak sebagai lem untuk menyatukan sel-sel kulit untuk mengekalkan halangan kulit kita berintegriti dan sihat. Campuran seramida CeraVe yang unik, seramida 1, 3 dan 6-II, menggantikan tahap lipid kulit semula jadi untuk membantu memulihkan halangan kulit. “Ve” merujuk kepada Teknologi MVE jenama, sistem penghantaran revolusi yang membantu melepaskan bahan, seperti seramida, sepanjang masa untuk menyediakan hidrasi perlahan berterusan. Melampaui hanya merawat permukaan kulit, campuran eksklusif CeraVe seramida dan teknologi MVE, dibangunkan dengan pakar kulit, membantu tidak sahaja memulihkan tetapi juga menguatkan halangan kulit. 

“Dari awal, CeraVe dibangunkan dengan pakar kulit, ia merupakan aspek asas DNA jenama. Kami tidak sahaja membangunkan semua produk kami dengan mereka, tetapi kami juga mencipta kandungan pendidikan dan hiburan kesihatan kulit dengan mereka yang kami kongsi di semua saluran kami,” kata Melanie Vidal, Pengurus Jenama Global CeraVe. “Super Bowl menyediakan pentas ideal untuk menerangkan misi jenama kami melalui pendekatan inovatif – kempen pertama jenisnya, menjemput semua orang menyertai pengalaman lucu seperti lelucon. Kini, bagi mereka yang tidak mengetahui, ia jelas: CeraVe dibangunkan dengan pakar kulit dan ‘cera’ merujuk kepada ‘seramida’ – lipid penting yang membantu melindungi dan memulihkan halangan kulit.”

Melampaui iklan tradisional, kempen “Michael CeraVe” pertama jenisnya menggunakan kemas kini budaya CeraVe untuk mencipta kempen pengaruh lintas platform yang dibakar oleh penyokong jenama yang mengambil kempen dari media sosial spekulasi sehingga ke pendedahan iklan TV besar. Diilhamkan oleh rumor online yang sedia ada bahawa Cera lama terlibat dengan jenama sebagai nama samanya, Cera dan reputasinya yang disukai peminat untuk watak canggung, luar biasa memainkan peranan penting dalam naratif – Evan dalam Superbad, George Michael Bluth dalam Arrested Development dan Allan dalam filem Barbie tahun ini yang memecah rekod. Walau bagaimanapun, sama pentingnya adalah senarai bintang pakar kulit berlesen dan personaliti media sosial terkemuka, termasuk , , dan , yang bekerjasama dengan Cera, meningkatkan syak wasangka dan spekulasi dengan jutaan pengikut mereka. Keseluruhan kempen tiga minggu dilaksanakan di media digital, video, media sosial dan saluran jenama CeraVe, selain strategi pemasaran pengaruh yang kukuh. Kerjasama strategik ini, bersama-sama dengan pemasaran sosial dan komunikasi yang dihasilkan dengan teliti, membolehkan komuniti jenama membuat lelucon benar-benar besar dan tidak terlepas.

“Iklan Super Bowl kami yang pertama tidak boleh terhad kepada satu momen. Ia perlu menjadi pengalaman pendidikan penjagaan kulit yang tidak terlupa,” kata Tom Allison, Timbalan Presiden Eksekutif & Ketua Global Jualan dan Pemasaran Profesional. “Kerjasama dengan Michael Cera, rakan pengaruh kami dan pakar kulit memberi kami peluang untuk menguatkan warisan dan ciri-ciri jenama kami, sambil menikmati sedikit kegembiraan sepanjang jalan. Nama bersama yang sama membolehkan kerjasama yang benar-benar autentik dan bermain-main. Dia adalah protagonis yang sempurna dalam lelucon kami – kolaborator yang hebat dengan rakan pengaruh kami dan penantang yang lebih baik lagi kepada sekutu pakar kulit kami, membina ke pendedahan Permainan Besar.”

Lawati untuk menyelami kempen yang boleh diingati ini lebih dalam dan lihat iklan… Untuk maklumat dan tips penjagaan kulit lebih lanjut, lawati CeraVe di dan di , dan .

Mengenai CeraVe
Diasaskan pada 2005 dan dibangunkan dengan pakar kulit, CeraVe adalah jenama pertama dan tunggal yang menawarkan barisan penuh produk mengandungi seramida dan teknologi MVE penting untuk membantu memulihkan halangan perlindungan kulit semula jadi. CeraVe mempunyai barisan penuh produk penjagaan kulit untuk mengikuti langkah yang disyorkan oleh pakar kulit untuk membersihkan, merawat, memberikan hidrasi dan melindungi. Misi jenama adalah untuk menyediakan penjagaan kulit terapi untuk semua. Untuk maklumat lanjut, lawati jenama di Facebook (@ceraveusa), Instagram (@cerave), TikTok (@cerave), X (@cerave) atau di .

Maklumat media:
Stefanie Schmit
Christine ALKHAWAM Christine

CeraVe dibangunkan dengan Pakar Kulit. Bukan Michael Cera.

CeraVe dibangunkan dengan Pakar Kulit. Bukan Michael Cera.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.