Kematian berbilang dilaporkan dalam serangan menikam di Australia (VIDEO)

(SeaPRwire) –   Insiden itu berlaku di pinggir bandar Sydney, dengan penduduk tempatan dinasihatkan menjauhkan diri dari kawasan tersebut

Sekurang-kurangnya empat orang terbunuh dalam insiden yang disyaki tikaman di Westfield Bondi Junction, pinggir bandar timur Sydney, media tempatan melaporkan pada hari Sabtu.

Polis New South Wales telah mengesahkan bahawa “insiden kritikal” berlaku berikutan penembakan seorang lelaki yang tidak dikenali di kawasan itu. Mereka menambah bahawa pegawai bergegas ke tempat kejadian setelah menerima laporan mengenai beberapa orang ditikam.

“Orang ramai digesa menjauhi kawasan tersebut,” kata mereka.

Sementara pihak polis tidak memberikan sebarang butiran mengenai jumlah mangsa, Sydney Morning Herald melaporkan, memetik sumber, bahawa sekurang-kurangnya empat orang terbunuh, dengan “ramai lagi” dalam keadaan kritikal.

MAKLUMAT LANJUT AKAN DISUSUL

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.