Cabang Insurans Yiren Digital Dapat Tempat Dalam Senarai Pembekal Diluluskan FESCO

(SeaPRwire) –   BEIJING, Feb. 6, 2024 — Hexiang Insurance Brokers, anak syarikat Yiren Digital, telah secara rasmi dimasukkan ke dalam Senarai Pembekal yang Diluluskan (ASL) Beijing Foreign Enterprise Human Resources Service Co., Ltd. (FESCO), menandakan satu tonggak dalam pengembangan Hexiang ke dalam domain perkhidmatan sumber manusia untuk syarikat asing melalui penyelesaian insurans komersial yang disesuaikan.

Selama lebih empat dekad, FESCO telah menjadi kuasa terkemuka dalam industri sumber manusia China, menyediakan perkhidmatan dan kepakaran tanpa tandingan. Diiktiraf untuk kriteria pemilihan yang ketat untuk perkongsian, kerjasama FESCO dengan Hexiang dikaitkan dengan pendekatan inovatif Hexiang untuk menyesuaikan produk insurans dan perkongsian strategik dengan pembekal insurans terkemuka. Pengesahan ini menggarisbawahi keupayaan Hexiang dalam memenuhi standard tinggi FESCO dan menyumbang kepada pembangunan industri. Pada masa ini, FESCO melayani puluhan ribu pelanggan korporat, meliputi jutaan pekerja merentasi sektor seperti teknologi maklumat, tenaga baru, angkasa lepas, dan biofarmasi. Ini membuka peluang pasaran yang besar bagi Hexiang dalam penyelesaian insurans pekerja.

Ditubuhkan pada 2011, Hexiang Insurance Brokers telah berkembang menjadi syarikat insurans perantaraan kebangsaan yang dihormati, dengan 32 cawangan merentasi China dan perkongsian dengan lebih 100 pembekal insurans, termasuk gergasi industri seperti Ping An dan China Life. Rangkaian yang kukuh ini membolehkan Hexiang menawarkan rangkaian menyeluruh perkhidmatan insurans, menyasarkan klien korporat dan individu. Dalam kerjasama dengan FESCO, Hexiang dilengkapi untuk menyediakan penyelesaian insurans berkualiti tinggi untuk memenuhi keperluan pekerja korporat dalam bidang perubatan, kecederaan kemalangan, dan penyakit kritikal.

Hexiang telah mempamerkan pertumbuhan yang ketara dalam jumlah perniagaan dan prestasi kewangan sejak diambil alih oleh Yiren Digital pada 2020. Syarikat perantaraan ini melaporkan premium kasar sebanyak RMB 3.7 bilion dalam tiga suku pertama 2023, menandakan peningkatan 42% tahun ke tahun, bersama-sama dengan peningkatan 62% kepada RMB 866 juta dalam pendapatan.

Dalam ekosistem Yiren Digital, Hexiang Insurance Brokers membezakan diri sebagai pemain penting. Tidak seperti pesaingnya, Hexiang aktif menjelajahi sektor insurans hayat dan harta, memacu inovasi untuk memperluas kaki tangannya di pasaran. Penawaran insurans hayatnya adalah menyeluruh, meliputi insurans kesihatan dan kemalangan hingga anuiti, dengan itu memenuhi spektrum yang luas keperluan pelanggan untuk keselamatan kewangan, pengumpulan wang pendidikan, perancangan persaraan, dan perancangan kekayaan. Pendekatan ini tidak sahaja mempelbagaikan penyelesaian insurans dan perancangan kewangan yang tersedia kepada pelanggan Yiren Digital tetapi juga meningkatkan proposisi nilainya.

Di sektor insurans harta, Hexiang memaparkan portfolio yang berpelbagai. Ia menyasarkan individu dan perniagaan dengan pelbagai produk, termasuk insurans korporat, rumah, dan liabiliti, serta tawaran khusus sektor seperti kargo, kejuruteraan, pertanian, dan insurans kereta. Julat yang meluas ini membolehkan Hexiang menyokong pelanggan korporat dalam faedah pekerja, pengurusan risiko, dan perancangan berterusan perniagaan, sementara juga membantu keluarga dalam melindungi aset mereka. Ini memperluas keupayaan perkhidmatan dan peluang pasaran Yiren Digital.

Hexiang Insurance Brokers berazam untuk menubuhkan diri sebagai syarikat perantaraan terunggul di pasaran insurans China dengan menyediakan julat perantaraan yang meluas dan berbeza. Komitmen kepada kecemerlangan ini telah diiktiraf melalui anugerah berprestij, termasuk ‘Perkhidmatan Insurans Hayat Kelas Atasan di China‘ dari The Asian Banker pada 2021 dan ‘Anugerah Jenama Insurans Cemerlang’ dari Jin Rong Jie, media kewangan Cina yang terkenal, pada 2022.

Mengenai Yiren Digital

Yiren Digital Ltd. adalah platform canggih, berkuasa AI yang menyediakan pakej lengkap perkhidmatan kewangan dan gaya hidup di China. Misi kami adalah untuk meningkatkan kesejahteraan kewangan pelanggan dan meningkatkan kualiti hidup mereka dengan menyediakan perkhidmatan kewangan digital, penyelesaian insurans yang disediakan khusus, dan perkhidmatan gaya hidup premium. Kami menyokong pelanggan pada pelbagai peringkat pertumbuhan, menangani keperluan pembiayaan yang timbul daripada aktiviti penggunaan dan pengeluaran, sementara bertujuan untuk meningkatkan keseluruhan kebajikan dan keselamatan individu, keluarga, dan perniagaan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.