Carota dan F.LAB Menubuhkan Perikatan Strategik untuk Memperkukuh Daya Saing Smart Cockpit

(SeaPRwire) –   TAIPEI, Feb. 7, 2024 — Carota, pembekal global pembaruan Over-The-Air (OTA) dan penyelesaian diagnostik jarak jauh, mengumumkan perikatan strategik dengan F.LAB, syarikat pembangunan perisian khusus dalam teknologi kokpit pintar. Perikatan ini akan menyepadukan perkhidmatan F.LAB ke dalam portfolio produk Carota dengan licin, selanjutnya meningkatkan kelebihan saingan Carota dalam sektor teknologi automotif.

The 2nd and 3rd from the right: Carota CEO Paul Wu, F.LAB CEO June Kim
The 2nd and 3rd from the right: Carota CEO Paul Wu, F.LAB CEO June Kim

Carota terkenal secara global untuk teknologi inti OTA dan juga pembekal terbesar perkhidmatan pengurusan imej fleet di Taiwan, serta merekabentuk penghentak pelanggaran trak dan sistem amaran pelanggaran belakang. Kokpit pintar dianggap tren masa depan dalam pembangunan pelbagai jenis kenderaan penumpang, menyediakan pengalaman memandu berkualiti tinggi melalui pengalaman audio-visual yang bermanusia dan menyerap. Dengan pengenalan kokpit pintar, bukan sahaja kereta penumpang tetapi juga kenderaan komersial dan logistik boleh menyediakan “ruang hidup ketiga” yang lebih selesa dan selamat.

F.LAB, berpangkalan di Korea Selatan, telah menunjukkan prestasi cemerlang dalam membangunkan perisian dan platform kokpit pintar, melayani pengeluar kereta utama di seluruh dunia, dengan terminal jualan yang diedarkan secara global. Perikatan dengan Carota menunjukkan komitmen kedua-dua pihak untuk menyediakan penyelesaian dan pembaruan kokpit pintar bersambung bersepadu berkualiti tinggi untuk memenuhi keperluan berkembang industri automotif.

Ketua Eksekutif Carota Paul Wu menyatakan, “Kerjasama dengan F.LAB selari dengan visi kami untuk menyediakan penyelesaian komprehensif dan inovatif kepada industri automotif. Kokpit pintar semakin meluas digunakan dalam pelbagai kenderaan elektrik, dengan aplikasi berfungsi berdasarkan tetapan pengeluar dan keutamaan pemilik. Kami berharap untuk memanfaatkan kekuatan gabungan kami dalam teknologi perkakasan dan perisian serta integrasi sumber untuk bersama-sama menjelajahi pasaran yang lebih luas.”

Ketua Eksekutif F.LAB June Kim menyatakan, “Kami bersemangat tentang kerjasama strategik kami dengan Carota, bertujuan untuk mencapai sambungan lebih selamat, komprehensif dan pengalaman memandu yang lebih menyeronokkan pada masa penting untuk pemindahan berjaya pelbagai pengeluar ke Kenderaan Berdefinisi Perisian (SDVs).”

Mengenai Carota 
Carota menyediakan penyelesaian pembaruan OTA (Over-The-Air) global dan diagnostik jarak jauh serba lengkap, serta pembekal perkhidmatan pengurusan fleet terbesar di Taiwan.

Mengenai F.LAB 
F.LAB bertujuan untuk memperkasakan model perniagaan dan perniagaan pertumbuhan baharu, menyediakan enjin pertumbuhan jangka panjang untuk industri automotif global, IoT, dan berkaitan perkhidmatan rangkaian.

Untuk pertanyaan media, sila hubungi: Carota, Media; F.LAB Media

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.