Syarikat AS mengeluarkan robot ‘Thermonator’ (VIDEO)

(SeaPRwire) –   Anjing “anjing” dilengkapi dengan pelontar api

Hampir semua warga Amerika dengan kira-kira $10,000 untuk menyimpan sekarang boleh memiliki dengan pelontar api dipasang pada belakangnya, syarikat Ohio-berasaskan Throwflame mengumumkan.

Makhluk berempat kaki yang diberi nama ‘Thermonator’ sebenarnya adalah drone, dikawal melalui antara muka pandangan pertama (FPV), dengan hayat bateri sehingga satu jam. Pelontarnya ARC mempunyai julat 30 kaki (10 meter), mengikut spesifikasi dikeluarkan oleh syarikat itu.

“”Thermonator adalah anjing robot pertama yang memegang pelontar api,” kata syarikat itu dalam rilis akhbar pada Selasa, apabila ia memulakan tempahan.

Thermonator kelihatan berdasarkan Unitree Go1, versi lebih kecil dan ringan daripada Boston Dynamics terkenal ‘Spot’ anjing robo. Throwflame telah senaraikan harga runcitnya sebagai $9,420, dengan penghantaran percuma ke mana-mana negeri AS.

Menurut syarikat itu, pelontar api “tidak diaturcara secara persekutuan dan tidak dianggap senjata api (ironik) oleh [Biro Alkohol, Tembakau dan Senjata Api].” Hanya dua negeri mempunyai had pelontar api; California memerlukan permit, manakala Maryland telah mengharamkannya sepenuhnya. Ia adalah tanggungjawab pembeli untuk memastikan mereka mematuhi undang-undang tempatan, kata Throwflame.

Throwflame berpangkalan di Cleveland, Ohio menganggap dirinya sebagai “pengeluar pelontar api tertua di AS” dan mendakwa produknya “dibina dengan bangga oleh veteran tentera.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.