Amcor mengumumkan pengembangan kapasiti pengeluaran termopembentukan untuk menyokong pertumbuhan pelanggan kesihatan di Amerika Utara

(SeaPRwire) –   DEERFIELD, Ill., Jan. 31, 2024 — Amcor (NYSE: AMCR, ASX:AMC), pemimpin global dalam membangunkan dan menghasilkan penyelesaian pek yang bertanggungjawab, hari ini mengumumkan pengembangan ketara keupayaan termoformingnya di Amerika Utara untuk pasaran kesihatan.

State-of-the-art thermoforming equipment at Amcor’s healthcare manufacturing plant in Oshkosh, Wis., will support customers in the medical, pharmaceutical and consumer health sectors.
State-of-the-art thermoforming equipment at Amcor’s healthcare manufacturing plant in Oshkosh, Wis., will support customers in the medical, pharmaceutical and consumer health sectors.

Penambahan peralatan termoforming automatik dan canggih di kilang pembuatan kesihatan Amcor yang berkelas dunia di Oshkosh, Wisconsin akan menyokong permintaan yang meningkat daripada pelanggan dalam sektor perubatan, farmasi, dan kesihatan pengguna. Kapasiti tambahan ini akan menyediakan pilihan cekap bagi syarikat yang ingin bekerjasama dengan Amcor untuk menyokong ambisi pertumbuhan mereka. 

Pengembangan ini juga akan membolehkan pelanggan mendapatkan termoforms dan penutup potongan die daripada satu lokasi, membantu menyederhanakan pengeluaran dan pengedaran produk. 

“Kami bersemangat untuk menawarkan penyelesaian bekalan penting kepada pelanggan kesihatan kami dengan meningkatkan keupayaan pengeluaran kami,” kata Art Castro, naib presiden dan pengurus umum Amcor Flexibles Amerika Utara Kesihatan. “Apabila permintaan meningkat, pelaburan strategik ini menggariskan komitmen Amcor untuk menjadi rakan pertumbuhan sebenar dalam menjangka dan memenuhi keperluan termoforming unik pelanggan kami.”

Pengembangan ini meningkatkan keupayaan termoforming global Amcor untuk pelbagai industri. Kilang kesihatan yang dikhaskan termasuklah kilang syarikat di , dan kilang di Mankato, Minnesota dan Carolina, Puerto Rico.

Di Oshkosh, peralatan baru – dijangka beroperasi awal Disember tahun ini – akan terletak di bilik bersih Kelas 7 di kilang, yang beroperasi di bawah sistem kualiti ISO13485.

Mengenai Amcor
Amcor ialah pemimpin global dalam membangunkan dan menghasilkan penyelesaian pek yang bertanggungjawab merentasi pelbagai bahan untuk makanan, minuman, farmasi, perubatan, rumah tangga dan peribadi, serta produk lain. Amcor bekerja dengan syarikat terkemuka di seluruh dunia untuk melindungi produk mereka, membezakan jenama, dan meningkatkan rantai bekalan melalui pelbagai pek fleksibel dan kukuh, kotak khas, penutup, dan perkhidmatan. Syarikat itu memberi tumpuan untuk menghasilkan pek yang semakin ringan, boleh dikitar semula dan boleh guna semula, dan dihasilkan menggunakan jumlah yang semakin meningkat bahan daur semula. Pada tahun kewangan 2023, kira-kira 41,000 pekerja Amcor menjana jualan tahunan US$14.7 bilion daripada operasi yang merangkumi 218 lokasi di 41 negara. NYSE: AMCR; ASX: AMC
 I  I  I 

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.