Brands Perlu Menerima dan Menyokong Ekonomi Pengalaman Pelanggan Hari Ini, Temuan Terperinci dalam 2024 Merkle Customer Experience Imperatives

(SeaPRwire) –   Penyelidikan global memberikan pandangan tentang bagaimana pengguna berinteraksi dan mengalami jenama. 

COLUMBIA, Md., 29 Januari 2024 — Merkle, syarikat pengurusan pengalaman pelanggan (CXM) berteknologi tinggi dan didorong data utama dentsu, telah mendedahkan bahagian pertama siri penyelidikannya yang bertajuk “Dari Penglibatan ke Pemberdayaan: Memenangi dalam Ekonomi Pengalaman Hari Ini.”

Merkle telah menerbitkan laporan Imperatif CX selama 12 tahun, dan ini adalah tahun pertama karya utamanya yang bersifat prospektif berdasarkan penyelidikan eksklusif. Laporan ini, yang merupakan bahagian pertama daripada beberapa yang akan diterbitkan pada tahun 2024, memberi tumpuan kepada wawasan daripada kaji selidik pengguna yang dijalankan pada suku keempat 2023. Merkle meninjau 2,100 pengguna dan 820 jenama di 18 negara dan tiga benua. Pengedaran awal ini memberi tumpuan kepada pengguna, yang ditanya soalan mengenai topik seperti AI dalam pemasaran, preferensi penggunaan data pelanggan, dan penggunaan teknologi masa depan.

Kemajuan teknologi terus dipercepatkan setiap tahun, yang telah meningkatkan dan memajukan jangkaan pengguna, memberi mereka kawalan dan pengaruh yang lebih besar terhadap cara jenama memasarkan kepada mereka. Penyelidikan Merkle menunjukkan bahawa purata, hanya 2.5 sumber maklumat mempengaruhi keputusan jenama seseorang pengguna. Jenama tidak mempunyai ruang ralat yang sama mereka pernah miliki, jadi sangat penting bagi mereka untuk menerima dan menyokong gelombang pengguna yang berkuasa ini dan membuat jelas bagaimana pengalaman yang mereka tawarkan dapat memperbaiki kehidupan pelanggan mereka.

Untuk cemerlang dalam medan yang semakin padat, Merkle mendesak jenama untuk memberi tumpuan kepada menangani preferensi pengguna yang dinyatakan tentang pengalaman jenama mereka dalam usaha untuk meningkatkan kepercayaan dan membina hubungan jangka panjang.

“Dengan penyelidikan ini, kami ingin memberikan ahli CXM wawasan sebenar tentang bagaimana pengguna mengalami jenama hari ini,” kata Pete Stein, presiden global Merkle. “Jenama yang ingin cemerlang dalam ekonomi pengalaman mesti menyesuaikan diri dengan jangkaan pelanggan yang berkembang.”

Penemuan kajian mendedahkan enam imperatif kritikal untuk jenama yang ingin menawarkan pengalaman pelanggan yang cemerlang:

1. Fahami asas CXM dari perspektif pelanggan.
2. Gunakan data pelanggan untuk faedah pelanggan.
3. Gunakan AI beretika untuk mencipta kemudahan dan membina kepercayaan.
4. Memenuhi keperluan pelanggan untuk interaksi manusia hidup.
5. Memberi tumpuan kepada pengalaman selepas pembelian.
6. Eksperimen dengan teknologi masa depan untuk mencipta bentuk baru pemberdayaan pelanggan.

Stein menambah: “Pada masa di mana pengguna mempunyai lebih banyak kawalan dan pilihan pembelian, penting bagi jenama untuk tidak hanya mengejar trend tetapi mencapai akar umbi apa yang dimaksudkan dengan ‘pengalaman pelanggan yang hebat’. Pemberdayaan pelanggan sebenar memerlukan lebih daripada hanya personalisasi; ia menuntut sambungan dan pengalaman yang benar-benar menyentuh.

Imperatif 2024 boleh didapati dalam laporan penyelidikan boleh muat turun. Lawati  untuk memuat turun.

Mengenai Merkle
Merkle, syarikat dentsu, adalah syarikat pengurusan pengalaman pelanggan (CXM) terkemuka yang menumpukan kepada penyampaian pengalaman pelanggan unik dan peribadi merentasi platform dan peranti. Selama lebih 30 tahun, syarikat Fortune 1000 dan pertubuhan amal terkemuka telah bekerjasama dengan Merkle untuk memaksimumkan nilai portfolio pelanggan mereka. Warisan syarikat dalam data, teknologi dan analitik membentuk asas kemahiran tak tertandinginya dalam memahami wawasan pengguna yang memacu strategi pemasaran hiper-peribadi. Gabungan kekuatan mereka dalam perundingan, kreatif, media, analitik, data, identiti, CX/perdagangan, teknologi dan promosi kesetiaan & mempromosikan hasil pemasaran dan kelebihan saingan yang lebih baik. Merkle mempunyai lebih daripada 16,000 pekerja di 30+ negara di seluruh Amerika, EMEA dan APAC. Untuk maklumat lanjut, hubungi Merkle di 1-877-9-Merkle atau lawati .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.