akirolabs Meningkatkan $5M dalam Pembiayaan Benih untuk Merevolusikan Perolehan Strategik

  • Berdasarkan di Berlin, akirolabs memperkasa organisasi perolehan untuk melepaskan nilai perniagaan mampan yang lebih tinggi 4-5 kali daripada simpanan kos tradisional.
  • Pusingan pembiayaan ini diketuai oleh HTGF, OTB Ventures dan D11Z. Ventures dan diperkukuh oleh pelaburan malaikat daripada pemimpin industri seperti Fredrick Spalcke, Heiko Schwarz, Markus Ehrle, dan Detlef Schultz.
  • Dana akan digunakan untuk memajukan produk SaaS akirolabs dan meningkatkan keupayaan AI-nya, serta terus meningkatkan pertumbuhan pelanggan dan operasi perniagaan.

(SeaPRwire) –   BERLIN, Jan. 29, 2024 — akirolabs, syarikat permulaan ProcureTech berpusat di Berlin, membolehkan syarikat-syarikat di seluruh dunia untuk meningkatkan proses perolehan strategik, mengumumkan bahawa ia telah menaikkan $5M dalam pusingan pembiayaan benih terbarunya.

Pelabur dalam pusingan ini termasuk HTGF, OTB Ventures, D11Z. Ventures, dan Serpentine Ventures Switzerland, bersama pelaburan malaikat daripada pemimpin industri seperti Fredrick Spalcke (bekas CPO Phillips & Huawei), Heiko Schwarz (CEO riskmethods), Markus Ehrle (VP dan Pengurus Besar EMEA di ServiceNow), dan Detlef Schultz (bekas CEO Vodafone Procurement Company).

Terutamanya, akirolabs juga telah melantik Jens Rassloff sebagai Pengerusi Lembaga Penasihat. Jens memegang peranan serupa di Coparion, Parloa, dan d.velop dan membawa kekayaan pengetahuan dan pengalaman dalam industri teknologi, khususnya dalam bidang pertumbuhan, inovasi, dan strategi pelaburan.

akirolabs_CoFounders

akirolabs_CoFounders

Pelanggan korporat besar akirolabs di seluruh dunia dan pelbagai industri, serta penganalisis terkemuka antarabangsa, menghargai dan mengakui kuasa inovasi dan keunikan akirolabs. Pengiktirafan startup termasuk Gartner “Cool Vendor”, “Hype Cycle Sample Vendor” Gartner, “IDC Innovator 2023”, Spend Matters “Future 5”, dan ProcureTech’s “Top 100 Pioneers”.

akirolabs menekankan bahawa sementara digitalisasi dalam perolehan pada masa lalu terutamanya berfokus pada penyelesaian operasi dan taktikal untuk kecekapan dan simpanan, penanda aras industri menunjukkan potensi nilai yang jauh lebih tinggi dalam perolehan strategik. Potensi ini sering tidak dimanfaatkan disebabkan kekurangan keupayaan. Juga, cabaran ekonomi makro semasa dan peristiwa hitam baru-baru ini telah memperkuat dan mempercepat keperluan untuk perolehan strategik yang lebih baik. Untuk menangani cabaran ini, akirolabs menawarkan penyelesaian perolehan strategik SaaS berasaskan AI, membolehkan pelanggannya untuk melepaskan dan mencapai nilai 4-5 kali lebih tinggi daripada perolehan, – di luar simpanan.

“Kami sangat bersyukur atas keyakinan yang diberikan kepada akirolabs dalam pusingan pembiayaan ini. Ia menekankan keperluan perisian perolehan strategik maju dalam persekitaran ekonomi semasa. Dalam masa-masa mencabar ini, akirolabs tidak hanya memudahkan simpanan harga.” kata Michael Pleuger, CEO akirolabs. “Banyak lebih, penyelesaian kami menyampaikan peningkatan nyata dalam jumlah kos keseluruhan dan ketahanan rantaian bekalan, kelestarian dan kelincahan, memperkukuh daya saing pelanggan kami.”

“…Apa yang anda ciptakan adalah signifikan… tidak ada keraguan dalam fikiran saya bahawa ini adalah inovasi melampaui. akirolabs berada pada laluan untuk menghapuskan banyak fungsi pengurusan kategori seperti yang kita kenali hari ini.” kata Elouise Epstein, Rakan Kearney & penulis terkemuka mengenai Perolehan Digital.

Christian Arndt, Pengurus Pelaburan Kanan di HTGF, menambah “Kami yakin bahawa akirolabs membina pemimpin kategori antarabangsa dalam perolehan strategik dan kami tidak sabar untuk menyokong pasukan dalam perjalanannya.”

“Dengan kedatangan LLMs, terdapat peluang untuk mengubah aspek strategik pengambilan keputusan perolehan. Pasukan pengasas yang menggabungkan kepakaran domain mendalam dengan kecekapan teknikal akan berjaya dalam persekitaran ini.” kata Mateusz Lukasik, Pengarah Pelaburan di OTB Ventures. “akirolabs memenuhi syarat dan kami gembira untuk menyokong mereka.”

“Dengan menambah nilai di luar simpanan kos, akirolabs akan menetapkan piawaian baharu dalam pengurusan perolehan strategik.” kata Thomas R. Villinger, Pengurus Besar di D11Z. Ventures.

Mengenai akirolabs:

akirolabs, diasaskan pada 2021 oleh Michael Pleuger, Detlef Schultz, Christoph Flöthmann, dan Tim Ergenzinger, membangunkan dan menyediakan pelantar SaaS berasaskan AI untuk perolehan strategik berkolaborasi. akirolabs berdasarkan proses, metodologi dan toolkit perolehan strategik terbukti dan kelas dunia dalam industri, dimasukkan ke dalam alir kerja kolaborasi lintas fungsi yang intuitif dan diperkaya dengan semua wawasan perniagaan dalaman dan luaran yang relevan. Pendekatan unik akirolabs menghasilkan “Strategi Perolehan dengan Nilai & Tujuan” dan sumbangan nilai yang jauh lebih luas dan 4-5 kali lebih tinggi daripada penyelesaian sumber tradisional.

Hubungan Media:

akirolabs GmbH
Greifswalder Str. 208
10405 Berlin
Tim Ergenzinger

Tel:+49 30 754 384 66

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.