Azbil Corporation Dianugerahkan Anugerah Syarikat Tahun Frost & Sullivan Asia Tenggara untuk Menyampaikan Penyelesaian Bangunan Pintar Yang Melampaui Jangkaan yang Meningkatkan Kecekapan dan Prestasi Operasi

(SeaPRwire) –   Azbil Corporation (Azbil) menyediakan portfolio penyelesaian automatik bangunan yang menyeluruh untuk menutup seluruh kitaran hayat bangunan, memastikan operasi mampan, dan meningkatkan nilai aset jangka panjang.

SAN ANTONIO, Feb. 7, 2024 —  baru-baru ini mengkaji industri penyelesaian bangunan pintar dan, berdasarkan penemuannya, mengiktiraf  dengan Anugerah Syarikat Tahun 2023 Asia Tenggara. Azbil ialah syarikat berpangkalan di Jepun yang menangani keperluan pasaran yang berkembang untuk penyelesaian bangunan pintar dengan keupayaan automatik dan pakar-pakar berkemahiran tinggi yang luar biasa.

Azbil membangunkan sistem automatik bangunan terkini, teknologi pengurusan tenaga, sistem keselamatan, dan produk dan penyelesaian bangunan yang meningkatkan ruang dan memudahkan penjimatan tenaga.

Azbil membangunkan sistem automatik bangunan terkini, teknologi pengurusan tenaga, sistem keselamatan, dan produk dan penyelesaian bangunan yang meningkatkan ruang dan memudahkan penjimatan tenaga.

Azbil membangunkan sistem automatik bangunan (BA) terkini, teknologi pengurusan tenaga, sistem keselamatan, dan produk serta penyelesaian bangunan yang meningkatkan ruang dan memudahkan penjimatan tenaga. Sebagai contoh, syarikat itu memanfaatkan teknologi kawalan terkini untuk pemanasan, pengudaraan dan penyejukan (HVAC) untuk menyediakan ruang yang selesa dan sihat yang meningkatkan kecekapan perniagaan sambil mengurangkan impak alam sekitar.

Azbil mengikuti trend pasaran terkini untuk terus berinovasi dan kekal di puncak industri bangunan pintar. Oleh itu, syarikat ini dengan aktif mengamalkan teknologi terkini seperti kecerdasan buatan (AI), data besar dan pengkomputeran awan. Dengan menggunakan pendekatan ini, Azbil berkembang dengan pesat di Asia Tenggara dan telah mencapai kedudukan terkemuka dalam industri penyelesaian bangunan pintar.

“Azbil berada di garis hadapan ruang saingan penyelesaian bangunan pintar yang sangat kompetitif. Dengan sejarah inovasi yang berakar umbi, syarikat itu membentuk trend industri, memberi kesan kepada peranannya dalam pasaran. Pada tahun 2022, syarikat itu mencapai pertumbuhan jualan yang cemerlang. Segmen automatik bangunan Azbil ialah yang terbesar daripada tiga segmen perniagaan utamanya, menyumbang kepada 46.4% daripada jualan bersihnya pada FY2022,” kata Viswesh Vancheeshwar, prinsipal industri untuk Tenaga & Alam Sekitar di Frost & Sullivan.

Azbil bergantung kepada pakar-pakar berkelayakan tinggi dengan pengalaman meluas untuk membantu pelanggan mencapai matlamat perniagaan mereka. Untuk berbuat demikian, Azbil mengukuhkan rangkaian jualan dan perkhidmatan globalnya dengan meningkatkan kehadiran kakitangan dan pangkalan luar negara. Usaha ini bertujuan untuk meningkatkan nilai dan kecekapan melalui transformasi digital.

Selain itu, Azbil komited kepada pembangunan profesional pasukannya melalui program latihan sistematik yang membolehkan mereka menyesuaikan pengetahuan mereka dengan syarat-syarat negara tertentu. Pendekatan berpusatkan pelanggan ini menubuhkan kepercayaan jangka panjang dan membolehkan Azbil menyesuaikan penawarannya kepada cabaran pelanggan unik.

“Azbil menggabungkan pasukan berpengalaman dan berkemahiran tinggi yang boleh membantu pelanggan mencapai sasaran kualiti, kos, penghantaran, keselamatan dan alam sekitar mereka. Selain itu, syarikat itu membuat pelaburan dalam pembangunan peribadi profesional. Ia telah merangka program latihan sistematik untuk pakar pengukuran, kawalan dan penyelenggaraan dan ahli sains data. Program itu membantu perniagaan perkhidmatan global Azbil menyesuaikan diri dengan syarat-syarat negara dan menghasilkan jurutera yang mengambil kira keperluan, kehendak atau pelanggan negara tertentu,” menunjukkan Encik Melvin Leong, Pengarah Kanan, Ketua Rumah & Bangunan di Frost & Sullivan.

Setiap tahun, Frost & Sullivan menyampaikan Anugerah Syarikat Tahun kepada organisasi yang menunjukkan kecemerlangan dari segi strategi pertumbuhan dan pelaksanaannya dalam bidangnya. Anugerah itu mengiktiraf tahap inovasi tinggi dengan produk dan teknologi, dan kepimpinan yang dihasilkan dari segi nilai pelanggan dan penembusan pasaran.

Anugerah Amalan Terbaik Frost & Sullivan mengiktiraf syarikat di pelbagai pasaran serantau dan global untuk menunjukkan pencapaian cemerlang dan prestasi yang unggul dalam kepimpinan, inovasi teknologi, perkhidmatan pelanggan, dan pembangunan produk strategik. Ahli analisis membandingkan peserta pasaran dan menilai prestasi melalui temu bual mendalam, analisis, dan penyelidikan sekunder yang luas untuk mengenal pasti amalan terbaik dalam industri.

Mengenai Frost & Sullivan

Selama enam dekad, Frost & Sullivan telah terkenal di seluruh dunia dengan peranannya dalam membantu pelabur, pemimpin korporat dan kerajaan menavigasi perubahan ekonomi dan mengenal pasti teknologi yang mengganggu, Mega Trends, model perniagaan baru dan syarikat untuk bertindak, yang menghasilkan aliran pertumbuhan berterusan untuk memacu kejayaan masa depan..

Hubungi:
Tammy Chan
E:  

Mengenai Azbil Corporation

, dahulunya dikenali sebagai Yamatake Corporation, ialah syarikat terkemuka dalam automatik bangunan dan perindustrian, menggunakan teknologi pengukuran dan kawalannya untuk menyediakan penyelesaian bernilai tinggi kepada pelanggan untuk menjadikan operasi mereka lebih cekap dan mampan. Ditubuhkan pada tahun 1906, Azbil melayani pelanggan di seluruh dunia dalam pelbagai industri dan bertujuan untuk menyumbang kepada keselamatan, keselesaan dan pemenuhan manusia, dan pemeliharaan alam sekitar global. Pada akhir Mac 2023, Azbil mempekerjakan lebih daripada 10,000 orang di seluruh dunia dan menjana ¥278.4 bilion dalam hasil.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.