Ambow Education Mengumumkan Pelan untuk Melaksanakan Perubahan Nisbah ADS

(SeaPRwire) –   CUPERTINO, Calif., 30 Januari 2024 — Ambow Education Holding Ltd. (NYSE American: AMBO) (“Ambow” atau “Syarikat”) mengumumkan rancangan untuk mengubah nisbah depositori saham Amerika (“ADS”) kepada saham biasa Kelas A untuk satu (1) ADS, mewakili dua puluh (20) saham biasa Kelas A ( “Perubahan Nisbah ADS”). Perubahan Nisbah ADS dijangka berkuat kuasa pada atau sekitar 20 Februari 2024, Waktu Timur Amerika Syarikat (“Tarikh Berkuat Kuasa”).

Perubahan Nisbah ADS akan memberi kesan yang sama seperti pemecahan semula ADS satu untuk sepuluh bagi pemegang ADS. Perubahan Nisbah ADS tidak akan memberi kesan kepada saham biasa Kelas A Syarikat dan tiada saham biasa Kelas A akan dikeluarkan atau dibatalkan berkaitan dengan Perubahan Nisbah ADS. Pada Tarikh Berkuat Kuasa, pemegang ADS akan diminta untuk menyerahkan dan menukar setiap sepuluh (10) ADS yang dipegang untuk satu (1) ADS baru. Pemegang ADS dalam Sistem Pendaftaran Terus (“DRS”) dan dalam Pusat Pendepositan Trust (“DTC”) akan mempunyai ADS mereka ditukar secara automatik dan tidak perlu mengambil sebarang tindakan. Citibank, N.A., sebagai bank depositari untuk program ADS Syarikat (“Depositari”), akan mengatur pertukaran tersebut.

Tiada ADS baru pecahan akan dikeluarkan berkaitan dengan Perubahan Nisbah ADS. Sebaliknya, hak pecahan kepada ADS baru akan digabungkan dan dijual oleh Depositari, dan wang tunai bersih daripada jualan hak pecahan ADS (selepas dikurangkan yuran, cukai dan perbelanjaan) akan didistribusikan kepada pemegang ADS berkenaan oleh Depositari.

ADS akan terus diperdagangkan di NYSE American di bawah simbol “AMBO”. Syarikat menjangkakan perubahan nisbah ini akan memulihkan pematuhan Syarikat dengan piawaian senarai berterusan NYSE American, seperti yang ditetapkan oleh NYSE dan didedahkan oleh Ambow pada 10 Oktober 2023. Akibat Perubahan Nisbah ADS, harga ADS dijangka meningkat secara berkadaran. Syarikat tidak boleh memberi jaminan bahawa harga ADS selepas Perubahan Nisbah ADS akan sama berkadaran atau lebih tinggi daripada harga ADS sebelum perubahan.

Tentang Ambow

Ambow Education Holding Ltd. adalah syarikat pendidikan berasaskan teknologi AI yang berpangkalan di Amerika Syarikat. Misi syarikat ini adalah untuk memberdayakan pendidik, pelajar, institusi pengajian tinggi dan organisasi dengan teknologi maju yang direka khas untuk industri pendidikan. Melalui HybriU, platform terbuka dinamik berpaten Ambow yang memudahkan pembelajaran hibrid, dan kolej keuntungan, New School of Architecture & Design yang berpangkalan di San Diego, California, Ambow menawarkan perkhidmatan dan produk pendidikan kerjaya berkualiti tinggi, individu dan dinamik. Untuk maklumat lanjut, lawati laman web korporat Ambow di .

Ikuti kami di Twitter:

Kenyataan Selamat

Kenyataan pers ini mengandungi pernyataan bersifat prospektif. Pernyataan-pernyataan ini dibuat di bawah “selamat lemah” undang-undang Peraturan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat tahun 1995. Anda boleh mengenal pasti pernyataan prospektif ini dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “percaya”, “menjangkakan”, “bertujuan”, “anggaran” dan pernyataan serupa. Pernyataan prospektif ini mengandungi risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berdasarkan jangkaan, anggapan, anggaran dan projeksi terkini mengenai Ambow dan industri. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh di sini, dan Ambow tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini sebarang pernyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan semasa atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Ambow percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam pernyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaannya akan menjadi tepat, dan pelabur diberi amaran bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Ambow Education Holding Ltd.
E-mel:

The Piacente Group | Hubungan Pelabur
Tel: +1-212-481-2050
E-mel:  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.