Acer Melaporkan Hasil Konsolidasi Januari Sebanyak NT$15.23 Bilion, Naik 11.7% Tahun ke Tahun (YoY), Mencapai 7 Bulan Pertumbuhan YoY Berturut-turut

(SeaPRwire) –   TAIPEI, Feb. 7, 2024 — Acer Inc. (TWSE: 2353) mengumumkan pendapatan Januari 2024 konsolidasi sebanyak NT$15.23 billion dengan pertumbuhan tahun ke tahun (YoY) sebanyak 11.7%, mencapai tujuh bulan pertumbuhan YoY berturut-turut.

Beberapa pencahayaan perniagaan untuk Januari:

  • Pendapatan perniagaan Chromebooks meningkat 39.3% YoY
  • Pendapatan perniagaan desktop meningkat 16.8% YoY
  • Pendapatan Altos Computing Inc. meningkat 85.7% YoY

Strategi Acer untuk memperluas enjin perniagaan berbilang terus mendapat momentum. Jumlah pendapatan daripada perniagaan selain komputer dan paparan menyumbang 39.2% YoY daripada jumlah pendapatan kumpulan pada Januari.

Mengenai Acer

Ditubuhkan pada 1976, Acer adalah salah satu syarikat Teknologi Maklumat (ICT) terkemuka di dunia dengan kehadiran di lebih 160 negara. Ketika Acer berkembang bersama industri dan gaya hidup yang berubah, ia memberi tumpuan untuk membolehkan dunia di mana perkakasan, perisian dan perkhidmatan akan bergabung antara satu sama lain, mencipta ekosistem dan membuka peluang baru untuk pengguna dan perniagaan. 7,700 pekerja Acer ditujukan untuk penyelidikan, reka bentuk, pemasaran, jualan dan sokongan produk dan penyelesaian yang memecahkan sempadan antara manusia dan teknologi. Sila layari untuk maklumat lanjut.

© 2023 Acer Inc. Hak cipta terpelihara. Acer dan logo Acer adalah tanda dagangan berdaftar Acer Inc. Tanda dagangan, tanda dagangan berdaftar dan/atau tanda perkhidmatan yang ditunjukkan atau selain itu adalah hak milik pemilik masing-masing. Semua tawaran tertakluk kepada perubahan tanpa notis atau kewajipan dan mungkin tidak tersedia melalui semua saluran jualan. Harga yang disenaraikan adalah harga jualan runcit yang dicadangkan oleh pembuat dan mungkin berbeza mengikut lokasi. Cukai jualan berkenaan tambahan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.